Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Easy script switcher [PC v1 only]

167 replies to this topic
rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#31

Posted 06 June 2006 - 10:49 AM

Forgot a bit of information (it's in the readme but I forgot to put it into the posting here suicidal.gif )

so...
Of course it is not necessary to have all the supported scripts. Just ignore all instructions related to scripts you don't have or don't want to use. If you select unexisting scripts in the program, you'll get an error message and nothing will be changed. wink.gif

...great to hear it works for you, Plaka smile.gif

Wolf68k
  • Wolf68k

    always howling

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2003
  • None
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Contributor [Technology] 2012

#32

Posted 27 June 2006 - 02:24 PM

just a friendly bump

Plaka
  • Plaka

    King Of San Andreas

  • Members
  • Joined: 22 Feb 2005

#33

Posted 21 August 2006 - 11:16 AM

I'll Pin this Topic it's just too good to keep losing ...

crazyanurag
  • crazyanurag

    okthxbai

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 06 Dec 2005

#34

Posted 22 August 2006 - 05:42 AM

QUOTE (Plaka @ Aug 21 2006, 16:46)
I'll Pin this Topic it's just too good to keep losing ...

lol.gif very true...i was gonna suggest the same, as well, the next time we spoke...

anyhow, rubregg, congrats on the pin, man wink.gif ...keep up the great work...

You'll Never Walk Alone

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#35

Posted 22 August 2006 - 11:04 AM

wow - thanks for the pin, I'm glad it's being found useful biggrin.gif

Plaka
  • Plaka

    King Of San Andreas

  • Members
  • Joined: 22 Feb 2005

#36

Posted 23 August 2006 - 04:11 PM

By request from someome having trouble downloading from Filefront here's another mirror: sa_scriptchange_0.3.zip

Seddo
  • Seddo

    YNWA

  • Zaibatsu
  • Joined: 15 Sep 2005
  • None
  • Winner of Euro 2008 Prediction League

#37

Posted 30 August 2006 - 07:40 PM

as i want to start helping people with missions and i have version 2 San Andreas, is there anyway i can get the version 1 scripts from anywhere, because ive made those sub folders in the script folder wink.gif

HerrieM
  • HerrieM

    Don't Panic

  • Members
  • Joined: 27 Apr 2006

#38

Posted 30 August 2006 - 09:31 PM

QUOTE (Seddo87 @ Aug 30 2006, 21:40)
as i want to start helping people with missions and i have version 2 San Andreas, is there anyway i can get the version 1 scripts from anywhere, because ive made those sub folders in the script folder wink.gif

If you have version 2 then you can't preform version 1 savegames whit just the scripts. I have heard that you can downgrade your version to version 1 but because that is illegal, it can't be discussed on this forum.


Seddo
  • Seddo

    YNWA

  • Zaibatsu
  • Joined: 15 Sep 2005
  • None
  • Winner of Euro 2008 Prediction League

#39

Posted 30 August 2006 - 11:03 PM

ok if i get the downgrader, and i download the sa_scriptchanger do i need to place that anywhere specific

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#40

Posted 31 August 2006 - 01:07 AM

QUOTE (Seddo87 @ Aug 31 2006, 01:03)
ok if i get the downgrader, and i download the sa_scriptchanger do i need to place that anywhere specific

From the Instructions:
QUOTE (rubregg @ May 11 2006, 17:55)
  • You don't *have* to use *all* the supported scripts - just ignore folders/files you are not going to use.
  • (...) unzip 'sa_scriptchange.bat' to any convenient location

Hope this helps smile.gif

Seddo
  • Seddo

    YNWA

  • Zaibatsu
  • Joined: 15 Sep 2005
  • None
  • Winner of Euro 2008 Prediction League

#41

Posted 31 August 2006 - 11:34 AM

QUOTE (rubregg @ Aug 31 2006, 02:07)
QUOTE (Seddo87 @ Aug 31 2006, 01:03)
ok if i get the downgrader, and i download the sa_scriptchanger do i need to place that anywhere specific

From the Instructions:
QUOTE (rubregg @ May 11 2006, 17:55)

  • You don't *have* to use *all* the supported scripts - just ignore folders/files you are not going to use.

  • (...) unzip 'sa_scriptchange.bat' to any convenient location


Hope this helps smile.gif

yeah i read the instructions but when it said convenient location i didnt know if it was to be put into the san andreas folders for convenience blush.gif

anyway thanks for the help wink.gif

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#42

Posted 31 August 2006 - 12:42 PM Edited by rubregg, 31 August 2006 - 12:44 PM.

hehe, don't worry mate :-)

The only thing is, 'sa_scriptchange.bat' will write a label file into the folder it is run from so you need to have writing permissions for that folder. Bearing that in mind you can put 'sa_scriptchange.bat' anywhere you like and run it from there.

For speed reasons I'd suggest you read that as "anywhere on your hard drives" although USB stick or diskette would theoretically also work.

Good luck on the 'downgrading' and thanks for the interest in the scriptchanger. smile.gif

Seddo
  • Seddo

    YNWA

  • Zaibatsu
  • Joined: 15 Sep 2005
  • None
  • Winner of Euro 2008 Prediction League

#43

Posted 27 September 2006 - 05:38 PM Edited by Seddo87, 27 September 2006 - 05:43 PM.

I am trying to help people with SnP and i have followed the instructions in this topic but still when i cahnge the version scripts it doesnt work. I can still not play on version 1 games even though i have the version 1 downgrader patch.

user posted image

so i can play version 2 requests but not version 1, whats the problem still, Please help.

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#44

Posted 28 September 2006 - 02:55 AM Edited by rubregg, 28 September 2006 - 03:20 AM.

@Seddo87

I'm not 100% sure about this, but as far as I know all that script changing only works for San Andreas v1. I can really only quote:
QUOTE (HerrieM @ Aug 30 2006, 23:31)
If you have version 2 then you can't perform version 1 savegames with just the scripts.

My scriptchanger only exchanges the script files in the /data/script folder and doesn't do anything else to the game. Since I myself have v1 I'm afraid I don't know anything about that downgrader patch or what it actually does, sorry... :-|

Seddo
  • Seddo

    YNWA

  • Zaibatsu
  • Joined: 15 Sep 2005
  • None
  • Winner of Euro 2008 Prediction League

#45

Posted 29 September 2006 - 12:15 AM

Well when i first install my game it has the little 2.00 thing at the bottom meaning my game is version 2 and when i try to play the online multiplayer games it doesnt work.

But when i installl the downgrader patch the 2.00 mark goes away meaning my game is now version 1 and also i can now play the multiplayer games online.

So my game version must be version 1 now becuase i have installed the downgrader.

0mfg0rz
  • 0mfg0rz

    How may I further De-grade myself Sir?

  • Members
  • Joined: 26 Mar 2007

#46

Posted 01 April 2007 - 06:20 PM Edited by 0mfg0rz, 01 April 2007 - 06:23 PM.

Sadly, I cant get this to work :s . The label file "current-install-xx.ini" just wont appear . Ive provided a screen capture so you can correct me if ive done something wrong ? user posted image

Edit : I realised i accidently called hot coffee HV in the screen shot instead of HC, I changed the name but it still does not work.

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#47

Posted 03 April 2007 - 05:04 PM

@Seddo: Sorry for missing your last posting for so long blush.gif Still I'm afraid I can't help you. I don't know what this 'downgrading' actually does to your game. I can only guess that a downgraded v2 game is in essence still a v2 game (with some files exchanged?) and that's why the scripts don't work. This program really only swaps the script files in ...\data\script\ around so if that copying works but your game won't, then the provided script files are incompatible with your version of the game. Sorry. confused.gif

@0mfg0rz: Are you sure you have write access in ..\data\script\ ? Do you actually run the sa_scriptchange.bat file from the ..\data\script\ folder itself or do you have a shortcut/windows-link pointing at it that you double-click? If so, does the label-file appear in the folder that contains this link? Does the scriptchanger give you any error messages when you run it? Do scripts actually get exchanged (you can check with the filesizes)? ...just for your information, you don't have to bury the sa_scriptchange.bat into the ..\data\script\ folder, you can put that anywhere you like, for example the folder you keep all your other gta-related things in (maps, tools, id-converter, whatever...).

0mfg0rz
  • 0mfg0rz

    How may I further De-grade myself Sir?

  • Members
  • Joined: 26 Mar 2007

#48

Posted 04 April 2007 - 02:57 PM Edited by 0mfg0rz, 04 April 2007 - 03:00 PM.

OK thanks for the detailed response icon14.gif

1) Yes I do run the .bat from the script folder

2) Yes it does give an error

user posted image

3) No the scripts do not get exchanged

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#49

Posted 04 April 2007 - 04:39 PM

@0mfg0rz

QUOTE (0mfg0rz @ Apr 4 2007, 16:57)
1) Yes I do run the .bat from the script folder
This has nothing to do with the problem, but you still might want to run it from a more convenient place...
QUOTE (0mfg0rz @ cont.)
2) Yes it does give an error  (...)
3) No the scripts do not get exchanged

The error you've posted indicates that the installation path of the game can't be read from your registry. There's a couple of possible reasons this could happen, but first here's a quick workaround. Open the sa_scriptchange.bat with a text editor, e.g. notepad.exe, and in the section 'STANDARD PATHS' (quite near the beginning) replace this
CODE
for /f "skip=2 tokens=3*" %%G in ('reg query HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{D417C96A-FCC7-4590-A1BB-FAF73F5BC98E} /v InstallLocation') do set GAMEPATH="%%G %%H"
by this
CODE
set GAMEPATH="C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto San Andreas"

(I've read your path from the screenshot in your other posting)

As for why your path can't be read by the .bat file:

a) Maybe you didn't install your game properly and it's not in your registry at all.
b) Maybe your game comes with a different application code than my v1, which has
CODE
{D417C96A-FCC7-4590-A1BB-FAF73F5BC98E}


Now if you're sure you have a proper install and if you have the patience and only if you absolutely know what you're doing, could you please check out your registry and see if the game is in there? If so, would you please let me know what code it registered with and exactly what version of the game you're running? Thanks.

If, however,
c) you're running a pirated copy of the game, then I'm afraid to say all support has to end here, for this is strictly against this forum's policy.


Hope this helps icon14.gif

0mfg0rz
  • 0mfg0rz

    How may I further De-grade myself Sir?

  • Members
  • Joined: 26 Mar 2007

#50

Posted 04 April 2007 - 05:30 PM

Well the support will have to stop I guess, Purchased my copy from ebay and runs with no cd..

Thanks for your time anyway..

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#51

Posted 12 April 2007 - 04:43 AM

@Seddo: In addition to what I said in my last post - I just did an SnP for someone who runs a 'downgraded v2' like you. To do this, I *had* to use the v2 scripts.

@0mfg0rz: I'm sorry to hear you paid money for a possibly dodgy version...

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#52

Posted 30 April 2007 - 12:49 PM Edited by rubregg, 30 April 2007 - 01:41 PM.

Proudly announcing -- new version v0.4 released

A quick "what's new":
• changed the way the game's path will be read from the registry (dropped using the GUID due to rare bug reports and Wolf68k's invaluable input)
• updated support for Spaceeinstein's All In One Mod to the current version v2.6

Also, I finally came round to give the instructions and the presentation a bit of an overhaul.
--> see it all in the edited top of thread

As usual - please use, comment, improve, enjoy smile.gif

crazyanurag
  • crazyanurag

    okthxbai

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 06 Dec 2005

#53

Posted 30 April 2007 - 03:05 PM

just tried it out, and it works all right smile.gif

great job again! if you haven't already, you should PM Rex or Wolf about changing the topic title description to v0.4 released ...

You'll Never Walk Alone

quartet1977
  • quartet1977

    Soldier

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2005

#54

Posted 07 May 2007 - 04:05 PM

thanks for the new version of a great tool!!

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#55

Posted 07 May 2007 - 09:02 PM

@crazyanurag & quartet1977: Thanks for the support, mates smile.gif

matts417
  • matts417

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 17 Jun 2007

#56

Posted 17 June 2007 - 06:19 AM

I am confused, i may be dumb but i red this over 3 times, and still didnt get it. but does this let you run more than one mod at a time? or is that even possable cus im looking for a program that is easy to use and lets me run more than one mod at a time. well thanks.

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#57

Posted 17 June 2007 - 06:50 AM

QUOTE (matts417 @ Jun 17 2007, 08:19)
I am confused, i may be dumb but i red this over 3 times, and still didnt get it. but does this let you run more than one mod at a time? or is that even possable cus im looking for a program that is easy to use and lets me run more than one mod at a time. well thanks.

No, this program is *not* for running more than one mod at a time, and I don't know if that's possible at all or not, sorry... All this program does is copy a few files around, so that you don't have to do it manually. At the moment it only supports v1 / v2 / v1+Hot Coffee / Spaceeinstein' All In One Mod.

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#58

Posted 03 July 2007 - 12:41 PM Edited by rubregg, 05 July 2007 - 04:46 AM.

Minor update v0.41 released

slightly improved screen output
spaceeinstein support updated to the latest version v2.8
dead download links fixed in posting
Edit: added links to savegame conversion details to posting

--> see it all in the edited top of thread

As usual - please use, comment, improve, enjoy smile.gif

Girish
  • Girish

    Leone Family Mafia

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#59

Posted 15 August 2007 - 06:12 PM

Does it (or Can it) support v2.9 of Spaceinstein Mod?

rubregg
  • rubregg

    brainslug

  • Members
  • Joined: 03 May 2006

#60

Posted 09 September 2007 - 08:11 AM

QUOTE (girishb @ Aug 15 2007, 20:12)
Does it (or Can it) support v2.9 of Spaceinstein Mod?

Sorry for the delay, I've been away for a couple of weeks.
No, spaceeinstein v2.9 is not yet supported. That'll be the next version v0.42, hope I can make that within the next couple of days.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users