Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Your Computer Specs, Whats best for GTA3?

481 replies to this topic
Jmac
  • Jmac

    Not Your Average Thug

  • Members
  • Joined: 22 Jun 2002

#91

Posted 06 July 2002 - 04:26 AM

That is a sweet computer.  Although, I would have bought 512 MB of PC2700 RAM or DDR333 instead of 768 MB of PC2100 RAM.  Still, very nice computer.  How much did that cost you ?

Thugmaster007
  • Thugmaster007

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Jun 2002

#92

Posted 06 July 2002 - 07:57 AM

P3  900mhz
256mb sdram
20gb hdd
GeForce 2 Ti 64mb ddr
Sound Blaster Live 5.1

My gta work real good 40-50 fps (at 640, 16bit) but when i raise it, it lags a bit

cyXor
  • cyXor

    Average Tommy Vercetti

  • Members
  • Joined: 01 Apr 2002

#93

Posted 06 July 2002 - 09:07 AM

512mbram
P4 1.7ghz
Gf2 MX 400 64mb running nVidia dentonator 29.42 drivers(latest)
Win XP Pro
V92 56ker
Getting the new thing in the geforce series as soon as it gets out... Its too late for gf4... WANT gf5

Im going to get the game today(i think..)
Already downloaded the patch cuz everyone seems to have trouble..

D&D
  • D&D

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Jun 2002

#94

Posted 06 July 2002 - 01:55 PM

My specs:

MSI K7T-Turbo mainboard
AMD Athlon 1200 Mhz
128 mb Sdram
40 Gb Maxtor HD
Gforce 2mmx-32 mb
52x speed cd-rom

I Have the game running at 640x480x16 and the first 15 minutes a have a smooth 30 fps, but after those 15 min. The game begins to have slowdowns, and thats f*cked up!!!
My pc is fast enough to have Max Payne in a resolution of 1024x786x32. So why not GTA3???????

I think its because of my small amount of memory, but the biggest problem of course is the game it self, hopefully Rock* brings out a new patch soon, where they do handle these problems!!!!


Holland Rules!!!!!!!!! :devil:

billoute
  • billoute

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2002

#95

Posted 06 July 2002 - 08:28 PM

my specs:
Athlon XP1800+ (1,5 Ghz)
512mo DDR PC2100
Asustek A7V-266E (266A Via chipset)
C-Media audio (integrated)
Asus Geforce3 Ti200 - Detonator 29.80 WHQL
2x IBM 7200 40Go
windows XP Pro
USB pad (thrustmaster)

Game :
1024x768 32bits
no antialiasing
max detail (depth)
all options turned on (even trails, i love them)
frame limiter ON

constant 30fps everywhere, drop to 27/28 with rain.

without Frame limiter - totally jerky, too much lag,
fps going to 70fps, then down to 25 without any reason. unplayable, thks to rockstar for didn't even optimised their engine for the PC.

yes, 30 fps isn't what we could expect from a pc game, we usually play games at 60+ fps...but we should be happy to even play GTA3 considering actual PC gaming health.


TrickStyle
  • TrickStyle

    TrickStyle

  • Members
  • Joined: 28 Jun 2002

#96

Posted 07 July 2002 - 03:21 AM

1.5 Intel Pent 4
256 mb Ram (forget which kind   :/ )
Geforce 2 100/200

thats the important sh*t.

It runs kinda okay, but it all seems like its in slow mo... not really laggy, just slow mo. Its wierd.

cajuncook
  • cajuncook

    Somebody who is lost in the world of greed

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2002

#97

Posted 07 July 2002 - 04:26 AM

Athlon XP 1600+ (clocked at 1.06 Ghz...?)
512 MB of RAM
ATI All-In-Wonder Radeon 8500 w/ 128MB of RAM
19" monitor
XP Pro
Creative SoundBlaster PCI 512
40x CD-ROM
60 GB harddrive (and will be accompanied by an 80 pretty soon)
Abit motherboard...as far as I know.

As my computer stands right now...
$1500 USD.
Used to run like a dream...
Now, whenever I shoot my gun for more than 5 seconds, it freezes. Siiiigh...


DayDreamer
  • DayDreamer

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Jul 2002

#98

Posted 07 July 2002 - 07:00 AM

Athlon Xp 2000+ @ 2200+ (the power of overclocking)
KG7-Raid mobo
1G DDR @ 333Mhz
GeForce3 Ti500 @ 265Mhz clock and 575Mhz Mem.
80G ata133 maxtor hdd
60G ata100 maxtor hdd
13G x2 Raid segate hdd (although XP raid would work better)
16x dvd
32x16x40 lite on
SB Audigy...(the 1 with da panel)
56Gay Modem (god i hate them :sui: )

u cant get anythin' btr 2 run gta3 .. ..
word LAG doesnt even exist (@1024x768)

noreligun
  • noreligun

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Jun 2002

#99

Posted 07 July 2002 - 08:28 AM

-P4 1.7Ghz
-Voodoo5 5500 AGP (64MB)
-Soundblaster Audigy Gamer
-256MB PC2700 DDR RAM
-80GB ATA100 7200RPM w/8mb Cache (special edition   :colgate: )
-32x cd-rom
-Abit SD7-533 MB (SiS 645 chipset)

Before I had onboard sound and it was freezing in certain situations.   :angry:  But now that I have the soundblaster it runs fine   :D  GeForce4 here i come!   :D

BKJ12161
  • BKJ12161

    tectonic

  • BUSTED!
  • Joined: 25 Jun 2002

#100

Posted 07 July 2002 - 11:34 AM

Dell Dimension 4100
P3 1Ghz
512MB SDRAM
20 gig hd
Xtasy Geforce4MX440 64 MB
1024x768 current res
Windows98SE
__
at first when i was running Windows2000 it kept crashing and restarting my computer but i switched to Windows98SE and tweaked some setting in the display options and now it runs without flaw

sparkster*
  • sparkster*

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Jul 2002

#101

Posted 07 July 2002 - 12:03 PM

Dell Dimension 8200

P4 2.53 Ghz
1024mb RAMBUS RDRAM
120GB HDD
SB Audigy Platinum EX
GeForce 4 Ti4600
Win XP / Win 2000 Dual Bootable

It runs a lot faster than the PS2 version, it maxes out at about 90-100 frame rates.

The only problem i know is that if youre running an intel 845G chipset (im not) and your processor is less than 2.0 GHZ and you have a Geforce 4 ti series card with 128 mb ram on it, the CPU can not keep up with the graphics card and as such gets confused as to what its doing.
:D


He who laughs last, thinks slowest

CBZED101
  • CBZED101

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Jul 2002

#102

Posted 07 July 2002 - 08:40 PM

AMD Athlon XP 1800+
MSI K7t266 Pro 2
80GG, 7200RPM Maxtor HDD
PNY GeForce 3 - 64MB
256MB PC2100 DDR
Sound Blaster Live! X-Gamer 5.1
Windows ME
3DMark2001 Score - 7595

Its a homebuilt system, cost about $500, and PERFECT performance. Always at about 60FPS, running in 1024x768x32, w/ everything all the way up (gotta love that draw distance) I dont know why some people are having bad performance out of gta3. *shrugs* it might be because of that EVIL active desktop. TURN Active desktop OFF! It slows down EVERYTHING! not just GTA3. And use *.BMP wallpapers, not JPEG or GIF.

slashme
  • slashme

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2002

#103

Posted 07 July 2002 - 09:23 PM

AMD Athlon XP 1500+
256 MB PC2100 DDR
40 GB MAXTOR 7200
Tornado GeForce 2 MX 400
AC 97 Audio...
with win 98 se:
really GREAT PERFORMANCE without frame sync and limiter
but with winxp pro:
all the subtitles and meny letters are squares and the shadows in the game too, but the game runs really good, near to great   :dozing:  the same as when u thick 'disable texture' in 3d analyze...
AND THAT IS WITHOUT PATCHES..

So guys is there any fix for gta3 on winxp, cuz i try it on 2 PCs (the another is with intel 815 chipset), with the newest drivers but the squares are there.... 10x

Jmac
  • Jmac

    Not Your Average Thug

  • Members
  • Joined: 22 Jun 2002

#104

Posted 07 July 2002 - 09:37 PM

Download and install this :

Win XP Fix

There have been problems reported with Windows XP Pro about missing textures (i.e. Roads turning blue or disappearing all together.).  If this happens, turn the frame limiter on and it should stop.


zapp142
  • zapp142

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Jul 2002

#105

Posted 08 July 2002 - 04:46 AM

man my pc sucks huge ones check this out

Intel Celeron 465 Mhz
256 Mb SD Ram
10 Gig HD
Geforce 4 Mx 420
Windows Xp Professional
52X CD-Rom

Dont believe me look


And.......




I think this is great!! for my sucky pc that is..


Sig_XP
  • Sig_XP

    Soldier of Fortune

  • Members
  • Joined: 07 Jun 2002

#106

Posted 08 July 2002 - 08:56 AM

AMD Duron 1200
256MB DDR
20GB 7200
3D Prophet II MX400
ECS K7S5A
Windows ME

Mouse
Keyboard
CD-ROM

etc....


:rah:   :r*:   :devil:

slashme
  • slashme

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2002

#107

Posted 08 July 2002 - 09:01 AM

10x jmac, but under xp and i815, gta3 still suxxxxxx.... i prefer my geforce 2 =}

Jmac
  • Jmac

    Not Your Average Thug

  • Members
  • Joined: 22 Jun 2002

#108

Posted 08 July 2002 - 07:32 PM

LOL, no doubt.  What is a "graphics controller?"  They should call it what it really is, basic VGA.


john266
  • john266

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Jul 2002

#109

Posted 09 July 2002 - 02:25 AM

1.6Ghz
P4
256Mb RAM
40 GB HD
32 MB Nvidia GeForce 2 MX
17" Sony Trinitron Monitor
Conexant V.90 56K Data Fax Modem
Windows XP Home Edition
Dell Dimension 4300

I have my resolution set at 800x600x32 in game.  Runs at a pretty steady pace but slow at times when in chase or constantly changing radio.  A little sketchy at times when you look off into the distance.

ChopSuey
  • ChopSuey

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Jul 2002

#110

Posted 09 July 2002 - 06:57 AM

AMD Athlon Xp 1800+
128mb 2100DDR Crucial
Iwill Xp333R Mobo
Verto Geforce2 Mx400 64mb SDRam
8.4 Gig Hard Drive
Windows 98SE

Well Gta3 starts out ok but as I play longer it gets choppier and choppier to the point that it is unplayable.  And this is on the first island, once i get to the second island its over... too choppy to play.  It doesnt seem to be graphics/processor but more slower/older Hard drive and lack of ram (128) sooo, until I upgrade anybody have any suggestions? I've already ran Scandisk and defragmented my HD but still have the same effects.

Oh yeah Im running 640x480x16


Jmac
  • Jmac

    Not Your Average Thug

  • Members
  • Joined: 22 Jun 2002

#111

Posted 09 July 2002 - 07:10 AM

I think it is because you only have 128 MB of RAM.  It probably runs out of storage space for the textures and that is why it starts to get sluggish as you play longer.

Lele
  • Lele

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Jun 2002

#112

Posted 09 July 2002 - 07:16 AM

M/B DFI AD70sc
Athlon xp 1700+
2x256Mb 266DDR Ram
Hd Quantum 20Gb UDMA100 7200r
Creative GeForce 4 Ti4200 64Mb
SBLive! player 5.1
Win98 se
Directx 8.1b
Detonator 29.40

No windows, CPU or GFX tweak. Audio on HD and NO-CD Crack. A patch that turn off radio (i found it in this forum).
Smooth in all islands at 800x600x32, full distance details, limiter on, sync off, D3D set to best quality, agp aperture size set to 256Mb.

Jmac
  • Jmac

    Not Your Average Thug

  • Members
  • Joined: 22 Jun 2002

#113

Posted 09 July 2002 - 08:50 AM

1.2 GHz AMD Athlon T-Bird CPU
Gigabyte GA-GF1280 (GeForce2 MX) GPU (205c/195m)
Maxtor 56 GB, 7200 RPM HDD
512 MB PC133 SDRAM
Windows ME with 94% free resources (96% if I take off my firewall).
3237 points on 3DMark2001


Test:
800x600x32, dynamic acoustic modelling, Miles 2D sound, full draw distance, and no patches.
Test time : 2450750ms (About 40 minutes.)
Tested :  High speed, Callahan Bridge, 6-star wanted level, rain, fog, cut-scenes, etc.
Fraps log :
2002-07-09 00:24:01 - GTA3
Frames: 65287 - Time: 2450750ms - Avg: 26.639 - Min: 13 - Max: 31
What's changed since the last test:
Level 1 anistropy instead of Level 2 anistropy.
0 LOD bias instead of -3 LOD bias
GeForce2 compatibility mode instead of Max Acceleration
Overall improvement :
Average is 4 fps higher.
Minimum is 5 fps higher.
:sneaky:

BULLY
  • BULLY

    Pickpocket

  • Members
  • Joined: 03 Jun 2002

#114

Posted 10 July 2002 - 08:41 PM

HUH!!! one thing what is this topic about?

g-man
  • g-man

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Jul 2002

#115

Posted 11 July 2002 - 01:05 AM

P4 2.0Ghz
384 MB PC800 RDRAM
60GB 7200rpm HD
Leadtek 128MB Geforce4 TI4400
WinXP Home
19'' Trinitron Monitor (100Hz refresh)

Run at 1280 x 1024 x 32bit with 4x AA and no noticeable slowdown.

doughboy
  • doughboy

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 May 2002

#116

Posted 11 July 2002 - 02:15 PM

Athlon 1Ghz clocked to 1.2Ghz
384Meg @ 133
128Meg @ 100
Abit KT7A
40G 7200rpm HD
Radeon 64DDRvivo
Sonic Fury sound.
XP pro.

800x600x32 pretty laggy usually. not happy with it.

3D Mark2001SE - 3252 which I don't think is very good either.

MysticGohan
  • MysticGohan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Jul 2002

#117

Posted 11 July 2002 - 03:49 PM

AMD Athlon XP 2200+
nViDia GeForCe 4 Ti4600
1 GB of Corsair XMS PC2700 DDR
120 GB Western Digital
80 Gb Western Digital Special Edition
WinXP Professional
21' Moniter
Two 100 Watt Altec Lansing Systems

GTA3 runs really well on this computer, on my old computer, it was complete CRAP.

PIII 660 Mhz
20 GB
196 mb of SD ram
Stealth something (damn, can any of you even remember what a stealth is? lol)
Win XP Professional (barely)
21' Moniter
Two 100 Watt Altec Lansing Systems

arsenal_o2
  • arsenal_o2

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Jul 2002

#118

Posted 11 July 2002 - 11:55 PM

Dell Dimension 8200

1.8 Ghz Pentium 4
256 MB RDRAM
80 GB Seagate
Nvidia Geforce 3 TI 200
Turtle Beach Santa Cruz

I just purchased GTA 3 a week ago. At first I wasn't able to run the game at all, but then I found out about the Windows XP patch. The game now runs ok at 1024 * 768 *  16 bit. Sometimes though the game slows down.

Born_on_Xmas
  • Born_on_Xmas

    Snitch

  • Members
  • Joined: 31 May 2002

#119

Posted 13 July 2002 - 12:19 AM

yo

Duron 900
384MB SDRAM
FIC Mainboard AZ11EA
Pine Geforce3Ti200

(all new drivers)

getting between 35-60fps (peaks at 100+ in some places), no skecthin, no lag, 800x600x16 with Quincunx AA enabled.

I'd post a screenshot of me in the rain cruising along in a Cheeta at 47fps, but i cant be bothered.

I didnt install any of those framerate patches, the sound is running from my hard drive, and i installed that awesome german Radar patch.

rundmc2002
  • rundmc2002

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 13 Jul 2002

#120

Posted 13 July 2002 - 08:16 PM

P3, 662 MHz
20 GB
256 SD RAM
32 MB Nvidia TNT 2 M64 w/ latest drivers
Windows 2000 Professional


I checked the fpm on mine and right at the beginning of the game when you start driving... it goes at about 4 fpm.. the highest it ever went was 10 fpm ....

When you change to the overhead view... the game runs smoother... but there is still a noticeable lag.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users