Quantcast

Jump to content

» «
Photo

SecuLauncher: failed to start application. [2000]

58 replies to this topic
Mr.Farva
  • Mr.Farva

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2008

#31

Posted 28 December 2008 - 04:06 AM

I now have this problem to. It was just working fine. First day that I bought it it messes up. sad.gif Any new fixes?

Mr.Farva
  • Mr.Farva

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2008

#32

Posted 28 December 2008 - 07:51 PM

This error is gay! $50 game didnt even work 1 whole day. Come on.

mike11791
  • mike11791

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 Jan 2009

#33

Posted 06 January 2009 - 03:19 AM

yo i did wat yall said, but when its doing what it is doing, it says cant extract files because there is not enough room.

mike11791
  • mike11791

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 Jan 2009

#34

Posted 07 January 2009 - 04:11 PM

YALL I HAVE TO KNOW. IS XP Better for gameing or is Vista better for gameing?

TTKRickJames
  • TTKRickJames

    (TTK)RickJames

  • Members
  • Joined: 08 May 2008

#35

Posted 09 January 2009 - 06:35 AM Edited by TTKRickJames, 10 January 2009 - 07:02 AM.

I cant add ALL the exes in the redistributable folder, they say some crap about not enough room. i went into "turn windows options on or off" and turned on all .net framework crap.

if that isnt what fixed my game, it fixed itself

theunknownsd
  • theunknownsd

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Jan 2009

#36

Posted 09 January 2009 - 09:09 PM

Ok, I Finally Fixed this problem so i thought i post the way i fixed it to help you guys out.

First i got "Perfect Uninstaller"

Second i Uninstalled "Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable"
Using "Perfect Uninstaller" and let it do its thing until it was finished.

I Put CD 1 GTA 4 in the DVD Drive

Explored the cd to enter folder - D:/GTAIV/Redistributable

Run the File vcredist_x86.exe





And it finally worked after all that, the problem was when i was installing Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable, it didnt have the right install date. it said like Sept 08 or something. I uninstalled it, reinstalled using the cd, and good to go.


Let me know if this helped you guys out, its worth a shot.

mike11791
  • mike11791

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 Jan 2009

#37

Posted 10 January 2009 - 11:58 AM

kk thx man

kogaisrude
  • kogaisrude

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 May 2009

#38

Posted 06 May 2009 - 10:58 PM

go in to your game folder run LaunchGTAIV.exe as an administrator fixed it for me --- vista 64bit

Costar
  • Costar

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2006
  • United-States

#39

Posted 14 May 2009 - 09:27 PM

QUOTE (theunknownsd @ Jan 9 2009, 21:09)
Ok, I Finally Fixed this problem so i thought i post the way i fixed it to help you guys out.

First i got "Perfect Uninstaller"

Second i Uninstalled "Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable"
Using "Perfect Uninstaller" and let it do its thing until it was finished.

I Put CD 1 GTA 4 in the DVD Drive

Explored the cd to enter folder - D:/GTAIV/Redistributable

Run the File vcredist_x86.exe





And it finally worked after all that, the problem was when i was installing Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable, it didnt have the right install date. it said like Sept 08 or something. I uninstalled it, reinstalled using the cd, and good to go.


Let me know if this helped you guys out, its worth a shot.

Yep, this fixt it for me too, I noticed my C++ was off by nearly 2 weeks, soon as I uninstalled, clickt that file in the dvd to reinstall C++ it came up current date

john88
  • john88

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Jan 2010

#40

Posted 10 January 2010 - 12:28 AM

Hello everyone.


I have prob with SecuLauncher.
When I start the Launch.exe i take this:

SecuRom Launcher has encountered a problem.........!

I need help!!!!

Venlonaer
  • Venlonaer

    Rat

  • Members
  • Joined: 23 Jul 2010
  • None

#41

Posted 25 July 2010 - 02:01 PM

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGHHHHHHHHHHHH

i did EVERYTHING

win7 64 bit

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#42

Posted 25 July 2010 - 02:34 PM

The only fix for this problem is to reinstall the vc++ libraries found on the game disk.

mxdmg
  • mxdmg

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2011

#43

Posted 20 August 2011 - 01:01 PM

Hi! I have also Windows 7 64 bit and I had the same problem, but now game works - I have just installed patch from here:
patch

I have also removed all C++ runtimes, but it doesn't work until I have installed this patch smile.gif

bulldozer69
  • bulldozer69

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Feb 2012

#44

Posted 20 February 2012 - 04:27 AM

I bought a copy of GTA IV off of steam and I'm still getting this issue. Should I just try calling customer support? I tried all recommendations in this thread and none worked

radioman
  • radioman

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 19 Apr 2006

#45

Posted 20 February 2012 - 07:10 PM Edited by radioman, 20 February 2012 - 07:12 PM.

Please post the REQUIRED information from the Pinned Troubleshooting topic, as posted by Justin(A Moderator):
What is your Processor?
What is the Processor Speed?
What is the Ram?
What is the Video card?
What is the vram?
How much dedicated vram?
What is the Sound card?
What is the OS?
Do you have the latest SP for the OS-ie. SP3 for XP, SP2 for Vista, and SP1 for 7?
Any mods or trainers?
Any Daemon tools or the like installed on PC?-these can cause problems with games.

Is this the Retail(DVD) version OR a Downloaded version?
If Downloaded, from where?
If Retail, Is this the Original DVD OR a Copy of the DVD OR a No-DVD crack?

This will help people fix the problem...Please read and utilize the Pinned topics in the future..Thanks

Edit: Didn't see that this was an old topic that had been bumped-I should have looked at the date, but since it was one of the first topics, I thought is was a new one? confused.gif

cazio
  • cazio

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 04 Mar 2012

#46

Posted 04 March 2012 - 04:42 PM

man i getting this problem all the time even though i've installed it 3 times
so what to do?
angry.gif confused.gif

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#47

Posted 04 March 2012 - 06:42 PM

Have you reinstalled the vc++ libraries from the game disk? The file should be called vc_setup.exe in the redistributables folder.

VivaLaHaka
  • VivaLaHaka

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2012

#48

Posted 08 April 2012 - 05:04 PM

I tried everything too. I just tried uninstalling and reinstalling the Microsoft Visual C++ 2005 Redistributables but still same thing. Right now I click on The GTA IV Launch icon (which has the Microsoft shield in front of it now, tried both running as Admin and not - neither helped), the social club sign in box pops up and I sign in. It says "Successfully signed in" and disappears. Then nothing happens. No spinning wheel or anything. Sometimes an hourglass pops up next to the cursor for a split second but nothing loads. I used to get the same "SecuLauncher failed to lstart application" error but I've been monkeying-around for a while and I'm not sure what changed that -- maybe reinstalling it took that away. Yet it still doesn't load at all.

Specs:

Windows 7 Home Premium 64 bit
Processor: Intel Pentium CPU B940 @ 2.0 GHz
Memory: 4096 MB RAM
Graphics Card: Intel HD Graphics Family (doesn't specify further)
Graphic Memory: 1696 MB

I wasn't completely sure if I could run the game on this rig but it was only 5 bucks on Amazon direct download so I decided to give it a try.

I've run the program and setup in Windows XP SP3.

I also uninstalled Daemon Tools Lite which I had.


mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#49

Posted 08 April 2012 - 08:02 PM

That PC is on the borderline of specification. It may refuse to run completely. You can try using patch 1.0.4.0. or 1.0.1.0.

VivaLaHaka
  • VivaLaHaka

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2012

#50

Posted 08 April 2012 - 11:13 PM

Yeah I already ran the patches. I just figured the program would at least load and maybe lag but damn. Thanks for the help mkey.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#51

Posted 09 April 2012 - 09:27 AM

There are variations on how the game reacts to Intel graphics. It may very well be possible you have a problem with something else. Make sure your PC is clean and in a good working condition. Also try using GFWL update, it may bypass some possible problems.

mridul
  • mridul

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 31 Oct 2009

#52

Posted 10 August 2012 - 12:08 PM

I Also had the same problem.

Q: How did I fixed It?
A: I saw that My GTA IV.exe was in compatibility Mode whereas My LaunchGTAIV.exe was not.So I removed the compatibility mode of GTA IV.exe and its working now.

theramones
  • theramones

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Aug 2012

#53

Posted 11 August 2012 - 07:09 PM

QUOTE (mridul @ Friday, Aug 10 2012, 12:08)
I Also had the same problem.

Q: How did I fixed It?
A: I saw that My GTA IV.exe was in compatibility Mode whereas My LaunchGTAIV.exe was not.So I removed the compatibility mode of GTA IV.exe and its working now.


where do you find where the compatibility mode is for the launch.exe?

i'm having the same problem myself

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#54

Posted 11 August 2012 - 08:30 PM

Right click the exe > compatibility tab > compatibility modes.

MinecraftVision
  • MinecraftVision

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Feb 2013

#55

Posted 01 February 2013 - 11:23 PM

So I have recently installed a car Mod and after i followed instructions on how to install the Car mod my game would not open like I would click to open it opened real fast then closed, so i need assistance Asap.

Taiguze
  • Taiguze

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Apr 2013

#56

Posted 01 April 2013 - 03:33 PM

I fixed that error by doing this:
1. Open your GTA IV folder;
2. Right click on GTA IV application -> Properties -> Compatibility;
3. Uncheck "Run this program in compatibility mode for:";
This fixed my error, but I don't know if it will fix yours. Hope this helps.

rst
  • rst

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2013

#57

Posted 04 April 2013 - 07:52 AM

i was also facing the same problem.
problem is solved now( 100% working)

1. go to c:\windows\system32
2. make sure you have xlive.dll (if not download it)
3. rename it to xlivestart.dll
4. now run game
it may show " xlive.dll" not found
5. Now install xlive (you should have in GTA IV redist or Redistributables, if not download it)
6. Make sure c:\windows\system32 contain both xlivestart.dll and xlive.dll

RUN game and enjoy

Amirhosein
  • Amirhosein

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Jun 2013

#58

Posted 09 June 2013 - 01:12 PM

seculauncher failed to start application 2000
seculauncher failed to start application 2000
seculauncher failed to start application 2000
seculauncher failed to start application 2000
seculauncher failed to start application 2000
ahhhh
i have this problem devil.gif cryani.gif cryani.gif cryani.gif cryani.gif cryani.gif

CCPD
  • CCPD

    Boss

  • Members
  • Joined: 01 May 2006
  • None

#59

Posted 09 June 2013 - 02:47 PM

Try solutions already posted in this topic.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users