Quantcast

Jump to content

» «
Photo

System Reqs / test if your PC can run GTA IV here

4,129 replies to this topic

Poll: Do you meet the requirements? (4216 member(s) have cast votes)

Do you meet the requirements?

  1. Yes (Recommended Requirements) (1650 votes [49.28%])

    Percentage of vote: 49.28%

  2. Yes (Minimum Requirements) (984 votes [29.39%])

    Percentage of vote: 29.39%

  3. No (714 votes [21.33%])

    Percentage of vote: 21.33%

Vote Guests cannot vote
djpeezee
  • djpeezee

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 02 May 2008

#91

Posted 10 November 2008 - 06:23 PM

user posted image

Holy Crap....w00t!

Mihai93
  • Mihai93

    IL CAPO DI TUTTI CAPI

  • Members
  • Joined: 09 Aug 2008

#92

Posted 10 November 2008 - 07:28 PM

QUOTE
smiler_16 Posted on Nov 10 2008, 17:15
  Heres my rigs score!




hohoohhoo great man at you will work gta4 like in my dreams

noid449
  • noid449

    Englishman in The United States

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2008

#93

Posted 10 November 2008 - 08:20 PM Edited by noid449, 10 November 2008 - 08:51 PM.

i cant paste it here did you guys right click and copy or ?
dont worry it just makes my pc go Shifty41s_beerhatsmilie2.gif monocle.gif barf8bd.gif suicidal.gif cry.gif angry.gif

Mylo123456
  • Mylo123456

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2008

#94

Posted 10 November 2008 - 09:28 PM

My laptop had specs way above the recommended requirements for a game called Racedriver GRID. But i had problems with freezing. I emailed them and said about this problem. They replied by saying that laptops don't always work that well and not all laptops are supported because of something about the drivers (what ever those things are). So i would like to know if gta4 will be the same or wil it be fine if i have pretty good laptop that passes recommended requirements?? Does it support laptops??

(Del)
  • (Del)

    Godfather

  • Members
  • Joined: 21 Feb 2008

#95

Posted 10 November 2008 - 09:40 PM

My laptop always fails on games, yet when I push ahead and get them.. a few tweaks I have got every game to work.

I recently got PES2009, a warning came up saying "the game is below minimum requirements", it still runs amazingly well.

I'll still be getting GTA IV, (I have it on PS3 but refuse to play it).. I think with a few tweaks, turning certain stuff down most PCs will be able to handle it.

Doctor Emmett L. Brown
  • Doctor Emmett L. Brown

    Gangsta

  • BUSTED!
  • Joined: 01 Apr 2008

#96

Posted 10 November 2008 - 09:43 PM

Ahh... f*ck!

"Close, but no cigar - your computer does not meet the minimum requirements."

Good thing that I'm upgrading my PC next week happy.gif

RedEnd
  • RedEnd

    PC Gaming FTW

  • Members
  • Joined: 16 Oct 2007

#97

Posted 10 November 2008 - 10:00 PM

QUOTE (GTA_XP @ Nov 10 2008, 13:48)
Stupid CanYouf*ckIt site...
I dont trust this dumb ass site, I 'll wait until I buyed the DVD and I'll see it if works.
Hopefully on December 3th or some days later.
Btw, could somebody please explain what the E and the P means?
Like C2D E8400 and C2D P8400.
I have ithe P.

P goes for porn
when you watch porn, you will have a much better expirence with those

just kidding, but as nobody has 'em, i think E8400 would be better

thats strange.. my system C2D E4600, 8800GTS 2GB RAM passes the 2 there? somethings not right here..

JBFord4x4
  • JBFord4x4

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 08 May 2008

#98

Posted 11 November 2008 - 12:07 AM

I pass midway, but will be getting a Q6600 before it comes out..

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#99

Posted 11 November 2008 - 06:52 AM

QUOTE (noid449 @ Nov 10 2008, 22:20)
i cant paste it here did you guys right click and copy or ?
dont worry it just makes my pc go Shifty41s_beerhatsmilie2.gif monocle.gif barf8bd.gif suicidal.gif cry.gif angry.gif

You will need to make an image (you can use PRINT SCREEN, paste the image into Paint, trim it and save as a jpg), upload it to some image host (like imageshack) and then post it here. On imageshack they give you the forums link so you need just to copy/paste it.

teac_gta
  • teac_gta

    Crackhead

  • BUSTED!
  • Joined: 09 Nov 2008

#100

Posted 11 November 2008 - 09:40 AM

I think the worse things about these is that they don't account for two processors. Yeah it says 2 CPUs but I just takes the speed of one of them (1= 1.60GHz 2=3.20 GHz cool.gif ).

OSBenje
  • OSBenje

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 04 Nov 2008

#101

Posted 11 November 2008 - 10:05 AM

user posted image

i wonder if i can run the game maxed biggrin.gif

TheRealPcGamer
  • TheRealPcGamer

    The Master of PC Games

  • Members
  • Joined: 22 Aug 2008
  • United-States

#102

Posted 11 November 2008 - 10:12 AM Edited by TheRealPcGamer, 11 November 2008 - 10:15 AM.

FOR MY LAPTOP
-Intel Core2Duo T9300 @2.5GHz
-3GB RAM
-9500M GS 512MB
-300GB HDD
-Vista SP1

user posted image AND


user posted image

Bah the YouGamers didn't detect my graphics card properly. Is 9500M GS = 9400 GS?
But I'm surprised with the result from CanYouRunIt.com I pass the minimum. Yeah !

One-time
  • One-time

    One-man show

  • Members
  • Joined: 11 Jul 2008

#103

Posted 11 November 2008 - 10:44 AM

user posted image

Oh sh*t.

Ramzy
  • Ramzy

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 05 Apr 2007

#104

Posted 11 November 2008 - 01:32 PM

user posted image

FunGt
  • FunGt

    GTA-Modding.com

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • Italy

#105

Posted 11 November 2008 - 03:26 PM

QUOTE (Ramzy @ Nov 11 2008, 15:32)
[IMG*]http://i38.tinypic.com/14ce0j9.jpg[/IMG]

...

Ramzy
  • Ramzy

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 05 Apr 2007

#106

Posted 11 November 2008 - 03:51 PM

I'm sorry FunGt sad.gif

We're still super friends, right? monocle.gif

TheRealPcGamer
  • TheRealPcGamer

    The Master of PC Games

  • Members
  • Joined: 22 Aug 2008
  • United-States

#107

Posted 11 November 2008 - 04:02 PM

WOOW I got this from my desktop :

user posted image

Really no cheating, no copying. cool.gif

Dreakon
  • Dreakon

    Trick

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2003

#108

Posted 11 November 2008 - 04:45 PM

I like the people that are shocked their computers are above the recommended when their computers are clearly above the recommended. It's cute...

Failure
  • Failure

    .

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 11 Apr 2007
  • None

#109

Posted 11 November 2008 - 07:47 PM

QUOTE (Dreakon @ Nov 11 2008, 16:45)
I like the people that are shocked their computers are above the recommended when their computers are clearly above the recommended. It's cute...

We love the justification, people's eyes light up when the ''benchmarks'' state that their system is capable of playing CRYSIS
recommended.

GamerJerome
  • GamerJerome

    Trick

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2008

#110

Posted 11 November 2008 - 08:02 PM Edited by GamerJerome, 11 November 2008 - 08:27 PM.

great thanks everything by me is ok the onlything that was not ok is the quad core tounge.gif becuse i have a intel duo core 2 e8500 and as grafical card a nvidia 9600gt so almost everything was ok biggrin.gif thanks alot for this test

http://img26.picoodl...edm_3e0d8f5.png

MobBG
  • MobBG

    Makin' Bacon.....

  • The Yardies
  • Joined: 18 Apr 2007

#111

Posted 11 November 2008 - 08:55 PM

wtf its just stopped exactly where the line for minimum is

lowridincrew
  • lowridincrew

    The WerkHeads Vice President

  • Members
  • Joined: 02 Oct 2005
  • United-States

#112

Posted 11 November 2008 - 09:04 PM Edited by lowridincrew, 11 November 2008 - 09:07 PM.

Ummm i think i surpassed the hell outta the settings lol it passed so much the damn levels look far away
user posted image

FunGt
  • FunGt

    GTA-Modding.com

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • Italy

#113

Posted 11 November 2008 - 09:51 PM

QUOTE (Ramzy @ Nov 11 2008, 17:51)
I'm sorry FunGt sad.gif

We're still super friends, right? monocle.gif

You have a... a shuttle. o_o

Matija442IsBack
  • Matija442IsBack

    Snitch

  • Members
  • Joined: 25 May 2008

#114

Posted 11 November 2008 - 10:39 PM

user posted image

ITS NOT FAAIIIIIIIIR!!!!!!

Killertju
  • Killertju

    it's tricky

  • Members
  • Joined: 09 Nov 2008

#115

Posted 11 November 2008 - 11:45 PM

Damn. I'm in the middle of 'minimum' and recommended'.. Edging towards minimum. I need a new CPU, sound card, and some other things..

dannythepetrock
  • dannythepetrock

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Nov 2008

#116

Posted 12 November 2008 - 03:15 AM

user posted image

this only because i have 2GB of ram rather than 2.5 and a dual core rather than a quad core processor. i call bullsh*t.

oc student
  • oc student

    Foot Soldier

  • Members
  • Joined: 22 Apr 2008

#117

Posted 12 November 2008 - 09:38 AM Edited by oc student, 12 November 2008 - 09:43 AM.

QUOTE (dannythepetrock @ Nov 12 2008, 03:15)
user posted image

this only because i have 2GB of ram rather than 2.5 and a dual core rather than a quad core processor. i call bullsh*t.

Umm you do realize that the GFX card matters too?

medfreak
  • medfreak

    Number of fingers = GTA IV PC bugs...

  • Members
  • Joined: 02 May 2008

#118

Posted 12 November 2008 - 09:47 AM Edited by medfreak, 12 November 2008 - 09:53 AM.

I just want to call bullsh*t on the bloody Quad core requirement. I'll be damned if GTA IV can tap into all 4 cores on a quad. Almost no PC games did so far. If indeed you don't need a quad core to play this game optimally, then why the hell put it in the recommended requirements? To me the recomended requiremnts look like the "What-you-need-to-MAX-the-game requirements". Instead the recommended requirements should be the ones that are needed to play the game at the same quality level as a console.

Is it possible that GTA IV is more CPU intensive than previous versions? Perhaps. But I seriously doubt it. The Graphics might have improved significantly, which is handled by the GPU, but I doubt the AI improved that much. Can the physics be that intensive? Who knows. Crysis has some of the most intensive physics models in a PC game yet, and I doubt GTA IV could even touch it on that, and it still does not require a Quad core in the recommended requirements, even in its most recent iteration: Warhead.

I'll wait and see till release date, of course.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#119

Posted 12 November 2008 - 11:40 AM

OK, quad is obviously bullsh*t. IMO not needed for recommended not max. They jsut sputed that crap out there to raise some hype among geeky GTA fans out there biggrin.gif

Not one single game made use of a quad before, are we going to start with a console port (yeah OK, a ground up build... sure)? The fact remains, this game is not THAT advanced nor new to need some hardware not one game ever before required.

Maybe in those preview they ran few folding@home clients in the background so it seemed like the machine had trouble coping biggrin.gif

TheRealPcGamer
  • TheRealPcGamer

    The Master of PC Games

  • Members
  • Joined: 22 Aug 2008
  • United-States

#120

Posted 12 November 2008 - 12:08 PM

QUOTE (Dreakon @ Nov 11 2008, 23:45)
I like the people that are shocked their computers are above the recommended when their computers are clearly above the recommended. It's cute...

Ha ha no I didn't shocked. Just PROUD

cool.gif cool.gif cool.gif




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users