Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA 1 Bringing up garbled graphics

  • This topic is locked This topic is locked
10 replies to this topic
ChazFox
  • ChazFox

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 Jan 2008

#1

Posted 06 January 2008 - 02:17 PM Edited by ChazFox, 06 January 2008 - 03:06 PM.

Hi there, I decided I'd download GTA1 from the Rockstar Website (because I love the classics tounge.gif ) and so I installed and ran it. The menu works perfectly fine, but once I'm on the streets and the guy says "Graaaand Theft Auto!" I get something a little like this:

user posted image

Anything doing? My system specs are:

2GB Ram
AMD Athlon 64 X2 6400+ (I already know Thief Deadly Shadows has multicore issues, perhaps it's this?)
NVidia Geforce 8600 512MB
Windows XP SP2.

If I forgot any other details just feel free to shoot me biggrin.gif

Thanks again for your help guys!

UPDATE:

Don't bother telling me to make sure I have the latest drivers and such like either. I just did that now after reading a similar problem, and now my problem's gotten worse. GTA won't even run now, I just get Windows' very unhelpful "GTA Has caused an error and must shut down, sucks to be you" window. Any ideas for this?

Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2003

#2

Posted 07 January 2008 - 01:02 PM

GTA might be corrupting your player_a.dat after the first run (I don't know what causes this, it hasn't happened to me). That's the high score and settings file. You can try reinstalling the game and making a copy of player_a.dat before you run GTA or download this version: GTA1_player_a.dat.zip and extract to gta\gtadata. Unfortunately it will become corrupt each time you run GTA, so you have to keep restoring it. This may only be a problem with the free version of GTA, you may have better luck with a no cd (cracked) version of the exe.

I would try changing resolution for the video problem, push F11 after the game starts.

Ja750
  • Ja750

    Five

  • Members
  • Joined: 11 Aug 2005
  • None

#3

Posted 11 January 2008 - 07:16 AM

Try turning your hardware acceleration down a bit.

Blayney
  • Blayney

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 19 Jan 2008

#4

Posted 19 January 2008 - 08:30 PM

This is the exact problem I have

1GB RAM
AMD Sempron 3200+
Nvidia GeForce 8500 GT
XP SP2

Don't think it's a multicore issue, cos I've got same problem.

Am trying different things, hopefully will get results soon

edit - also adjusted the resolution through every single one with no change

Spider-Vice
  • Spider-Vice

    I know you've been complaining, but you weren't ready.

  • Zaibatsu
  • Joined: 09 Oct 2006
  • Portugal
  • Contribution Award [GTA V]

#5

Posted 19 January 2008 - 09:31 PM

You PC's are too fast for the game.

Ja750
  • Ja750

    Five

  • Members
  • Joined: 11 Aug 2005
  • None

#6

Posted 03 February 2008 - 04:11 AM

dozingoff.gif Right click desktop > Properties > Settings > Advanced > Troubleshoot:

user posted image

Apply > ok.

Adjust the slider to any particular setting if this one don't work.


FulValBot
  • FulValBot

    Rat

  • Members
  • Joined: 09 Mar 2007

#7

Posted 13 February 2008 - 08:52 AM

this is a knowed problem of all geforce 8 series on windows xp. on vista it works fine.

use this http://www.megaupload.com/?d=115XM8CX extract archive on gta1 folder and open file .exe all times when you join gta1 (before of gta1) this fix file player_a.dat and all musics. for bug of graphics i think that with all geforce 8 series it can't be fix... on xp. on vista it works fine.

filipetolhuizen
  • filipetolhuizen

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Sep 2008

#8

Posted 05 August 2009 - 04:33 AM

Over a year and this bug still hasn't been fixed. Nvidia doesn't care about their customers anymore.

yojo2
  • yojo2

    ~y

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 06 Dec 2008
  • Poland
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Helpfulness Award
    Helpfulness Award [Technology]

#9

Posted 05 August 2009 - 07:41 AM

QUOTE (filipetolhuizen @ Aug 5 2009, 06:33)
Over a year and this bug still hasn't been fixed. Nvidia doesn't care about their customers anymore.

Well... there are probably more serious bugs to fix than those in old games that hardly anyone with GF8 plays these days.

The Horror Is Alive
  • The Horror Is Alive

    Monkey-fighting snakes on this Monday to Friday plane.

  • BUSTED!
  • Joined: 10 Jan 2008

#10

Posted 09 August 2009 - 01:18 AM

QUOTE (yojo2 @ Aug 5 2009, 07:41)
QUOTE (filipetolhuizen @ Aug 5 2009, 06:33)
Over a year and this bug still hasn't been fixed. Nvidia doesn't care about their customers anymore.

Well... there are probably more serious bugs to fix than those in old games that hardly anyone with GF8 plays these days.

So damn true. Sad, really. But true.

Greer55
  • Greer55

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Aug 2011

#11

Posted 13 September 2011 - 08:37 AM

QUOTE (filipetolhuizen @ Wednesday, Aug 5 2009, 04:33)
Nvidia doesn't care about their customers anymore.

Nvidia doesn't care particularly about updating their mobility drivers. Nvidia doesn't care what you or anyone else thinks of them.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users