Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA:IV Multiplayer F.A.Q.

226 replies to this topic
CarpetDweller
  • CarpetDweller

    The steak is a lie

  • The Connection
  • Joined: 15 Nov 2004

#181

Posted 08 October 2009 - 12:04 PM

Here's a couple of questions concerning the races (GTA or normal):

How is the prize money decided?
I see the amounts and which finishing positions are awarded changes with the amount of players remaining at the end of the race.

Are there any negative aspects of coming last in a race?
Both questions stem from "Why do people quit out of races?" I get annoyed when I start a race with 16 players and so many people leave during the race that I can get nothing for coming 3rd. Unless there is a negative impact to not being high placed I see 'leavers' as screwing over the people that just beat them by reducing their winnings. So i it just a case of "I'm not going to win, so I'll leave" or is this tactic beneficial to them?

DRIVE_OR_DIE
  • DRIVE_OR_DIE

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Mar 2009

#182

Posted 01 November 2009 - 09:55 PM

I stopped playing GTA IV for a while and one day,i decided to play it.When i tried to Connect Live this image has showed!
user posted image
Are they doing updates or something?I really dont know?Please help!

VickeX
  • VickeX

    The GermanScientist

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2006

#183

Posted 08 November 2009 - 01:30 AM

How does the game party mode work in multiplayer?

Some times the checkboxes seem to work after each game, by clicking a you party up and wait for the host to select the next gametype. Although some time it doesn't.

Is there any way to party up with your friends after spending time to find eachother in ranked games to play for example the co-op missions ranked or do you really have to search again cause the game party option doesn't seem to work.

Thanks in advance.

Marutzu
  • Marutzu

    Rat

  • Members
  • Joined: 16 Nov 2009

#184

Posted 15 December 2009 - 09:01 PM

excuse me...i have one question...i've installed the env.mod and it's working....but when i bring up my cell and
select "multiplayer" it tells me i have to remove the modified files in order to access it....now the question is:
-I there any way to get around this thing without removing the mod? and btw,i have the latest patch
thx in advance smile.gif

SHARKEM
  • SHARKEM

    Homeboy

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#185

Posted 16 February 2010 - 03:12 PM

why do other players seem to have more range than me even with same weapon?
seems a bit unfair .

Tarty Knickers
  • Tarty Knickers

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 13 Sep 2009

#186

Posted 19 February 2010 - 02:58 PM

QUOTE (SHARKEM @ Feb 16 2010, 15:12)
why do other players seem to have more range than me even with same weapon? 
seems a bit unfair .

Do you mean in autoaim games? Probably what you're experiencing is that another player walking towards you comes into the range of your gun a little bit before the autoaim is capable of locking on. You can use this to your advantage by shooting using free aim while your opponent is still waiting for autoaim to kick in. You know they're in range because you can see their health reticule when you aim at them.

Marutzu
  • Marutzu

    Rat

  • Members
  • Joined: 16 Nov 2009

#187

Posted 19 February 2010 - 05:35 PM

QUOTE (DRIVE_OR_DIE @ Nov 1 2009, 21:55)
I stopped playing GTA IV for a while and one day,i decided to play it.When i tried to Connect Live this image has showed!
user posted image
Are they doing updates or something?I really dont know?Please help!

It will come back to normal.....just wait,it happened to me too smile.gif

SHARKEM
  • SHARKEM

    Homeboy

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#188

Posted 20 February 2010 - 01:57 PM Edited by SHARKEM, 20 February 2010 - 02:00 PM.

QUOTE (Tarty Knickers @ Feb 19 2010, 14:58)
QUOTE (SHARKEM @ Feb 16 2010, 15:12)
why do other players seem to have more range than me even with same weapon?
seems a bit unfair .

Do you mean in autoaim games? Probably what you're experiencing is that another player walking towards you comes into the range of your gun a little bit before the autoaim is capable of locking on. You can use this to your advantage by shooting using free aim while your opponent is still waiting for autoaim to kick in. You know they're in range because you can see their health reticule when you aim at them.

no. im fully aware of the extra free aim on top of auto . my crosshair is right over the enemy but im not getting the reticule or any hits as im being killed .
it would not surprise me if psn or r* are limiting me due to my mad skillz.
or some people have found a way to cheat some extra range.

bitsandpieces
  • bitsandpieces

    follow my lead to victory ... or be lost.

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2004

#189

Posted 03 March 2010 - 08:58 PM Edited by bits&pieces, 03 March 2010 - 09:11 PM.

I looked&looked but can't find an answer...for PS3.
I recently started playing Multiplayer Free Mode... can someone pls tell me how to drop a Grenade/Molotov while walking/running?? Thanks!
Also, i notice that there are some cheaters, shooting RPG's/Grenades from inside buildings @ Airport and some players even disappeared, but the Blip was present orly.gif ??? How's that done?? sigh.gif pls&TY!
Also, how do i get the skin of Alex in bikini??????? colgate.gif TY TY TY !

Marutzu
  • Marutzu

    Rat

  • Members
  • Joined: 16 Nov 2009

#190

Posted 03 March 2010 - 10:11 PM

QUOTE (bits&pieces @ Mar 3 2010, 20:58)
I looked&looked but can't find an answer...for PS3.
I recently started playing Multiplayer Free Mode... can someone pls tell me how to drop a Grenade/Molotov while walking/running?? Thanks!
Also, i notice that there are some cheaters, shooting RPG's/Grenades from inside buildings @ Airport and some players even disappeared, but the Blip was present orly.gif ??? How's that done?? sigh.gif pls&TY!
Also, how do i get the skin of Alex in bikini??????? colgate.gif TY TY TY !

i can only answer one question.....to DROP a grenade tap the fire button smile.gif

bitsandpieces
  • bitsandpieces

    follow my lead to victory ... or be lost.

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2004

#191

Posted 03 March 2010 - 11:19 PM

Marutzu, thanks for your reply cookie.gif , but it doesn't work sad.gif
I have the PS3 w/less Controller set @ Classic cryani.gif
Pls, somebody, tell me how?? I'm being chased on foot as i type, i need to drop some Grenades..... suicidal.gif

SICKRAGE
  • SICKRAGE

    -TώΪςτξD ηDϊtε-

  • Members
  • Joined: 27 Sep 2008

#192

Posted 03 March 2010 - 11:36 PM

QUOTE (bits&pieces @ Mar 3 2010, 15:19)
Marutzu, thanks for your reply cookie.gif , but it doesn't work sad.gif
I have the PS3 w/less Controller set @ Classic cryani.gif
Pls, somebody, tell me how?? I'm being chased on foot as i type, i need to drop some Grenades..... suicidal.gif

I would recommend setting configuration to standard.
If I remember correctly, classic config also doesn't have a reload button,
which can put you at a disadvantage. confused.gif

bitsandpieces
  • bitsandpieces

    follow my lead to victory ... or be lost.

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2004

#193

Posted 03 March 2010 - 11:52 PM Edited by bits&pieces, 03 March 2010 - 11:54 PM.

deleted..

bitsandpieces
  • bitsandpieces

    follow my lead to victory ... or be lost.

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2004

#194

Posted 03 March 2010 - 11:53 PM Edited by bits&pieces, 04 March 2010 - 12:57 PM.

Thanks for the advice cookie.gif , but I'm so used to the Classic conf. confused.gif
I tried Standard and kept getting confused. mercie_blink.gif
I don't really need the reload option with Grenades, and for other weapons,
i quickly change weapons back&forth to reload.
Somebody pls help meeeeeee catspider.gif

Edit: I found out, to drop a Grenade while walking/running, (on Standard Config. ONLY icon13.gif ) -- press R2, dozingoff.gif
and to get Alex's Skin in "Black Lingerie" (not bikini), i must reach Rank 10--? cryani.gif angry.gif @ "R"

Tuning_RS
  • Tuning_RS

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2010

#195

Posted 12 March 2010 - 04:19 PM

What I need to play GTA 4 multiplayer ??

Oh...and I really need the original version angry.gif ??

Marutzu
  • Marutzu

    Rat

  • Members
  • Joined: 16 Nov 2009

#196

Posted 12 March 2010 - 09:12 PM

QUOTE (Tuning_RS @ Mar 12 2010, 16:19)
What I need to play GTA 4 multiplayer ??

Oh...and I really need the original version angry.gif ??

ha buster!!!! buy the f*king game

junkpile
  • junkpile

    Liberty City, it's over! Next Stop. Los Santos.

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2009

#197

Posted 21 March 2010 - 04:57 PM

question: what the hell is KSA? kingdom of saudi arabia?

i lately ran into a whole bunch of people having KSA in their nicknames. and well, they all did suck.

SICKRAGE
  • SICKRAGE

    -TώΪςτξD ηDϊtε-

  • Members
  • Joined: 27 Sep 2008

#198

Posted 25 March 2010 - 08:04 PM

QUOTE (junkpile @ Mar 21 2010, 08:57)
question: what the hell is KSA? kingdom of saudi arabia?

i lately ran into a whole bunch of people having KSA in their nicknames. and well, they all did suck.

Yup! KSA= Kindom of Saudi Arabia
I only met a couple of skilled KSA guys. And I've been playing against them since Halo 2.
Their not a clan, they just put KSA in front of their name to represent their region.
e.g. USA-SICKRAGE smile.gif

SideKitten
  • SideKitten

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Apr 2010

#199

Posted 05 April 2010 - 04:59 AM

I know this might have been covered somewhere in this huge ass forum but i cant find it so i'll ask anyway... If you're on Xbox and have the new lad/tbogt bundle disc and your friend just has a straight up Gta 4 disc, can you still free roam with each other?

Xtreme_2010
  • Xtreme_2010

    GTAf since '07

  • Members
  • Joined: 01 Jan 2010

#200

Posted 05 April 2010 - 07:48 AM

@SideKitten: Nope sorry, you have to have the same game. If your friend ends up getting it, make sure they buy it from a store seeing there is the Downloadable version and the Bundle.

Booze
  • Booze

    Backlashing with a bullet full of love

  • Angels of Death MC
  • Joined: 07 Aug 2008
  • Netherlands

#201

Posted 05 April 2010 - 10:52 AM

QUOTE (SideKitten @ Apr 5 2010, 06:59)
If you're on Xbox and have the new lad/tbogt bundle disc and your friend just has a straight up Gta 4 disc, can you still free roam with each other?

You'll only be able to play TBOGT freemode together, not original IV or TLAD.

GTAking33
  • GTAking33

    GTA Veteran

  • Angels of Death MC
  • Joined: 21 Apr 2009
  • United-States

#202

Posted 07 April 2010 - 03:44 PM

QUOTE (Booze T @ Apr 5 2010, 10:52)
QUOTE (SideKitten @ Apr 5 2010, 06:59)
If you're on Xbox and have the new lad/tbogt bundle disc and your friend just has a straight up Gta 4 disc, can you still free roam with each other?

You'll only be able to play TBOGT freemode together, not original IV or TLAD.

I think what he means is if he has EFLC and his friend only has IV can he play with him. In that case no. You can only play IV with people who have IV TLAD with people who have TLAD and TBOGT with people who have TBOGT. But there is this dumb bug on 360 where if you have EFLC version of TLAD then your friend can't play with you if he buys the DLC version of TLAD on the other hand you can play EFLC TBOGT with people who have DLC TBOGT. But they will have the TLAD uncompatablity bug fixed on PC and PS3 when they are released.

......um... sorry if that is a little confusing.

Anasterian
  • Anasterian

    Harbinger of Revenge

  • Members
  • Joined: 22 May 2010

#203

Posted 03 June 2010 - 05:45 AM

I've got 3 questions regarding multiplayer achievements:
Can someone give a better explanation of Auf Wiedersehen Petrovic achievement , preferably some sort of checklist?
Do i have to race flawlessly on Vanilla GTA 4 to get "Join The Midnight Club" achievement?
And...Teamplayer, im supposed to win on both sides in games like Cops N' Crooks, but i dont have to win in every team on Team Deathmatch right?

GTAking33
  • GTAking33

    GTA Veteran

  • Angels of Death MC
  • Joined: 21 Apr 2009
  • United-States

#204

Posted 27 June 2010 - 05:29 PM

QUOTE (Anasterian @ Jun 3 2010, 05:45)
I've got 3 questions regarding multiplayer achievements:
Can someone give a better explanation of Auf Wiedersehen Petrovic achievement , preferably some sort of checklist?
Do i have to race flawlessly on Vanilla GTA 4 to get "Join The Midnight Club" achievement?
And...Teamplayer, im supposed to win on both sides in games like Cops N' Crooks, but i dont have to win in every team on Team Deathmatch right?

http://community.eu....?v=mpbl-1&px=-1
^^^^^^^ AWP checklist

You have to win without too much damage with damage ON. try to do this on a short track 1 lap and not many players. you can get this on EFLC also.

and you DON'T have to win on all TDM colors.

SilentAssassn87
  • SilentAssassn87

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Jul 2009

#205

Posted 02 July 2010 - 05:53 AM

Just one question. Is it possible to play online (GTA IV PC) with car mods? Do I have to uninstall the car mods to play online, or dl something in order to play online with the cars?

SICKRAGE
  • SICKRAGE

    -TώΪςτξD ηDϊtε-

  • Members
  • Joined: 27 Sep 2008

#206

Posted 02 July 2010 - 06:15 AM

QUOTE (SilentAssassn87 @ Jul 1 2010, 21:53)
Just one question. Is it possible to play online (GTA IV PC) with car mods? Do I have to uninstall the car mods to play online, or dl something in order to play online with the cars?

The answer is yes
and I'm pretty sure your gonna have to dowmload the mod in order to use it.

Check the gta Garage site icon14.gif

SilentAssassn87
  • SilentAssassn87

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Jul 2009

#207

Posted 02 July 2010 - 06:40 AM

QUOTE (SICKRAGE @ Jul 2 2010, 06:15)
QUOTE (SilentAssassn87 @ Jul 1 2010, 21:53)
Just one question. Is it possible to play online (GTA IV PC) with car mods? Do I have to uninstall the car mods to play online, or dl something in order to play online with the cars?

The answer is yes
and I'm pretty sure your gonna have to dowmload the mod in order to use it.

Check the gta Garage site icon14.gif

I should have been more clear, sorry. I mean, if I have car mods installed, would that prohibit me from playing online?

anddos
  • anddos

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Aug 2010

#208

Posted 07 August 2010 - 07:25 AM

Hey i have the steam version of gta 4 and can i patch to 1.0.0.4? , how do i check what version of gta 4 i have ?,i cant find any text anywhere showing it , thanks....

brendon91
  • brendon91

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 16 Aug 2010

#209

Posted 16 August 2010 - 10:10 AM

cracked multi! 100% work

JasonAW
  • JasonAW

    Smooth Criminal

  • Members
  • Joined: 05 Jan 2008

#210

Posted 14 September 2010 - 11:14 AM

Multiplayer on EFLC keeps coming up with unable to connect. I've tried rebooting my modem, but it is the same. I'm on PS3.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users