Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Your Computer Specs, Whats best for GTA3?

481 replies to this topic
inboundole
  • inboundole

    oppresed crybaby

  • BUSTED!
  • Joined: 13 Jun 2002

#31

Posted 26 June 2002 - 02:58 AM

Try using Myths no-cd crack from Gamecopyworld and you'll get faster gameplay all around.  By the way, does anyone know who Myth is?  I've seen his name on a few no-cd cracks in other games.  Or is it a company or something?  Its always on the system information program that seems to come with these cracks.

ben_c
  • ben_c

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Jun 2002

#32

Posted 26 June 2002 - 04:07 AM

P4 1.8G
384M PC800 RDram
GF4 Ti 4400
SB Live! Value

game plays well at 1024*768*32 all details maxed.
only problem: rain=lower fps

DUDEMANG
  • DUDEMANG

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Jun 2002

#33

Posted 26 June 2002 - 04:19 AM

I run,
AMD XP 1800 1.53ghz
ASUS A7V266 MOBO
ASUS V8200 Geforce3 Deluxe 64mb
40gb hd
PC2100 DDR 512k ram
Win2k
all tucked inside a Frozen CPU Case
I don't think anything else is relevant,

I've never had as much as a hickup out of GTA3, no lag at all.  Had to update the graphics card driver before it would run but no other problems to speak of.

jdurg
  • jdurg

    Ironic Scientist

  • Members
  • Joined: 22 May 2002

#34

Posted 26 June 2002 - 04:43 AM

Computer specs are in my signature.

I play the game at the resolution just above 1024x768 using 32 bit color.  All of the details are maxed out, but widescreen and trails are off.  I have not had any slowdowns with this game at any point.  It runs picture perfect and is a blast to play.   :) :) :)

imhadez
  • imhadez

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2002

#35

Posted 26 June 2002 - 03:32 PM

Compaq 5102US with:
AMD Athlon 1.2 GHz
512 MB SDRAM
37 GB HD
VisionTek Xtasy GeForce4 MX 420 with 64 MB RAM and Detonator 29.42 drivers
Windows 2000 Pro

I have GTA running at 1024x768x16 with FrameSync on and Frame Limiter and Trails turned off and it runs pretty well.  It freezes up occaisionally but I've noticed that it freezes a lot more when I use the Ultimate Trainer +28.  Other than that there aren't any problems.

As for using the Myth no-cd crack, I would advise using a diferent one (like Bug Hunter's over at megagames.com).  When I was  using Myth's I couldn't load any saved games, but maybe there's a new one out.  I think Myth is a warez/cracking team, they do have a lot of cracks and I've also seen some warez with their name on em (including this game) but I've never seen any contact info for them.

gta3playa
  • gta3playa

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Jun 2002

#36

Posted 26 June 2002 - 09:24 PM

p4 1296mhz
128mb ram
32mb nvidia geforce 2
55.6gb hd
polk audio speakers
logitech usb ifeel mouse
microsoft usb internet keyboard pro
cdrw 8x
dvd 16x
windows xp

the game runs great with sheepy's v.3 in 800x600x32 i get about 40 fps prob. 30 in stauton island but i don't care it's the best game ever :D too bad no patch :/

Anarchi
  • Anarchi

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Jun 2002

#37

Posted 27 June 2002 - 04:55 AM

Pentium 4 1600MHz
Asus GeForce256 v6600 Deluxe 32MB
Asus P4B-M MainBoard
384MB SDRAM
16x Sony CDRW
8X Sony DVDROM
20GB 2.5" HardDisk
Windows XP

1st Island: Reasonable - avg 30FPS
2nd Island: OMG! - avg 8FPS especially at carpark :(
3rd Island: Slowww - avg 16FPS

(Though I have not disabled the replay function yet)

:r*:

w00bi
  • w00bi

    The w00binator himself

  • Members
  • Joined: 17 May 2002

#38

Posted 27 June 2002 - 04:58 AM

Amd XP 1900+
128 DDr RAM ( I know i need more)
Geforce 2 Mx 400/400 64 ram
and a bad sound card
win 98 se

Runnin on 1024x768 16 bit

and no mods or tweaks wit all the way draw distance it works smooth.. Trust me

jesus is my sunshine
  • jesus is my sunshine

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Jun 2002

#39

Posted 27 June 2002 - 05:17 AM

Athlon 800
gf2mx400 64mb at default clock
256 pc133 ram
built-in ac97 audio :<

i use teh no cd2 crack from gamecopyworld.com, so my rom isn't a problem

Running at 800x600 16bit, vsync off, trails off, draw distance set to the middle.

No mods.

i've always had a framerate of around 40fps

not so bad...
game only crashes when i screw up on a car stat change.
also using geForece tweak utility. set at 'quality' settings, with the exception of having fsaa turned off.

i've played with the draw option a bit... and the lower i set it, teh better it runs.. just barely.

but i take screens before and after the change , but i never see any differnece!

the buildings, textures, and pics are all drawn at same distance.. arg.

[[[Roach]]][[[Knuts]]]
  • [[[Roach]]][[[Knuts]]]

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 24 Jun 2002

#40

Posted 27 June 2002 - 08:17 AM

Here are my specs:

Celeron 851mhz
256mb RAM
Geforce 4 mx440
Windows XP Professional
SoundBlaster Live! 5.1

I play at 1024 x 768 x 16 with everything off but the draw distance up high. I get 30 fps pretty much all the time.

Kamphuiz
  • Kamphuiz

    Godfather

  • Members
  • Joined: 20 Jun 2002

#41

Posted 27 June 2002 - 01:28 PM

i've got two I play GTA3 on,
1.
Intel Pentium III 533
384 MB RAM
Nvidia Riva TNT2 Ultra
40 Gig HD
Xcard (divx decoder)
LG Star 17' monitor
Cable Broadband Modem
Creative Labs 5.1 Sound System

2.
Intel Pentium 4 1.6 Ghz
512 MB Ram
Geforce3 256
40 Gig HD
LG Star 17' monitor
Cable Broadband Modem
DMX XFire 1024 5.1 Surround

You won't believe it but GTA 3 actually runs better on my 533!

Vedder09
  • Vedder09

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 May 2002

#42

Posted 27 June 2002 - 01:14 PM

Windows 98
Pentium III  498 mhz
GeForce4 64mb
Soundblaster PCI64
256 RAM

Recently upgraded video card and memory.  Game has run flawlessly sense then.  I have been amazed at the difference in gameplay.  Rockstar still sucks for not communicating though.

L*O*A*Y
  • L*O*A*Y

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 12 Jun 2002

#43

Posted 27 June 2002 - 07:17 PM

Hey, my spec is:

P4
1700mhz
Nvidia Geforce 3
512 sdram
80 gig hd
win xp

And i run gta 3 at 1600x1200x32 and ALL the settings set to max and i get 30fps constant everywhere and when i turn off  vsync and frame limter it goes up to about 90fps BUT it becomes really jolty in areas so i leave the frame limter on to get a constant fps.

Slava
  • Slava

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 May 2002

#44

Posted 30 June 2002 - 05:57 AM

how do i check how many frames I get in GTA 3? is there such
a program that shows fps?

James™
  • James™

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Jun 2002

#45

Posted 30 June 2002 - 06:10 AM

my specs are on my sig, it used to run crappy, then i got some mods and it run good, then i re installed and before i put the mods back on i played it without em, and its run fine ever since, no mods, 800x600 32 bit :r*:

James™
  • James™

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Jun 2002

#46

Posted 30 June 2002 - 06:11 AM

my specs are on my sig, it used to run crappy, then i got some mods and it run good, then i re installed and before i put the mods back on i played it without em, and its run fine ever since, no mods, 800x600 32 bit :r*:

dany1987
  • dany1987

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 24 May 2002

#47

Posted 30 June 2002 - 06:51 AM

My specs are :

P4 1.7 Ghz   :)
512 Mb SD Ram   ;)
64 Mb GeForce 2 MX 400
80GB HDD
Win XP

and I get 25 - 30 fps all the time

:D     :alien:   :D

bleef
  • bleef

    bleh

  • Members
  • Joined: 22 May 2002

#48

Posted 30 June 2002 - 07:11 AM

Mine are
AMD Athlon 900mhz
256Mb SDRam  
GeForce 2 MX 400 64mb
40gb hd
and win98se

get like 15-25fps and the occasional drop to like 10.

Slava
  • Slava

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 May 2002

#49

Posted 01 July 2002 - 12:32 AM

well, anyone has FPS program??

Arialize
  • Arialize

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Jun 2002

#50

Posted 01 July 2002 - 01:51 AM

GTA3 worked ok on my old compputer, but how do you guys think it'll run on my new one that's coming next week?

Specs - P4 1.8 GHZ
          256 mb DDS RAM
          GeForce 64 Mb video card
          17' Samsung Flat Panel Moniter
          60 Gb HD
          Win XP home edition
           
Thanks alot for the help   :D

The_Guy
  • The_Guy

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Jun 2002

#51

Posted 01 July 2002 - 01:59 AM

Quote (Slava @ Jul. 01 2002,01:32)
well, anyone has FPS program??

Use Fraps, or 3dAnalyze

PSiBER
  • PSiBER

    CyBeR . THuG

  • Members
  • Joined: 01 Jul 2002

#52

Posted 01 July 2002 - 02:46 AM

I just got this new comp on June 20, 2002. FOR FREE :D

Here are the specs

DELL OptiPlex GX240
P4 1.6 GHZ
256 PC133 SDRAM
40 GB EIDE 7200 RPM
17' Gray DELL P793 (Sony Trinitron)
ATI Rage Ultra 128 16mb
48X CD-ROM Drive
Windows 98 Second Edition

I really like this new comp, because it is free :)
no internet on it yet   :*(

I dont know what video mode Im playing GTA 3 on.. I gotta check.

MY OLD COMP
--------------

Pentium II 350 mhz
PC100 BX PRO Mainboard
192 megs PC 100 Memory
6.02 gigs 36X CD,
Fujitsu 1.44 Floppy
SiS 6326 8M 3D AGP Video
3D PRO Sound
GNT 5000A Subwoofer
Microsoft Intellimouse Optical
17" Monitor (.27dpi 1280X1024)
CD-RW: Aopen 12 x 10 x 32 w/JUSTLINK
Cannon BJC - 4400 Color Bubble Jet Printer
Microsoft Windows 98 SE

illspirit
  • illspirit

    lycanthroplasty

  • Moderator
  • Joined: 01 May 1976
  • None

#53

Posted 01 July 2002 - 03:04 AM

homemade system-
amd athlon 950mhz
ecs k75sa mobo
geforrce3 ti500 (64meg)
128meg ddr
crappy onboard sis 7012 sound chip
win xp pro and win98se (dual boot)

performance-
doesn't work on xp due to some obscure error involving the lack of a hardware buffer in my sound chip.  on 98, it works just fine...  constant 40+ fps for the most part, drops down to @ 20 fps while driving thru downtown staunton extra fast (as in over 500mph using a modded car). goes up to 80+ fps in less "full" areas like the edges of ssv and portland.  audio stutters on occasion while listening to radio stations off the cd while lots of stuff is going on on-screen;  most likely a result of having no sound hardware buffer tho. (i mostly listen to the mp3 player anyway)

(moving this to troubleshooting&optimization board, and pinning it)


omglol
  • omglol

    Oh! I'm so bold I need to use bad words

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2002

#54

Posted 01 July 2002 - 05:03 AM

P3 1gig
256mb sd ram
gf2mx400
20gig hdd

i used to have 128mb ram and i just upgraded
gta3 is now playable but could look better :p


golden saiyan
  • golden saiyan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Jun 2002

#55

Posted 01 July 2002 - 05:05 AM

AMD Tbird 1.4 ghz
MSI geforce4 mx640 64mb ddr
256mb DDR RAM
60 gig HD 7200 rpm
SB Live! Value

my game runs at about 60-80 fps at 1024x768x16 resolution.  frame sync and frame limiter off.  widescreen off.  using miles 2d sound.  (sux since i have SB Live! and can't take advantage of EAX cause it slows down fps alot)  Draw distance = lowest possible.  (dont know if this affects fps).  geforce4 settings = using best performance for d3d.

Mad Finn
  • Mad Finn

    Hitman

  • Members
  • Joined: 12 Jun 2002

#56

Posted 01 July 2002 - 05:21 AM

My specs, and of course i have built this computer myself (the only way to get a fast and working computer). :)

Intel Celeron Tualatin 1200
Asus Tusl2-c mobo
384 SDRAM
Hercules Radeon 8500 (original drivers)
Samsung 40 gig
Sound Blaster 128 pci
Windows XP Pro


Runs perfectly in 800x600x32 through the game. don't know about the fps but it runs really smoothly.
1024x768x32 runs fine, playable but gets a little slow in Staunton sometimes.
Draw distance maximum, no graphical or any other problems.

No mods or patches, maybe it would run even better with the 1.1 patch but it runs fine now so why bother.

samcat
  • samcat

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Jun 2002

#57

Posted 01 July 2002 - 10:50 AM

AMD TBIRD 1.4 @ 1.75 (was 1.8 but I backed it off a little as it was getting HOT),
512mb Crucial PC2700 ram,
Epox 8k7a+ motherboard,
Leadtek WinFast A250 Ultra TD Geforce4 Ti 4600.

ALL latest drivers for everything (even newest bios on GFX card and MB)

With Fraps running I get:

Trails off, frame sync off, NO AA, frame limit off.
1280x1024x32 BPP  - 60 typically, goes as high as 200ish when looking at a wall in a quiet area, and as low as 35-40 when REALLY busy. (still only on first island).

It occasionally pauses for a fraction of a second as its loading stuff. But it is TOTALLY PLAYABLE.

Thats in windows 98 SE

However. Same config, newest drivers etc in WIN2000 its totally unplayable! runs at about 5 - 10 FPS average!  (I do know how to install and config, so its not that... )

Cya,
Sam C

a.k.a
  • a.k.a

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 May 2002

#58

Posted 01 July 2002 - 11:43 AM

Athlon XP 1600 1.45 GHz
512 SDRAM
Geforce 2 MX400 64 MB
ECS K7S5A
MS Explorer Mouse Optical USB
MS Sidewinder Joypad USB
Win XP Pro

With no tweaks, 800x600 16bit and trails off, game runs very smooth expect centre of 2nd Island.  Using 3D Analyze helps a lot (removes stutter, slow down etc) :)


Da Maniac
  • Da Maniac

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Jul 2002

#59

Posted 01 July 2002 - 01:38 PM

P III 600 mhz (full-cache)
320 MB SD-RAM
ATI Rage Xpert 128 bits 16 mb
20 gig HD
Windows XP Professional Edition
DirectX 8.1

------------------------------------

The game runs extremely slow! Only when i look to the ground i am able to walk normal... The framerate is very low and it is no fun to play this way :( I downloaded the XP patch to upgrade some DLLs but still it's very very slow.
i play 640*480*16 and everything is off... If anybody has any idea how i can improve the framerate i will be so happy!

yamdankee
  • yamdankee

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Jun 2002

#60

Posted 01 July 2002 - 08:39 PM

AMD 850 mghz
128 mbram
16-bit video card
im not sure what direct x version prolly the latest
windows 98

runs fine never freezes just a little choppy a majority of the time




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users