Quantcast

Jump to content

» «
Photo

All Controllers WORKING!

1,083 replies to this topic
Craigsters
  • Craigsters

    Foot Soldier

  • Members
  • Joined: 04 May 2006
  • Canada

#931

Posted 03 October 2009 - 02:11 PM Edited by Craigsters, 06 October 2009 - 02:27 PM.

I find, Aiming and shooting with the xbox 360 controller awkward in GTA 4 and can't use triggers and bumpers properly with the weapons, so I use my mouse and the controller to stir the car or camera or foot direction when on foot, I use classic settings for the controller in the game, standerd was to hard to use for some strange reason!..

I have Pinnacle Game Profiler the full version which I paid for, but haven't gone to there site to look for a better controller config, pin Profiler yet!..

I also have the Logitech Dual action gamepad, but haven't tried it yet with GTA 4!..

Owe driving and shooting out the window well chasing down someone in a car to kill them is very hard to do with thexbox 360 controller as well, had to use my controller with my mouse as well!..

The only Weapons I use with the xbox controller is the knife, bat and fighting or your fists!..

My Xbox controller for windows is the USB2 with Vibration or rumble!..

BladeVsNeo
  • BladeVsNeo

    The Mighty Blue Oval Rules

  • Members
  • Joined: 29 Jun 2005

#932

Posted 05 October 2009 - 09:42 AM

Ok from what I've gathered around the net, the trigger buttons when used with a directx input controller (ie joystick) through the emulator are interpreted by the game as buttons only. There is no analogue control for them if using the emulator.

So is there any other emulators out there that WILL work with analogue on the triggers?

supermortalhuman
  • supermortalhuman

    522A4EA9

  • BUSTED!
  • Joined: 09 Jun 2009

#933

Posted 07 October 2009 - 05:38 PM

QUOTE (Benjz @ Oct 1 2009, 12:11)
QUOTE (supermortalhuman @ Sep 30 2009, 21:02)
I still can't play with this and this >_< WTF

user posted image

user posted image

this box makes it so it's NOT a ps2 controller at all - the signal is converted to "regular WINDOWS joypad" before it even goes into the f*cken computer.

ROCKSTAR WHAT THE FRIG

same but with this instead:
user posted image
:| anyone had any luck?

Get a fix?

Anyone?

lowelife
  • lowelife

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Oct 2009

#934

Posted 08 October 2009 - 09:41 AM

ok i got gta iv to work with the controller, only problem is the controlls are bit messed up using the ini the package you gave to download provided. the controller i have is an exactly replica of the xbox 360 controller. If someone could make me or give me a guild how to set it up to work like gta iv does on the 360, that would be great, thanks =)

abcadgfawghaeheheahaeh
  • abcadgfawghaeheheahaeh

    Hustler

  • Awaiting Authorization
  • Joined: 16 May 2008
  • None

#935

Posted 11 October 2009 - 10:07 AM

well i need a fix for an ps2 controller.

supermortalhuman
  • supermortalhuman

    522A4EA9

  • BUSTED!
  • Joined: 09 Jun 2009

#936

Posted 13 October 2009 - 07:05 AM

same here - still doesn't work for me, unless we're doing it wrong???

BladeVsNeo
  • BladeVsNeo

    The Mighty Blue Oval Rules

  • Members
  • Joined: 29 Jun 2005

#937

Posted 25 October 2009 - 10:19 AM

QUOTE (reeven @ Oct 3 2009, 10:20)
in few days win7 version of pinnacle must appear.
go to their forums and make an thread there for your problem.

As I said before "Pinnacle doesn't map the analogue controls. It just allows you to assign axis functions and buttons to key mappings (eg W,A,S,D)."

BladeVsNeo
  • BladeVsNeo

    The Mighty Blue Oval Rules

  • Members
  • Joined: 29 Jun 2005

#938

Posted 04 November 2009 - 12:40 PM

I've upgraded to x360ce vibmod 3.1.2.0 RC2 and although the xinput test app shows the triggers working in analogue mode it is still not recognized by GTA4. All other buttons and axis work correctly. Has anyone had any luck with this issue?

supermortalhuman
  • supermortalhuman

    522A4EA9

  • BUSTED!
  • Joined: 09 Jun 2009

#939

Posted 04 November 2009 - 12:57 PM

Asking again since the topic has finally risen once more:

Is ANYONE using a PS2 controller with success on 1.0.4.0??

hn333
  • hn333

    Rat

  • Members
  • Joined: 16 Sep 2009

#940

Posted 06 November 2009 - 06:00 AM Edited by hn333, 06 November 2009 - 06:03 AM.

Anyone know if a Gravis Eliminator Gamepad Pro from the year 2000 will work with this hack?

This is what it looks like http://www.joy-stick.../eliminator.htm

It's pretty old. dozingoff.gif I know it doesn't have the enough buttons but I wondering if I could use it just for driving.

deadpool1337
  • deadpool1337

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Nov 2009

#941

Posted 06 November 2009 - 11:34 PM

The old config was alot easyer anyone got it? :/

Hugef1
  • Hugef1

    Playa

  • Members
  • Joined: 06 May 2005

#942

Posted 07 November 2009 - 02:00 PM

This doesn't work.

Off to buy a wireless reciever for my xbox controller.

abcadgfawghaeheheahaeh
  • abcadgfawghaeheheahaeh

    Hustler

  • Awaiting Authorization
  • Joined: 16 May 2008
  • None

#943

Posted 07 November 2009 - 04:48 PM

QUOTE (Hugef1 @ Nov 7 2009, 16:00)
This doesn't work.

Off to buy a wireless reciever for my xbox controller.

good idea
icon14.gif

rn_1604
  • rn_1604

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Dec 2008

#944

Posted 08 November 2009 - 11:22 AM Edited by rn_1604, 08 November 2009 - 11:37 AM.

I tried this with Star Wars The force unleashed and it doesnt work. I placed everything into the game .exe folder and tried all variations of .dll names but it still doesnt work. It just couldn't detect my logitech rumblepad 2. When i click on XInputTest.exe, it state that no controller is connected... but when i check under control panel, it is connected and working fine! Any solutions?

ok nvm i dl the latest version from here and it works:
http://virusdev.ovh.org/files/

supermortalhuman
  • supermortalhuman

    522A4EA9

  • BUSTED!
  • Joined: 09 Jun 2009

#945

Posted 08 November 2009 - 05:47 PM

I caved and ordered a 360 controller. Fack GFWL.

deadpool1337
  • deadpool1337

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Nov 2009

#946

Posted 09 November 2009 - 08:29 PM

This still dosnt work for my Logic3 USB RUMBLE GAME PAD JP274

4utr0n!c
  • 4utr0n!c

    LCPD! Stop resisting!

  • Members
  • Joined: 15 Nov 2009

#947

Posted 25 November 2009 - 06:01 PM

Hey everybody. My Logitech Cordless RumblePad 2 works perfectly.. But there is one bug.. I cant lock-on targets. I press aim button and it free aims.. Cant lock-on. (sorry for bad english)

supermortalhuman
  • supermortalhuman

    522A4EA9

  • BUSTED!
  • Joined: 09 Jun 2009

#948

Posted 25 November 2009 - 06:04 PM

There is an option for it in the menu - do you have it on or off?

4utr0n!c
  • 4utr0n!c

    LCPD! Stop resisting!

  • Members
  • Joined: 15 Nov 2009

#949

Posted 25 November 2009 - 06:12 PM

QUOTE (supermortalhuman @ Nov 25 2009, 18:04)
There is an option for it in the menu - do you have it on or off?

Thanks very much! It was OFF..

akshay_crystal
  • akshay_crystal

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 16 Mar 2009

#950

Posted 24 December 2009 - 07:13 PM

Thnx very much , its working now, i recently bought a Quantum Dual Shock Gamepad which is just great ...
I really enjoyed playing gta 4 with my gamepad

To All : Its 100% Working (as far as i knw for any controller!!)

lostred
  • lostred

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Dec 2009

#951

Posted 27 December 2009 - 03:02 AM Edited by lostred, 27 December 2009 - 03:10 AM.

SOLUTION FOR PS2 CONTROLLERS

Ok, so I downloaded GTAIV from steam the other day. It took many hours to figure out this simple solution. Like many of you I am using my ps2 controller to play this game, and I was minutes away from going out to buy a 360 controller. But thank God...I found a solution. So assuming you have your ps2 controller and the usb converter here is how you do it: (this might have been mentioned before, but here's how it worked for me)

download this file:
http://lcsteam.net/d...ulation.ps2.zip
(TY Catzilla and Flipper)

Copy the xinput files (last 4 files in the zip folder) into your windows32 folder (click on c, then windows, then system 32. This will replace the existing files)
-let me know if you have security issues replacing these files

Then download this file:
http://download.gta-...ct=view&id=1850
There is a download page at the bottom of the screen
(TY Fabio206)

Open the zip file, go to Joypad PS2 file, then open the Emulator file and copy the xbox360cmu.ini file to your C:\Windows' Directory. (Just click on C, then windows and copy it there)

Finally this is an extra step in order to substitute the xbox controller icons with ps2 icons within the game
Download this file:
http://download.gta-...ct=view&id=2015

copy the two files (Bottens & Frontend) into this location; Grand Theft Auto IV\pc\textures

This will replace the existing files, so backup all files beforehand, just in case.

I'm not much of a computer head, but was able to figure this out only b/c of the help of this community
thank you so much to everyone out there, even if I forgot to mention your name.

By the way, you don't have to read the readme.txt files. If you do this step by step as described you'll be fine. So far it's been paying off...

Let me know if I messed something up, or if something's not clear.

vas14
  • vas14

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2009

#952

Posted 29 December 2009 - 10:11 AM


I can't get Saitek PS2700 working; have tried multiple things, including lostred's post. The only way I can get controller to respond is to install saitek driver and sst software, and use fps emulation mode. I have win 7 x64.

Anybody managed to get this gamepad working?

Thanks.

MitchFist
  • MitchFist

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Dec 2009

#953

Posted 30 December 2009 - 03:19 AM

well i did everything the instructions said but when i boot up the game i get a "has stopped working" notice after the 2 rockstar logo opening sequence?

Chargr
  • Chargr

    ★★★★★

  • Members
  • Joined: 19 Feb 2007
  • United-States

#954

Posted 04 January 2010 - 06:16 PM

Anybody knows if they got the PS3 Controller working?

supermortalhuman
  • supermortalhuman

    522A4EA9

  • BUSTED!
  • Joined: 09 Jun 2009

#955

Posted 04 January 2010 - 06:59 PM

I went far and wide trying to get a ps2 controller working for months, I bought a 360 pad at the end.

Just weeks earlier man, I coulda used that latest method cryani.gif

GhostWarrior
  • GhostWarrior

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Jan 2010

#956

Posted 11 January 2010 - 10:50 PM

THANKS! works great on Vista, but I can't get it to work on my Windows 7 Home Premium 64bit os. Anyone have a fix?

Chargr
  • Chargr

    ★★★★★

  • Members
  • Joined: 19 Feb 2007
  • United-States

#957

Posted 12 January 2010 - 02:22 AM

Would a wire 360 Controller worked, or is it just the wireless controllers?

I'm trying to buy a cheap controller for the PC.

McDodge34
  • McDodge34

    GTA V PC Maniac

  • Members
  • Joined: 13 Feb 2005
  • Canada

#958

Posted 12 January 2010 - 05:23 AM

Get a Saitek P990, they are usually cheap and if the game doesn't recognize it just get the drivers from www.saitek.com it works like the X360 controller but for a lot cheaper price, I didn't have to configure anything, everything is like on the x360 version of the game.

morlander
  • morlander

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Aug 2006

#959

Posted 16 January 2010 - 10:40 PM

works for g13 analog

prtynkd
  • prtynkd

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Dec 2008

#960

Posted 20 January 2010 - 04:14 AM

thanx muchly. didn't have a problem until i did some updates, then lost my controller. had to play with the ini a little but works just like before. smile.gif




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users