Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Your Computer Specs, Whats best for GTA3?

479 replies to this topic
mrbob10101
  • mrbob10101

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Aug 2005

#391

Posted 12 January 2006 - 08:15 PM

Well... I gotta say, I run san andreas on 1152 X 864 and has very high detail, 3X anti-anylaising, and full draw distance, and it runs and 25 fps, my pc was built with, 360Gb hdrive, 72000rpm, 2048 DDR2 ram, Intel Pentium 4 ht, and an ATI Raideon X600 PCI-Express Graphics card, but I have had it upgraded a few times rescently so im not sure what the new stuff is at. turn.gif ph34r.gif icon14.gif icon14.gif icon14.gif

dr. hobo
  • dr. hobo

    Trick

  • BUSTED!
  • Joined: 15 Oct 2005

#392

Posted 12 January 2006 - 08:28 PM

QUOTE (mrbob10101 @ Jan 12 2006, 20:15)
Well... I gotta say, I run san andreas on 1152 X 864 and has very high detail, 3X anti-anylaising, and full draw distance, and it runs and 25 fps, my pc was built with, 360Gb hdrive, 72000rpm, 2048 DDR2 ram, Intel Pentium 4 ht, and an ATI Raideon X600 PCI-Express Graphics card, but I have had it upgraded a few times rescently so im not sure what the new stuff is at. turn.gif ph34r.gif icon14.gif icon14.gif icon14.gif

and that is relivent how?

Obiewhee
  • Obiewhee

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 19 Dec 2005

#393

Posted 12 January 2006 - 11:51 PM

Windows XP Pro

Intel Pentium 4 3.0GHZ HT

2048MB PC3200 DDR RAM (Dual)
360gb h/d
ATI Radeon 9800XT 256mb
Soundblaster audigy 4

I run it on 1280x1024 with level 2 AA

But how do i get it to show the fps?

ThunderPower
  • ThunderPower

    Prankster

  • Members
  • Joined: 30 Aug 2005

#394

Posted 13 January 2006 - 12:07 AM

In order to see your FPS, download FRAPS.

Terror-Ed
  • Terror-Ed

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Jan 2006

#395

Posted 30 January 2006 - 02:31 PM

asus A7v333

chipset Nforce 2

amd athlon 2.0 ghz

512Mb ddr

Ati radeon A9250 265 Mb

45 Gb harddisk

mr man
  • mr man

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 30 Dec 2004

#396

Posted 27 February 2006 - 09:17 PM

2.4 ghz processer
512mb ram
nvidia GEforce fx5200 128mb vid card (ok for gta but not much else)


all i realy know...and im not bothered about sound cards.

ms.cooldude
  • ms.cooldude

    The power is in your hands

  • Members
  • Joined: 24 Oct 2005

#397

Posted 04 March 2006 - 05:53 PM

Windows XP - Service Pack 2

Intel Pentium 4 - 2.4GHZ

Nvidia G-Force 5600XT 256MB - MSI Chipset

1GB RAM

I run it on 1024x786 32bit with everything on, max antializing and draw distance and its extreamly smooth. biggrin.gif

ms.cooldude
  • ms.cooldude

    The power is in your hands

  • Members
  • Joined: 24 Oct 2005

#398

Posted 04 March 2006 - 05:54 PM Edited by ms.cooldude, 04 March 2006 - 05:56 PM.

Windows XP - Service Pack 2

Intel Pentium 4 - 2.4GHZ

Nvidia G-Force 5600XT 256MB - MSI Chipset

1GB RAM

I run it on 1024x786 32bit with everything on, max antializing and draw distance and its extreamly smooth. biggrin.gif

P.S - sorry that i double posted cos my internet had got mucked up!

ms.cooldude
  • ms.cooldude

    The power is in your hands

  • Members
  • Joined: 24 Oct 2005

#399

Posted 04 March 2006 - 05:54 PM

Windows XP - Service Pack 2

Intel Pentium 4 - 2.4GHZ

Nvidia G-Force 5600XT 256MB - MSI Chipset

1GB RAM

I run it on 1024x786 32bit with everything on, max antializing and draw distance and its extreamly smooth. biggrin.gif

[NX] Joao.pt
  • [NX] Joao.pt

    Snitch

  • Members
  • Joined: 26 May 2005

#400

Posted 04 March 2006 - 06:41 PM

Windows XP SP2
768 Mb of Memory
ATi Radeon 9550 256Mb
AMD Athlon Xp 2600+ (1910Mhz)

In gta3
All in maximum with Frame limiter off and i have 40/50 Fps


[NX] Joao.pt
  • [NX] Joao.pt

    Snitch

  • Members
  • Joined: 26 May 2005

#401

Posted 04 March 2006 - 06:43 PM

Windows XP SP2
768 Mb of Memory
ATi Radeon 9550 256Mb
AMD Athlon Xp 2600+ (1910Mhz)

In gta3
All in maximum with Frame limiter off and i have 40/50 Fps


pimpmaster83
  • pimpmaster83

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Mar 2006

#402

Posted 11 March 2006 - 01:10 AM

MSI MS-6741
AMD Athlon 64 3400+ 2.4GHz
1 GB DDR PC-3200
200GB Seagate ATA-100
160GB Seagate ATA-100
Lite-On DVD RW 16x
Lite-On CD-ROM 48x
BFG Ge Force FX5500 256MB DDR
Sound Blaster Live! 24-Bit
Windows XP Pro SP2

Plays GTA3 and Vice City flawlessly at 800x600x32 with draw distance maxed. Plays San Andreas at 800x600x32 High detail with some slowdown.

Chadg
  • Chadg

    Haters gonna hate

  • Members
  • Joined: 15 Jul 2004

#403

Posted 21 July 2006 - 12:06 AM

1.0 GHz P3
Windows Xp SP1
10 GB Laptop HD
"Integraded" Intel 82815 Graphics Controller
SoundMAX Digital Audio
256 MB RAM
Plays GTA3 And Vice City at an average of 13 FPS. Building a new computer soon.

Chadg
  • Chadg

    Haters gonna hate

  • Members
  • Joined: 15 Jul 2004

#404

Posted 21 July 2006 - 12:07 AM

*sorry about double post server problem*

xspudx
  • xspudx

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 19 Jun 2005

#405

Posted 25 July 2006 - 10:15 PM

Intel Pentium 4 CPU 2.93GHz, 512MB RAM, NVIDIA GeForce FX 5200

How's that?

Sanguini
  • Sanguini

    Not a mushroom

  • Members
  • Joined: 23 Jun 2006

#406

Posted 08 August 2006 - 06:22 AM

AMD Sempron 2800+/462 at 2.2 GHz; generic copper heatsink and 92mm Delta fan
EPoX 8RDA3I Pro (nForce2 Ultra 400 chipset)
2x512 (1 GB) PNY Optima PC3200 (2.5-3-3-9)
Sapphire Radeon x1600Pro AGP 256mb
Lite-On 48r/48w/24rw DVD/CD-RW combo drive (I use no-cds though)
160 GB Western Digital WD1600JB IDE, 8 MB cache/7200rpm
XP Pro SP1

I call it "Critter." GTA3 calls it "Severe overkill." Hey, it runs VC and SA fine...but I'm still fighting with GTA3 about my (onboard) audio, but that's another topic. I guess I'll try the part-time SB Live.

Looking down, I see I'm not the only one still running GTA3 on computers that happily accept San Andreas. Good work, guys! biggrin.gif And everyone with the FX5200s, at least it ain't a Radeon 9250; my old Powercolor was the proverbial little engine that could, but not very well...SanAn at 10 FPS in the rain...But it was still a great card for tryin'.

stevenqwerty
  • stevenqwerty

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 23 Dec 2006

#407

Posted 13 January 2007 - 05:42 AM

pentiumIV 3.00Ghz
ATI 9200 128mb
512mb ram
160 GB storage
window xp pro sp2
??? soundcard

it works fine on gta sa on 1280x1024x16bit colour but really bad on 640x480x32 bit colour and really stuff up on 1280x1024x32 bit colour.

ThunderPower
  • ThunderPower

    Prankster

  • Members
  • Joined: 30 Aug 2005

#408

Posted 10 April 2007 - 05:32 PM Edited by ThunderPower, 10 April 2007 - 05:35 PM.

AMD Athlon 64 X2 3800+
1GB of RAM
SAPPHIRE Radeon X1800GTO
Realtek ALC888
250GB HD
350 watt PSU

Runs GTA3 at a smooth 200 (!!!) FPS at 1280x1024x32 with 8x Anistropic and 6x AntiAliasing
Runs GTAVC at 200 FPS with same settings as GTA3
Runs GTASA at 70 FPS at 1280x1024x32, 8x Anisotropic, 6x AA, Very High Detail

All have full draw distance

BTW, if Demarest still frequents this forum, look at this Wikipedia article:

http://en.wikipedia....wiki/Frame_rate

The human eye can see much more than 30 FPS.

stef_92
  • stef_92

    GTA3 Freak

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2007

#409

Posted 17 April 2007 - 08:10 PM

AMD Athlon 1.4GHz
512 MB RAM DDR
GeForce FX5500 128MB
40GB HDD
52x CD, DVD, CD-RW
WinXP SP2

I can play every GTA (withowt SA) with full video rezolution, bit depht and detail


PS: How can I overclock my procesor?

jas927
  • jas927

    Rat

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2007

#410

Posted 10 June 2007 - 06:40 PM

Geforce 8800 Nvidia
768 Ram
Intel Corel 2CPU 6420 213 GHZ 2128 MHZ 2 Cores[s]
Microsoft Windows Vista Home Premium











Game Loads Fine But Slows Down For No Reason During Gameplay

ThunderPower
  • ThunderPower

    Prankster

  • Members
  • Joined: 30 Aug 2005

#411

Posted 11 June 2007 - 02:04 AM

I got the chance to play this on my friend's high-end system hooked up to an HDTV.

Intel Core 2 Extreme QX6700 (2.66GHz per core, 2 x 4mb L2 cache)
4 gigs of high-latency Corsair RAM
Two GeForce 8800 Ultras in SLI

Hooked up to a 50-inch HDTV, played the highest widescreen resolution GTA3 could take. Turned on frame limiter as we noticed an odd skipping effect occuring. Absolutely amazing... possibly the best GTA3 experience ever.

fastdriver
  • fastdriver

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 10 Oct 2005

#412

Posted 26 June 2007 - 08:25 PM

Vista Home Prem Upgrade
AMD 64x2 3800+
nVidia 6150LE
1GB RAM
200GB HD
DVDRW +/-

GTA 3 runs pretty decent (same as old computer), but lags in higher resolutions. nothing special here though.

Big_Bear
  • Big_Bear

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 Aug 2007

#413

Posted 21 August 2007 - 07:52 PM

My sistem:

Intel Pentium IV 1.6 Ghz.
512 mb ram
Nvidia Geforce FX 5200 128 mb

Runs perfectly.no lags,no nothin'.

gamenerd
  • gamenerd

    Linux lover

  • BUSTED!
  • Joined: 19 Nov 2005

#414

Posted 21 August 2007 - 08:09 PM Edited by gamenerd, 21 August 2007 - 08:12 PM.

Intel P4 1.8 GHz
384 Mb RAM
NVidia 7300 GT 512 MB VRAM
160GB+20GB HDD's
NVidia options on high(like anti aliasing)
turn.gif

On the highest resolution GTA supports devil.gif

akumaadfasd
  • akumaadfasd

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Aug 2007

#415

Posted 27 August 2007 - 03:21 AM

AMD Athlon 64X 5600 (2.8ghz)
4Gb ram
Nvidia 768mb 8800 ultra
windows vista home premium
500GB HDD

with AA at 16Q
res at 1680 1050

fastdriver ur graphics needs to be changed, its horrible.

GHouse
  • GHouse

    GHouse

  • Members
  • Joined: 08 Sep 2007

#416

Posted 08 September 2007 - 12:03 PM

Athlon 64 X2 4600+
2 gigs of 533mhz ram
ATi 1300 Pro 256mb
320GB HDD 7200rpm
windows xp service pace 3
It's pretty solid

crypto_war
  • crypto_war

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Sep 2007

#417

Posted 12 September 2007 - 05:55 PM Edited by crypto_war, 13 September 2007 - 09:49 AM.

my Obsolete pc

Pentium III 733 Mhz
256 mb ram
intel740 8 mb video card
8.4 Gb hd
Windows98se

gta 3 runs 10-15 fps with an 8 mb video card choppy and flickering sometimes.but it seems the minimum video requirements is 16 mb vram. lol.gif

stef_92
  • stef_92

    GTA3 Freak

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2007

#418

Posted 12 September 2007 - 10:01 PM

QUOTE (crypto_war @ Sep 12 2007, 17:55)
gta 3 runs 10-20 fps with an 8 mb video card choppy and flickering sometimes.but it seems the minimum video requirements is 16 mb vram. lol.gif

What the f**k !? This can't be true! The 8MB video cards don't support 3D!

crypto_war
  • crypto_war

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Sep 2007

#419

Posted 13 September 2007 - 10:04 AM

this 8 mb video card is very lucky even its framerates drops to the lowest point.i thought it wouldnt run in gta3. tounge2.gif

crypto_war
  • crypto_war

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Sep 2007

#420

Posted 13 September 2007 - 10:09 AM Edited by crypto_war, 13 September 2007 - 10:11 AM.

colgate.gif




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users