Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA IV PS3 Freezing during gameplay!

67 replies to this topic
bpo21
  • bpo21

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Apr 2008

#31

Posted 29 April 2008 - 11:49 PM

http://xboxfamily.ne...ng-Freezez.html


seems to be the problem...

my non-hd xbox 360 is freezing

Shotta876
  • Shotta876

    Play B3yond

  • Members
  • Joined: 11 Apr 2007

#32

Posted 29 April 2008 - 11:49 PM

It's been working for 30 minutes now -- the longest run I've had today.

I'm doing missions, too. It'll probably go out soon though.

ruckstar
  • ruckstar

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 07 Apr 2008

#33

Posted 30 April 2008 - 01:59 AM

Yes my 40Gb froze 3 times today mad.gif @ Man this sucks.

MrCOPE
  • MrCOPE

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Apr 2008

#34

Posted 30 April 2008 - 02:01 AM

I have tried 7 different discs and the same thing, less than 5 min of play and i freeze

Doctor Emmett L. Brown
  • Doctor Emmett L. Brown

    Gangsta

  • BUSTED!
  • Joined: 01 Apr 2008

#35

Posted 30 April 2008 - 02:03 AM

QUOTE (gtaivjunkie @ Apr 29 2008, 13:54)
Yep the PS3 boards are filled with this. Launch 60GB PS3 seems to be the one console most affected.

I got a launch model 60Gb and it runs so smooth Intro is good. Everything left it on whilst I was on the P.C. for about 2 hours nothing.

supertact
  • supertact

    R* Employee

  • BUSTED!
  • Joined: 12 Oct 2007

#36

Posted 30 April 2008 - 02:04 AM

my 80 gig froze

Pagelzilla
  • Pagelzilla

    Blowjob Enthusiast

  • Members
  • Joined: 24 Apr 2007

#37

Posted 30 April 2008 - 02:30 AM

My 60gb version freezes occasionally mid-gameplay. Each time it has frozen for no more than 5 seconds then came back on. However the last time it happened, it froze immediately after I had saved (thank goodness) then never started up again.


AP5MVP
  • AP5MVP

    Miami Heat back to back champs

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2008

#38

Posted 30 April 2008 - 02:44 AM

my launch 60GB has frozen about 3 times. this is really disappointing, is there any way R* can fix this? not to mention that MP hasnt worked all day, this game is turning into a disappointment!

smitdawg
  • smitdawg

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Apr 2008

#39

Posted 30 April 2008 - 02:46 AM

I have one of the 80 gb models purchased when they were first released and I can't play longer than 10 minutes until it freezes if I get lucky enough to get through the first cut scene.

dodgeviper500
  • dodgeviper500

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 30 Jul 2007

#40

Posted 30 April 2008 - 02:46 AM

so far this game is like assassins creed with the freezing issues and rainbow six vegas 2 with the online multiplayer issues , thats pretty sad cryani.gif

ruckstar
  • ruckstar

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 07 Apr 2008

#41

Posted 02 May 2008 - 12:37 AM

Any news? it froze on me now about 8 times in total. I hope it dont screws my ps3 suicidal.gif

Above
  • Above

    Gangsta

  • Members
  • Joined: 31 Jul 2006

#42

Posted 02 May 2008 - 10:11 AM

It's actually quite funny. I rushed out to buy the 60 GB PS3 when it was annouced that the 40 GB would replace it. I thought I would buy a better machine and I actually purchased it because of GTA IV. confused.gif

fishing4monkeys
  • fishing4monkeys

    Soldier

  • Members
  • Joined: 30 Nov 2007

#43

Posted 02 May 2008 - 10:14 AM

QUOTE (Above @ May 2 2008, 10:11)
It's actually quite funny. I rushed out to buy the 60 GB PS3 when it was annouced that the 40 GB would replace it. I thought I would buy a better machine and I actually purchased it because of GTA IV. confused.gif

Should have just gotten an 80GB confused.gif

Above
  • Above

    Gangsta

  • Members
  • Joined: 31 Jul 2006

#44

Posted 02 May 2008 - 10:17 AM

QUOTE (fishing4monkeys @ May 2 2008, 10:14)
QUOTE (Above @ May 2 2008, 10:11)
It's actually quite funny. I rushed out to buy the 60 GB PS3 when it was annouced that the 40 GB would replace it. I thought I would buy a better machine and I actually purchased it because of GTA IV.  confused.gif

Should have just gotten an 80GB confused.gif

I would also have bought the 80 GB if it was available in Europe.

mupet0000
  • mupet0000

    Street Cat

  • Members
  • Joined: 27 Jul 2005

#45

Posted 02 May 2008 - 05:06 PM

Well i experienced my first freeze on my 40GB console after 4 hours of non stop play, it froze on the pause menu while i was on the map. PS3 is still fine though lol, think it got a little hot.

Kimd41
  • Kimd41

    SRS

  • Members
  • Joined: 18 Sep 2005

#46

Posted 02 May 2008 - 07:37 PM

I have 40gb and never had a freeze.

Dorelliun
  • Dorelliun

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 May 2008

#47

Posted 03 May 2008 - 01:28 AM

PS3, 60 GB, 2nd day of launch.

2nd copy of the game. Followed all 12 instructions. Running in 480i standard.

Won't run. Hangs at intro sequence, sometimes hangs with no video, sometimes hangs on starting a new game, sometimes it hangs on opening a menu. This is bullsh*t.

I want some goddamned answers.

IceCool2k
  • IceCool2k

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 May 2008

#48

Posted 03 May 2008 - 02:49 AM

me too!!!!!!!!!!!!!!!

eric1987
  • eric1987

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 May 2008

#49

Posted 03 May 2008 - 06:44 AM

i have the 80 gb ps3 it took me about 5 tries for it to finally work then 3 minutes playing again it just froze this sucks.

cr416
  • cr416

    Rat

  • Awaiting Authorization
  • Joined: 03 May 2008

#50

Posted 03 May 2008 - 07:29 AM

I havent turned off my 60GB(launch) PAL ps3 for 5 days now with the game running and signed in to psn and at max resolution. I have been in and out of multiplayer and my game has not frozen once

sebastianfielbaum
  • sebastianfielbaum

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Apr 2008

#51

Posted 03 May 2008 - 08:00 AM

MINE DOESNT I HAVE NEVER RUN INTO THE GAME FREEZING MY GTA IV ROCKS I CAN PLAY ALL DAY AND NIGHT NEVER FREEZES



(PS3 40GB)

stingray.
  • stingray.

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 23 Jul 2007

#52

Posted 03 May 2008 - 09:33 AM

I've bought my 60 gig PS3 back in February 2007. Is that considered the Launch version? nervous.gif

Adriaan
  • Adriaan

    Uncut

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • None
  • Most Helpful [GTA Series] 2012
    Most Knowledgeable [GTA Series] 2012
    Most Respected 2012
    Most Helpful 2012
    Best Returning Member 2012
    Best Contributor [GTA Series] 2012
    Best Forum Ledby 2012
    Best Moderator 2012

#53

Posted 03 May 2008 - 12:22 PM

I have PAL 40 gb PS3, the game was fine up until recently where when I start the game, the game sometimes freezes up for a moment then continues. Now for the first time it totally froze up when I arrived at a mission point...

Hopefully this thing won't happen that often.

stingray.
  • stingray.

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 23 Jul 2007

#54

Posted 03 May 2008 - 12:25 PM

QUOTE (Adriaan @ May 3 2008, 17:52)
I have PAL 40 gb PS3, the game was fine up until recently where when I start the game, the game sometimes freezes up for a moment then continues. Now for the first time it totally froze up when I arrived at a mission point...

Hopefully this thing won't happen that often.

Wow, like EVERY SINGLE PERSON on this board is experiencing problems with the PS3 version. Sorry for all the whining, but I'm really scared, since I just bought my copy yesterday.

Adriaan
  • Adriaan

    Uncut

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • None
  • Most Helpful [GTA Series] 2012
    Most Knowledgeable [GTA Series] 2012
    Most Respected 2012
    Most Helpful 2012
    Best Returning Member 2012
    Best Contributor [GTA Series] 2012
    Best Forum Ledby 2012
    Best Moderator 2012

#55

Posted 03 May 2008 - 12:39 PM

My game was fine up until today... now it keeps freezing up entirely when certain stuff loads up during missions (character gets out of car, starts saying something).

The solution by Take-Two is deleting all your game data.... man I can't do that...

Luckily I have two save slots - one that is auto save and another saved earlier (because you can't manually overwrite the autosave slot). Hopefully it'll go better with that slot.

Adriaan
  • Adriaan

    Uncut

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • None
  • Most Helpful [GTA Series] 2012
    Most Knowledgeable [GTA Series] 2012
    Most Respected 2012
    Most Helpful 2012
    Best Returning Member 2012
    Best Contributor [GTA Series] 2012
    Best Forum Ledby 2012
    Best Moderator 2012

#56

Posted 03 May 2008 - 03:00 PM Edited by Adriaan, 03 May 2008 - 03:02 PM.

Hey I'm gonna double post because I think this is very important:

I noticed these freezes occured ever since I connected my account to the R* Social Club. My game kept freezing up, until I signed out of PlayStation Network... I've been playing ever since with absolutely zero freezes. Whereas before it was often. Maybe you guys with 40gb PS3s try the same?

EDIT: Oops, just noticed this was posted earlier. But yeah this is good news!

Aboogie1
  • Aboogie1

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 May 2008

#57

Posted 03 May 2008 - 03:04 PM

QUOTE (eric1987 @ May 3 2008, 06:44)
i have the 80 gb ps3 it took me about 5 tries for it to finally work then 3 minutes playing again it just froze this sucks.

lol me too... whats going on???

Aboogie1
  • Aboogie1

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 May 2008

#58

Posted 03 May 2008 - 03:06 PM

QUOTE (Adriaan @ May 3 2008, 15:00)
Hey I'm gonna double post because I think this is very important:

I noticed these freezes occured ever since I connected my account to the R* Social Club. My game kept freezing up, until I signed out of PlayStation Network... I've been playing ever since with absolutely zero freezes. Whereas before it was often. Maybe you guys with 40gb PS3s try the same?

EDIT: Oops, just noticed this was posted earlier. But yeah this is good news!

hey me too! mine never froze untill i signed into social piece of crap club... maybe thats the issue?

stu.yates
  • stu.yates

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 May 2008

#59

Posted 03 May 2008 - 03:10 PM

Unbelievable. All this anticipation and the game freezes!!

Have played for around 5 hours (game time) and the games frozen about 4-5 times. So annoying. Sometimes in game and sometimes when loading.

Haven't tried turning off internet yet, but will try. I won't even start to talk about on-line play. No chance this is working.

Very, very, very disgruntled.

devil.gif devil.gif devil.gif

Coral_City
  • Coral_City

    The Don

  • Members
  • Joined: 16 Mar 2007

#60

Posted 03 May 2008 - 03:15 PM

For those trying new ideas out, please keep us posted!!!




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users