Quantcast

Jump to content

» «
Photo

CheatDevice v0.8 for LCS

  • This topic is locked This topic is locked
3,557 replies to this topic
rela82me
  • rela82me

    Three Point One Four

  • Members
  • Joined: 14 Mar 2005

#31

Posted 28 November 2005 - 02:09 AM

Great job edison, do you think you can get this to work on 2.5 Cause the one I am buying off my friend has 2.5 on it..
~Rela82me~

-DeMoN-
  • -DeMoN-

    Rat

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2004

#32

Posted 28 November 2005 - 02:09 AM

Yeah the CheatDevice loads when I load the game, but after that I cant load it up anymore, L1 + Up doesnt bring it up.

In Your Nightmares
  • In Your Nightmares

    yeah boie.

  • Members
  • Joined: 30 Dec 2003

#33

Posted 28 November 2005 - 02:11 AM

R1 left that it brings up a like a task manger menu, this only happens when the cheat menu is activated. Ill try to find some more vehicles that doesnt work.

edisoncarter
  • edisoncarter

    Goon

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2004

#34

Posted 28 November 2005 - 02:11 AM Edited by edisoncarter, 28 November 2005 - 02:15 AM.

QUOTE (cat33 @ Nov 27 2005, 18:07)
i pressed  L1     and up     but nothing came up its just stayed there. Well i went to save then PSP/SAVEDATA/ULUS10041S0 then hit save and loaded up the cheat save then my save and hit L1     and up     but nothing happened

So did it have a helicopter for the icon, and did you have $53110 when you loaded it? By the way, the menu comes up automatically when you load it.

You don't have to load a second game after loading the cheat device. That's optional.

Edit:
By the way, the menu is not visible when you're in the Start menus. You need to be in the game to see it.

cat33
  • cat33

    Thug

  • Members
  • Joined: 20 Nov 2004

#35

Posted 28 November 2005 - 02:14 AM

QUOTE (edisoncarter @ Nov 28 2005, 02:11)
QUOTE (cat33 @ Nov 27 2005, 18:07)
i pressed  L1     and up     but nothing came up its just stayed there. Well i went to save then PSP/SAVEDATA/ULUS10041S0 then hit save and loaded up the cheat save then my save and hit L1     and up     but nothing happened

So did it have a helicopter for the icon, and did you have $53110 when you loaded it? By the way, the menu comes up automatically when you load it.

You don't have to load a second game after loading the cheat device. That's optional.

yea i had $53110 so menu just comes up right in the house?

prestonpond
  • prestonpond

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Nov 2005

#36

Posted 28 November 2005 - 02:23 AM

When do think you will make the dodo responsive to the throttle?

j3r0m3z
  • j3r0m3z

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 24 Sep 2005

#37

Posted 28 November 2005 - 02:25 AM

QUOTE (prestonpond @ Nov 28 2005, 02:23)
When do think you will make the dodo responsive to the throttle?

probably never, but i thought edison carter woudlnt be able to change the spawn cheats, but look...

PS: ed, did u try and get snow, when you did the weather changes? or the snow script is only in Car Salesman?

Miami13
  • Miami13

    Go Dolphins!

  • Members
  • Joined: 27 Nov 2005

#38

Posted 28 November 2005 - 02:28 AM

QUOTE (edisoncarter @ Nov 28 2005, 02:06)
cat33: Make sure you got it on the card in the right place.  CheatDevice has a helicopter for its save icon, and when you load it you have 53110 dollars.  Here are the file sizes and datestamps:
\PSP\SAVEDATA\ULUS10041S0
11/27/2005  03:15p              83,520 DATA.BIN
11/26/2005  03:28p              23,742 ICON0.PNG
11/27/2005  03:15p              4,912 PARAM.SFO
11/26/2005  03:51p            138,843 PIC1.PNG

Lets start making a list of vehicle spawns that crash, then I'll either delete them from the program or put "(crash)" next to them.  So far I've got:

198 HELI (escape) // crash
199 HELI (chopper) -- haven't tested yet, probably crashes
200 AEROPL (airtrain) // crash
201 DODO (deaddodo) // crash 
193  // crash

194: Speeder

edisoncarter
  • edisoncarter

    Goon

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2004

#39

Posted 28 November 2005 - 02:29 AM

There seems to be a lot of confusion. Here is a quick little video of loading it:
http://www.maxbot.com/gta/Loading.wmv

The menu comes up on its own in the house a few seconds after loading without pressing anything.

Miami, just to confirm, you're saying 194: Speeder crashes, right?

Do any boats work? And does it help to be near water?

Blues The Squirrel
  • Blues The Squirrel

    Rat

  • Members
  • Joined: 19 Dec 2003

#40

Posted 28 November 2005 - 02:29 AM Edited by Blues The Squirrel, 28 November 2005 - 02:34 AM.

QUOTE (j3r0m3z @ Nov 28 2005, 02:25)
QUOTE (prestonpond @ Nov 28 2005, 02:23)
When do think you will make the dodo responsive to the throttle?

probably never, but i thought edison carter woudlnt be able to change the spawn cheats, but look...

PS: ed, did u try and get snow, when you did the weather changes? or the snow script is only in Car Salesman?

Theoreticaly if ericson can add a nitro type cheat to this then we would be able to get the dodo up to speed to see if it has flight in it.

I tried driving it off a few hills near Sals, I couldent get it to fly.

Heh, if you try to drive the rc bandit the game crashes because it dosent have any defined doors. Now if only we could edit the handling to remedy this...

Miami13
  • Miami13

    Go Dolphins!

  • Members
  • Joined: 27 Nov 2005

#41

Posted 28 November 2005 - 02:31 AM

QUOTE (edisoncarter @ Nov 28 2005, 02:29)
There seems to be a lot of confusion. Here is a quick little video of loading it:
http://www.maxbot.com/gta/Loading.wmv

The menu comes up on its own in the house a few seconds after loading without pressing anything.

Miami, just to confirm, you're saying 194: Speeder crashes, right?

Do any boats work? And does it help to be near water?

Yes it crashed when I tried to spawn it.

cat33
  • cat33

    Thug

  • Members
  • Joined: 20 Nov 2004

#42

Posted 28 November 2005 - 02:36 AM

QUOTE (edisoncarter @ Nov 28 2005, 02:29)
There seems to be a lot of confusion. Here is a quick little video of loading it:
http://www.maxbot.com/gta/Loading.wmv

The menu comes up on its own in the house a few seconds after loading without pressing anything.

Miami, just to confirm, you're saying 194: Speeder crashes, right?

Do any boats work? And does it help to be near water?

ok where exactally do i save it at? So i got to PSP then SAVEDATA then ULUS10041S0 then hit save right?Or how do i do it?

DACBONE
  • DACBONE

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Nov 2005

#43

Posted 28 November 2005 - 02:37 AM

yea alot of cars make the game crash. But i bet edisoncarter will fix this.


edisoncarter
  • edisoncarter

    Goon

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2004

#44

Posted 28 November 2005 - 02:40 AM

Reposting what I said in the heli topic, it's more applicable here:

"I probably can't do snow. It looks like a mission script.

I pushed the Dodo down the mountain and it seemed like it might have some glider properties, but it was hard to tell. Looks promising. The Dodo wouldn't have been very useful spawning in a garage since you need to have it somewhere high to push it down, so I waited for the release of CheatDevice."

The Dodo drops really fast, but I noticed some ability to guide it in the air. I tried it at Sal's, but it wasn't high enough. The best place seems to be at the east entrance to the tunnel on the mountain in Shoreside Vale.

Edit:
I doubt I'll be able to fix vehicles that crash when spawned. I may be able to add thrust to the Dodo though.

cat33
  • cat33

    Thug

  • Members
  • Joined: 20 Nov 2004

#45

Posted 28 November 2005 - 02:43 AM

So i go to PSP then SAVEDATA then ULUS10041S0 then hit Save right? Do i open up ULUS10041S0 and save it or not?

DACBONE
  • DACBONE

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Nov 2005

#46

Posted 28 November 2005 - 02:49 AM

someone compile a list of vehicles that crash, i do not want to keep guessing and checking, i dont want my psp to mess up

rela82me
  • rela82me

    Three Point One Four

  • Members
  • Joined: 14 Mar 2005

#47

Posted 28 November 2005 - 02:51 AM

Well, ok this is a question, first fo al I do not have a psp yet but. Does this just put the cheat device over the current game your in or does it start you out in the middle of the game?~Rela82me~

prestonpond
  • prestonpond

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Nov 2005

#48

Posted 28 November 2005 - 02:56 AM

Alright, I've been messing around with the dodo and it does glide but only for very short distances. If you were able to implement a nitrous type code I'm sure it would make it flyable.

Crimson.
  • Crimson.

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Nov 2005

#49

Posted 28 November 2005 - 02:59 AM

Well Edison I am impresed, First you come out of nowhere when gta san came out,before you know it you are one of the most recognized names in the gta world, Keep it coming my friend.

j3r0m3z
  • j3r0m3z

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 24 Sep 2005

#50

Posted 28 November 2005 - 03:00 AM

QUOTE
I implemented a few basic cheats to start with. There's much more to come!

I hope you can change the Random Ped Outfit, to any character, like Multiplayer, walk around as Mickey or Salvatore...

LCS has the VCN copter, meaning its like a VC engine? well if it had the Hunter too, how about the weapons? think you can find the screwdriver? or tear gas.

-DeMoN-
  • -DeMoN-

    Rat

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2004

#51

Posted 28 November 2005 - 03:02 AM

My biggest question is why does Rockstar have all these things in the game without the intention of ever using them? It definitely hints at future downloadable content to make them usable.

It seems wierd that the regular helicopter crashes when its a usable vehicle that can be spawned in garages and everything. Any ideas as to why that is?

Blues The Squirrel
  • Blues The Squirrel

    Rat

  • Members
  • Joined: 19 Dec 2003

#52

Posted 28 November 2005 - 03:04 AM

QUOTE (-DeMoN- @ Nov 28 2005, 03:02)
My biggest question is why does Rockstar have all these things in the game without the intention of ever using them? It definitely hints at future downloadable content to make them usable.

Since the game runs off the the Vice engine R* probably just left everythign in rather than taking it out. You can find the RC plane and heli using CheatDevice also. The dodo was probably made because it was once gonna be in the game but canned last second and had it's purpulsion cut.

edisoncarter
  • edisoncarter

    Goon

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2004

#53

Posted 28 November 2005 - 03:13 AM

QUOTE (Blues The Squirrel @ Nov 27 2005, 19:04)
QUOTE (-DeMoN- @ Nov 28 2005, 03:02)
My biggest question is why does Rockstar have all these things in the game without the intention of ever using them? It definitely hints at future downloadable content to make them usable.

Since the game runs off the the Vice engine R* probably just left everythign in rather than taking it out. You can find the RC plane and heli using CheatDevice also. The dodo was probably made because it was once gonna be in the game but canned last second and had it's purpulsion cut.

Yeah, I was going to say the same thing. They obviously started to put the Dodo back in but didn't finish it. Maybe they originally were going to have flight in the game, but when that got cut they just left it half finished. I get the sense there was a time crunch on this release.

LCS is definitely built on the Vice City engine. There's a lot of Cuban and Hatian stuff still in there, and references to WashingtonBeach and filenames that were in VC but don't exist on LCS.

tehhunter
  • tehhunter

    ShaqFu2u

  • BUSTED!
  • Joined: 06 Nov 2002

#54

Posted 28 November 2005 - 03:17 AM

QUOTE (edisoncarter @ Nov 27 2005, 20:26)
QUOTE (GTA456 @ Nov 27 2005, 17:16)
Doesnt work for me, my game automatically crashes.

I REALLY wanted to try this thing too. Also, if it helps any, I have Firmware 2.5

I've only tested it on FW2.0. It looks like it doesn't work on FW2.5. This is a fixable thing, but I'm going to have to get a FW2.5 PSP.

How in the hell did you edit the hunter, let alone a dialog into a freaking save?









Jesus?

-DeMoN-
  • -DeMoN-

    Rat

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2004

#55

Posted 28 November 2005 - 03:25 AM

Haha I just hit a unique stunt jump in a Hunter and im flying around in slow motion. When I finally hit the ground a minute later it said I failed, but if you get it you could probobly get a lot of money off of it. This is great though, I never thought I would be flying a Hunter through Liberty City.

Crimson.
  • Crimson.

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Nov 2005

#56

Posted 28 November 2005 - 03:26 AM

QUOTE (-DeMoN- @ Nov 28 2005, 03:25)
Haha I just hit a unique stunt jump in a Hunter and im flying around in slow motion. When I finally hit the ground a minute later it said I failed, but if you get it you could probobly get a lot of money off of it. This is great though, I never thought I would be flying a Hunter through Liberty City.

How are the controls on it?

Do the shoulder buttons affect your flight at all?

tehhunter
  • tehhunter

    ShaqFu2u

  • BUSTED!
  • Joined: 06 Nov 2002

#57

Posted 28 November 2005 - 03:35 AM

Edison, I love you, seriously. You win the MVP of this year as well as last year.

Congrats, you've joined the elite group of GTAFers known as "The Sexbots".

Oh, by the way, is there any chance of an open source release, so we can know how the hell you did it?

-DeMoN-
  • -DeMoN-

    Rat

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2004

#58

Posted 28 November 2005 - 03:36 AM

QUOTE (Crimson. @ Nov 28 2005, 03:26)
How are the controls on it?

Do the shoulder buttons affect your flight at all?

Controls are easy, they are basically just like helicopter controls from VC. For the shoulder buttons to work, you have to set the controls to Setup2. The helicopter goes REALLY fast, faster than it did in VC and SA it seems like.

edison, any way to eliminate the heights limits?

edisoncarter
  • edisoncarter

    Goon

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2004

#59

Posted 28 November 2005 - 03:44 AM Edited by edisoncarter, 29 November 2005 - 08:06 PM.

I need a tester who has the UK version of the game on FW 2.0. I'm trying to make a UK version and I need someone to run it and tell me what it does. Please PM me.

j3r0m3z
  • j3r0m3z

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 24 Sep 2005

#60

Posted 28 November 2005 - 03:57 AM

The hunter's railgun does too work
Square+X




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users