Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Final PC System Requirements

  • This topic is locked This topic is locked
1,496 replies to this topic
Dreakon
  • Dreakon

    Trick

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2003

#61

Posted 30 October 2008 - 08:02 PM

QUOTE (CharmingCharlie @ Oct 30 2008, 15:57)
Now if you have a PC that doesn't meet the minimum settings does not mean it won't run, it just means it will not run as well as the console version.

Or at least not at the same quality as the console version. I know I'll be running this at 800x600 on probably low to medium settings. I run Assassins Creed at that, I run Dead Space at that, I run Fallout 3 at that. I accept it. smile.gif

flyer2359
  • flyer2359

    Mack Pimp

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2008

#62

Posted 30 October 2008 - 08:04 PM

I still think the minimum sys specs are very high......... That's what makes me think they are fake because that means some with a AMD lower than 2.4GHZ won't be able to play it all that well compared to someone with the minimum of 1.8GHZ Core2Duo. It's really making me wonder if IGN did the same mistake as GFWL did is put out system requirements that they made up and if it isn't horrible port. Because if you look at all the other ports the graphics card is only needed a 6800GS/GT and processor of P4 2.8GHZ or so and ram of 1.5GB

RedEnd
  • RedEnd

    PC Gaming FTW

  • Members
  • Joined: 16 Oct 2007

#63

Posted 30 October 2008 - 08:04 PM

retarded setting
im sure they made here a CryEngine 3 or something similiar

johnny404
  • johnny404

    (ノゝ∀・)~キラ☆

  • Members
  • Joined: 24 Feb 2007

#64

Posted 30 October 2008 - 08:07 PM

If you are deciding to buy a quad core, don't!

GTA_XP
  • GTA_XP

    Homie

  • BUSTED!
  • Joined: 14 Jan 2008

#65

Posted 30 October 2008 - 08:08 PM

Tfoe tasilan bebbekoem!
Ze3ma we need a extreme high end pc.
Everybody have P4 or C2D processors:O

Ron Taboga
  • Ron Taboga

    Silent Sniper

  • Members
  • Joined: 27 Jul 2008

#66

Posted 30 October 2008 - 08:09 PM

I am not worried that my PC will run it bad i am worried that i will not be able to Maxx the Settings out...I want all traffic Jams and Max draw Distance. I hope my X2 5000+ will get it confused.gif

free_to_view
  • free_to_view

    GTA BOSS OF ALL BOSSES AND PC GAMER

  • Members
  • Joined: 13 Mar 2007

#67

Posted 30 October 2008 - 08:10 PM

QUOTE (Jony. @ Oct 30 2008, 20:07)
If you are deciding to buy a quad core, don't!

Why????

RedEnd
  • RedEnd

    PC Gaming FTW

  • Members
  • Joined: 16 Oct 2007

#68

Posted 30 October 2008 - 08:10 PM

QUOTE (GTA_XP @ Oct 30 2008, 20:08)
Tfoe tasilan bebbekoem!
Ze3ma we need a extreme high end pc.
Everybody have P4 or C2D processors:O

now i dont wish today was november 21
im not going to buy the game due to that retarded specs, consoles use 2 cores for IV, why would PC need to use a quad?

im going to mail this to FAILBlog with a pic of that with a "EPIC SYS REQ FAIL!!"

flyer2359
  • flyer2359

    Mack Pimp

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2008

#69

Posted 30 October 2008 - 08:11 PM

I guess I won't be playing all that well on my laptop if these requirements are true.....................
8600M GS 256MB(8500GT and around 7600GT equivalent)
Intel Core2Duo 1.83GHZ
4GB RAM
and a 15.4" monitor 1280x800 8MS response I might get low @ 1024x768


texan1985
  • texan1985

    Snitch

  • Members
  • Joined: 11 May 2008

#70

Posted 30 October 2008 - 08:11 PM

QUOTE (free_to_view @ Oct 30 2008, 20:10)
QUOTE (Jony. @ Oct 30 2008, 20:07)
If you are deciding to buy a quad core, don't!

Why????

Isn't next year the year of the octo-cores lol? Might just wait for that then spending money on a quad

RedEnd
  • RedEnd

    PC Gaming FTW

  • Members
  • Joined: 16 Oct 2007

#71

Posted 30 October 2008 - 08:13 PM

QUOTE (texan1985 @ Oct 30 2008, 20:11)
QUOTE (free_to_view @ Oct 30 2008, 20:10)
QUOTE (Jony. @ Oct 30 2008, 20:07)
If you are deciding to buy a quad core, don't!

Why????

Isn't next year the year of the octo-cores lol? Might just wait for that then spending money on a quad

im definetly going to save up money for a quad
man, i cant even record a video with this retarded setting!
i wish crytek would made this game, they give much better requirements!

Girish
  • Girish

    Leone Family Mafia

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#72

Posted 30 October 2008 - 08:13 PM

QUOTE (Jony. @ Oct 31 2008, 01:37)
If you are deciding to buy a quad core, don't!

Please tell me why.

And also, someone tell me why the Core2Quad and Phenom X3 are considered on the same level. The X3 comes no where close to the performance of the quad core (perhaps the X4 would have), not to mention the difference in clock frequencies too. How can both of them be equally recommended when the performance of the Phenom X3 matches that of Intel's Core2Duo. The only difference one can find in the Core2Quad and the X3 is the power consumption because of one less core, nothing else.

flyer2359
  • flyer2359

    Mack Pimp

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2008

#73

Posted 30 October 2008 - 08:14 PM

QUOTE (girishb @ Oct 30 2008, 20:13)
QUOTE (Jony. @ Oct 31 2008, 01:37)
If you are deciding to buy a quad core, don't!

Please tell me why.

And also, someone tell me why the Core2Quad and Phenom X3 are considered on the same level. The X3 comes no where close to the performance of the quad core (perhaps the X4 would have), not to mention the difference in clock frequencies too. How can both of them be equally recommended when the performance of the Phenom X3 matches that of Intel's Core2Duo. The only difference one can find in the Core2Quad and the X3 is the power consumption because of one less core, nothing else.

That just looks like another reason why the sys req. are fake.....

GamerJerome
  • GamerJerome

    Trick

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2008

#74

Posted 30 October 2008 - 08:15 PM

my pc settings

Intel®
Pentium® D CPU 2.80 GHz
clockspeed 2.80 GHz 2.00 GB
grafical card nvidia 9600GT

i think i need a new motherboard to play gta iv becuse my pentium D is not good does somebody know a good type motherboard that can handle gta iv on high and that is not verry expancive ? tounge.gif

Dreakon
  • Dreakon

    Trick

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2003

#75

Posted 30 October 2008 - 08:15 PM Edited by Dreakon, 30 October 2008 - 08:18 PM.

QUOTE (RedEnd @ Oct 30 2008, 16:10)
consoles use 2 cores for IV, why would PC need to use a quad?

Because the PC version has longer viewing distances, less pop-up and denser traffic (more AI to be loaded and calculated). And Quad is just recommended, Core2Duo should work just fine for most gamers...

RedEnd
  • RedEnd

    PC Gaming FTW

  • Members
  • Joined: 16 Oct 2007

#76

Posted 30 October 2008 - 08:15 PM

QUOTE (flyer2359 @ Oct 30 2008, 20:14)
QUOTE (girishb @ Oct 30 2008, 20:13)
QUOTE (Jony. @ Oct 31 2008, 01:37)
If you are deciding to buy a quad core, don't!

Please tell me why.

And also, someone tell me why the Core2Quad and Phenom X3 are considered on the same level. The X3 comes no where close to the performance of the quad core (perhaps the X4 would have), not to mention the difference in clock frequencies too. How can both of them be equally recommended when the performance of the Phenom X3 matches that of Intel's Core2Duo. The only difference one can find in the Core2Quad and the X3 is the power consumption because of one less core, nothing else.

That just looks like another reason why the sys req. are fake.....

we should all hope so
im counting on gamespy and gamespot more, but gamespot gives sometimes lame rating for games, but we can get over it

yzzybones
  • yzzybones

    /̵͇̿̿/’̿̿ ̿ ̿

  • Members
  • Joined: 31 Dec 2006

#77

Posted 30 October 2008 - 08:16 PM

so if i have 1 gb of ram would the game run?

flyer2359
  • flyer2359

    Mack Pimp

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2008

#78

Posted 30 October 2008 - 08:16 PM

If Crysis is more demanding than this that means that the sys req. are fake!

GTA_XP
  • GTA_XP

    Homie

  • BUSTED!
  • Joined: 14 Jan 2008

#79

Posted 30 October 2008 - 08:17 PM

QUOTE (flyer2359 @ Oct 30 2008, 20:16)
If Crysis is more demanding than this that means that the sys req. are fake!

Yeah, truly!

RedEnd
  • RedEnd

    PC Gaming FTW

  • Members
  • Joined: 16 Oct 2007

#80

Posted 30 October 2008 - 08:17 PM

QUOTE (flyer2359 @ Oct 30 2008, 20:16)
If Crysis is more demanding than this that means that the sys req. are fake!

thats what im saying

CRYSIS REQS FTW!

Girish
  • Girish

    Leone Family Mafia

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#81

Posted 30 October 2008 - 08:19 PM

QUOTE (yzzybones @ Oct 31 2008, 01:46)
so if i have 1 gb of ram would the game run?

It would, but expect heavy lags.

GTA_XP
  • GTA_XP

    Homie

  • BUSTED!
  • Joined: 14 Jan 2008

#82

Posted 30 October 2008 - 08:19 PM

Lol, Crysis rocks! lol.gif
This month I buy the game Crysis and enjoy the game instead this sh*tty gangbang port! biggrin.gif

GamerJerome
  • GamerJerome

    Trick

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2008

#83

Posted 30 October 2008 - 08:20 PM

i have crysis to i can play it on high smile.gif

Ron Taboga
  • Ron Taboga

    Silent Sniper

  • Members
  • Joined: 27 Jul 2008

#84

Posted 30 October 2008 - 08:20 PM

QUOTE (RedEnd @ Oct 30 2008, 20:17)
QUOTE (flyer2359 @ Oct 30 2008, 20:16)
If Crysis is more demanding than this that means that the sys req. are fake!

thats what im saying

CRYSIS REQS FTW!

Crysis look like 10x better in Details than GTA IV. Just look at those sh*tty trees in GTA IV. No compare to the graphical brilliance of a Crysis. Even Far Cry 2 and Fallout 3 has much much lower requirements.

I believe the Only Reason for that Quad Core desaster is that you can maxx out the pedestrians and the Traffic in the Game.

RedEnd
  • RedEnd

    PC Gaming FTW

  • Members
  • Joined: 16 Oct 2007

#85

Posted 30 October 2008 - 08:21 PM

QUOTE (GTA_XP @ Oct 30 2008, 20:19)
Lol, Crysis rocks! lol.gif
This month I buy the game Crysis and enjoy the game instead this sh*tty gangbang port! biggrin.gif

yeah
ill probably go for HL The orange box instead of IV

a game that i almost getting medium on it doesnt worth buying, even if it is IV

Failure
  • Failure

    Going for that "made in Paint" look...

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 11 Apr 2007
  • None

#86

Posted 30 October 2008 - 08:21 PM

QUOTE (GTA_XP @ Oct 30 2008, 20:19)
Lol, Crysis rocks! lol.gif
This month I buy the game Crysis and enjoy the game instead this sh*tty gangbang port! biggrin.gif

Good for you, Crysis is brilliant:

Go here

And here, for Crysis mods and information, don't forget to check out Warhead.

I, on the other hand have high hopes for GTA4.

flyer2359
  • flyer2359

    Mack Pimp

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2008

#87

Posted 30 October 2008 - 08:22 PM

This is gonna be the crappiest port in history if the req. are true!!

CharmingCharlie
  • CharmingCharlie

    Proud PC Gamer

  • Members
  • Joined: 23 May 2006

#88

Posted 30 October 2008 - 08:22 PM

Will you guys shut up about these Specs being fake. THEY ARE NOT FAKE, if I thought for a second these specs were fake do you think I would have shoved the story up on GTA4.net. I will quote directly from the article shall I :-

QUOTE
To take advantage of these new visual upgrades, Rockstar has released the official system requirements for the game.

These are the specs as stated by ROCKSTAR, they are NOT fake.

RedEnd
  • RedEnd

    PC Gaming FTW

  • Members
  • Joined: 16 Oct 2007

#89

Posted 30 October 2008 - 08:23 PM

QUOTE (CharmingCharlie @ Oct 30 2008, 20:22)
Will you guys shut up about these Specs being fake. THEY ARE NOT FAKE, if I thought for a second these specs were fake do you think I would have shoved the story up on GTA4.net. I will quote directly from the article shall I :-

QUOTE
To take advantage of these new visual upgrades, Rockstar has released the official system requirements for the game.

These are the specs as stated by ROCKSTAR, they are NOT fake.

it is from IGN
i want to see rockstar putting this on on their IV site
then i will belive
man, Games for windows can give you good requirements sometimes!

GamerJerome
  • GamerJerome

    Trick

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2008

#90

Posted 30 October 2008 - 08:24 PM

i can play crysis on high
i can play brothers in arms hellshighway on high
i can play medal of honor airborne on high
and call of duty 4
i dont know sure but if this games are heavyer then gta iv i think i can handle gta iv and then i dont need a other motherboard tounge.gif




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users