Quantcast

Jump to content

» «
Photo

System Reqs / test if your PC can run GTA IV here

4,133 replies to this topic

Poll: Do you meet the requirements? (4225 member(s) have cast votes)

Do you meet the requirements?

  1. Yes (Recommended Requirements) (1657 votes [49.36%])

    Percentage of vote: 49.36%

  2. Yes (Minimum Requirements) (984 votes [29.31%])

    Percentage of vote: 29.31%

  3. No (716 votes [21.33%])

    Percentage of vote: 21.33%

Vote Guests cannot vote
Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#3781

Posted 07 May 2012 - 12:37 PM

QUOTE (Dr. John13 @ Monday, May 7 2012, 12:22)
QUOTE (yojo2 @ Monday, Mar 5 2012, 23:24)
Intel HD equals very bad performance in games.

New Flash man. Intel HD Graphics have capability to play any game. With Contig.exe and Game Booster as some tweaks and the first party (Game) itself has improved performance then you will play the game well. According to a benchmark test, it is proven that the game can double the performance with some tweaks. If the game used to work of 4 fps then after trying these tweaks, you will get +10 i.e. 14 fps. If you mod your game for fps tweak then you will get almost 20 fps. With some few Graphics mod, we may able to balance both Graphics and Performance.

True, but he's talking about performance w/o tweaking.

yojo2
  • yojo2

    ~y

  • Members
  • Joined: 06 Dec 2008
  • Poland
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Helpfulness Award

#3782

Posted 07 May 2012 - 12:43 PM

Needless to say, even with tweaks Intel HD will be much slower than cheap GPUs like HD4850 GDDR5 for example.

Eagle-Six-1
  • Eagle-Six-1

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 13 May 2012

#3783

Posted 14 May 2012 - 12:15 AM

I bought GTA IV the program form STEAM, after it downloaded I tryed to run it but all I get is that i need to be running Service Pack 1 and some Verison number but can't recall that number.........I'm running windows 7 64bit SixPack AMD Chip 8 Gig's of RAM , Geforce 460 GTX 1GB GDDRS...... Been tryin different task to get to exe..... but no.. Tells me the same thing every time... confused.gif

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#3784

Posted 14 May 2012 - 07:35 AM

QUOTE (Eagle-Six-1 @ Monday, May 14 2012, 00:15)
I bought GTA IV the program form STEAM, after it downloaded I tryed to run it but all I get is that i need to be running Service Pack 1 and some Verison number but can't recall that number.........I'm running windows 7 64bit SixPack AMD Chip 8 Gig's of RAM , Geforce 460 GTX 1GB GDDRS...... Been tryin different task to get to exe..... but no.. Tells me the same thing every time... confused.gif

Please make a topic at the Troubleshooting Section and give more details about the problem. smile.gif

theanonymous21
  • theanonymous21

    One Super GTA Badass

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2012

#3785

Posted 16 May 2012 - 08:22 AM

Check this: CLICK HERE!

Beerminator1
  • Beerminator1

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2011

#3786

Posted 22 May 2012 - 09:59 PM

Apparently, my computer SHOULD be able to run GTA IV. The bar is pretty much in the middle of minimum and recommended. My CPU is the only thing that isnt recommended. I have over 75Gb free space on my hard drive but when i was installing GTA IV, guess what happened...f*ckING BLUE SCREEN OF DEATH! Luckily, I reacted fast and i didnt lose ANY of my data. Does anyone have any idea how is this possible? Is my computer just sh*tty? I bought it about a year ago...So can anyone help me?

Punjabi Playboy
  • Punjabi Playboy

    Player Hater

  • BUSTED!
  • Joined: 23 May 2012

#3787

Posted 23 May 2012 - 08:34 AM

where can you download gta iv? i tried isohunt and it takes ages to download. where else can i dowload the game from?

Girish
  • Girish

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#3788

Posted 23 May 2012 - 04:15 PM

QUOTE (Punjabi Playboy @ Wednesday, May 23 2012, 14:04)
where can you download gta iv? i tried isohunt and it takes ages to download. where else can i dowload the game from?

We're not going to help you steal from Rockstar. Do not ask for illegitimate stuff again.

radioman
  • radioman

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 19 Apr 2006

#3789

Posted 23 May 2012 - 05:55 PM

QUOTE (Girish @ Wednesday, May 23 2012, 11:15)
QUOTE (Punjabi Playboy @ Wednesday, May 23 2012, 14:04)
where can you download gta iv? i tried isohunt and it takes ages to download. where else can i dowload the game from?

We're not going to help you steal from Rockstar. Do not ask for illegitimate stuff again.

That sounds like a legitimate question, as there are legal downloads of the game-There is Steam, D2D, Gamestop downloads, Amazon downloads, etc. These are the ONLY legal downloads sites.

Just curious, why people automatically assume that just because someone asks for a download site, that it is always Warez? confused.gif

monster875.
  • monster875.

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2010

#3790

Posted 23 May 2012 - 06:11 PM

QUOTE (radioman @ Wednesday, May 23 2012, 18:55)
QUOTE (Girish @ Wednesday, May 23 2012, 11:15)
QUOTE (Punjabi Playboy @ Wednesday, May 23 2012, 14:04)
where can you download gta iv? i tried isohunt and it takes ages to download. where else can i dowload the game from?

We're not going to help you steal from Rockstar. Do not ask for illegitimate stuff again.

That sounds like a legitimate question, as there are legal downloads of the game-There is Steam, D2D, Gamestop downloads, Amazon downloads, etc. These are the ONLY legal downloads sites.

Just curious, why people automatically assume that just because someone asks for a download site, that it is always Warez? confused.gif

well, ain't ISOhunt something for warez?

radioman
  • radioman

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 19 Apr 2006

#3791

Posted 23 May 2012 - 06:18 PM

QUOTE (monster875. @ Wednesday, May 23 2012, 13:11)
QUOTE (radioman @ Wednesday, May 23 2012, 18:55)
QUOTE (Girish @ Wednesday, May 23 2012, 11:15)
QUOTE (Punjabi Playboy @ Wednesday, May 23 2012, 14:04)
where can you download gta iv? i tried isohunt and it takes ages to download. where else can i dowload the game from?

We're not going to help you steal from Rockstar. Do not ask for illegitimate stuff again.

That sounds like a legitimate question, as there are legal downloads of the game-There is Steam, D2D, Gamestop downloads, Amazon downloads, etc. These are the ONLY legal downloads sites.

Just curious, why people automatically assume that just because someone asks for a download site, that it is always Warez? confused.gif

well, ain't ISOhunt something for warez?

Yes, but, that was an example, as he asked "Where can you download IV.." Which since there are LEGAL download sites(I listed them above), it is not automatically Warez unless they specifically ask for an illegal downloads site..As a Law Enforcement officer, we are taught to never make assumptions, unless we can prove that it's true or not... confused.gif

Girish
  • Girish

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#3792

Posted 23 May 2012 - 06:23 PM

Are you just trying to be a smartass for no reason at all? It doesn't take even half a brain cell to deduce that he is looking to download the game for free, especially when he specifically mentions a torrent site. If he wants to know where to buy the game from, he can ask that way.

And please stop shoving your law enforcement crap everywhere. This is the internet, not the real world. We have rules, not laws and this definitely ain't no democracy.

dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#3793

Posted 24 May 2012 - 08:55 PM

QUOTE (RyDuGo @ Thursday, Mar 8 2012, 18:31)
Here's my system;
Vista SP2
Gigabyte P31-DS3L Mobo
Intel Core 2 Duo 6400 2.13GHz
Radeon HD4670 GFX
Corsair XMS2 4.00GB 1066

My RAM is weird, I have 4GB (2x2gb) corsair xms 2 1066mhz but I only get 2gb RAM :S... So...
Check this out;
Installed Physical Memory: 4.00GB
Total Physical Memory: 3.50GB *
Available Physical Memory: 1.64GB << WTF? *
Total Virtual Memory 7.20GB *
Available Virtual Memory: 5.21GB *
Page File Space: 3.79GB *

* = I don't get it!?

Anyway, anyone have any suggestions on what graphic mods I should use (if any) or what graphic settings I should have?

I'd suggest Low/Medium sliders set to 20-40 try that.

CJ430
  • CJ430

    Gangsta' , homie!!!!!!!!

  • Members
  • Joined: 27 May 2012

#3794

Posted 28 May 2012 - 09:56 AM

I will be able to run it? Dual core 1.8 clocked to 2.1, nvidia 8400 gs 256 turbocache 1 gb, 2gb ram ddr2 800 mhz... Tell me... Can i run gta 4 on the minimum posibble settings with just 15 fps?

CJ430
  • CJ430

    Gangsta' , homie!!!!!!!!

  • Members
  • Joined: 27 May 2012

#3795

Posted 28 May 2012 - 10:05 AM

My pc is sh*t! I can run it on low, even with 10 fps? 1.8 ghz dualcore overclocked to 2.1, nvidia 8400 gs 256 mb, 2 gb ram ddr 2

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#3796

Posted 28 May 2012 - 12:08 PM

Don't double post, just use the user posted image button. smile.gif

Maybe at lowest settings, 10-20FPS.

CJ430
  • CJ430

    Gangsta' , homie!!!!!!!!

  • Members
  • Joined: 27 May 2012

#3797

Posted 28 May 2012 - 01:42 PM

And is at least playable at 20 fps? There is nothing to do to increase frame rate(like gta sa-sa fps increaser), because i dont want to stay 5 hours to download and to play at 10-20 fps... Anyway... If i put another 2 coolers i can overclock the cpu and gpu more?

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#3798

Posted 28 May 2012 - 01:46 PM

QUOTE (CJ430 @ Monday, May 28 2012, 13:42)
And is at least playable at 20 fps? There is nothing to do to increase frame rate(like gta sa-sa fps increaser), because i dont want to stay 5 hours to download and to play at 10-20 fps... Anyway... If i put another 2 coolers i can overclock the cpu and gpu more?

Nope, whole new PC is needed. If you're ready to get one please post your budget. smile.gif

CJ430
  • CJ430

    Gangsta' , homie!!!!!!!!

  • Members
  • Joined: 27 May 2012

#3799

Posted 28 May 2012 - 02:05 PM

Sh*t, if i change gpu with an ati radeon x1150? Or nvidia 8400 gt? Wich is better?

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#3800

Posted 28 May 2012 - 02:09 PM

QUOTE (CJ430 @ Monday, May 28 2012, 14:05)
Sh*t, if i change gpu with an ati radeon x1150? Or nvidia 8400 gt? Wich is better?

For GTA IV? None.

Are you looking to upgrade only the GPU? Please post you motherboard info. smile.gif

CJ430
  • CJ430

    Gangsta' , homie!!!!!!!!

  • Members
  • Joined: 27 May 2012

#3801

Posted 28 May 2012 - 02:11 PM

I don t kow much about it... MSI WIND U100... Or something... Does it matter?

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#3802

Posted 28 May 2012 - 02:14 PM

QUOTE (CJ430 @ Monday, May 28 2012, 14:11)
I don t kow much about it... MSI WIND U100... Or something... Does it matter?

Yep.

So are you willing to get a new PC, or what? upgrading will improve of course, but won't do much.

CJ430
  • CJ430

    Gangsta' , homie!!!!!!!!

  • Members
  • Joined: 27 May 2012

#3803

Posted 28 May 2012 - 02:20 PM

i dont know , i only have 100 euros, but i don t understand, crysis is much better at graphics than gta, it run on medium, at 1280*800 whit 30 fps, and gta ..........

CJ430
  • CJ430

    Gangsta' , homie!!!!!!!!

  • Members
  • Joined: 27 May 2012

#3804

Posted 28 May 2012 - 02:23 PM

someone told me that putting red lights inside the pc case increases performance by 15%......................it is true at least , a bit??????????????????

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#3805

Posted 28 May 2012 - 02:27 PM

QUOTE (CJ430 @ Monday, May 28 2012, 14:23)
someone told me that putting red lights inside the pc case increases performance by 15%......................it is true at least , a bit??????????????????

Firstly, that's the stupidest thing I've ever heard.

Secondly, that MSI WIND U100 is a netbook name. Are you using a laptop?

Thirdly, GTA IV is different from Crysis.

Fourhly, Don't double post, just use the user posted image button.

Lastly, 100 isn't enough for a new decent gaming PC.

CJ430
  • CJ430

    Gangsta' , homie!!!!!!!!

  • Members
  • Joined: 27 May 2012

#3806

Posted 28 May 2012 - 02:29 PM

I DONT WANT A GAMING PC,just to run at low, but ok ,some great games.............

Dr. John
  • Dr. John

    Women and Wine

  • Members
  • Joined: 31 Dec 2011
  • India

#3807

Posted 28 May 2012 - 02:29 PM

Above 8600 is a must if you want above 20 fps. Also, this mod does magic to the game. smile.gif

I think you mean red light by Game Booster.

CJ430
  • CJ430

    Gangsta' , homie!!!!!!!!

  • Members
  • Joined: 27 May 2012

#3808

Posted 28 May 2012 - 02:31 PM

thnks for suggestion............

CJ430
  • CJ430

    Gangsta' , homie!!!!!!!!

  • Members
  • Joined: 27 May 2012

#3809

Posted 28 May 2012 - 02:32 PM

no no no, red lights, LEDs

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#3810

Posted 28 May 2012 - 02:35 PM

QUOTE (CJ430 @ Monday, May 28 2012, 14:32)
no no no, red lights, LEDs

No.

So you want a GPU? 100 isn't really needed, since you probably don't have PCI-E support, this is why I needed to know your motherboard for.




3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users