Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Rockstar Custom Tracks

100 replies to this topic
warrens467
  • warrens467

    warrens467

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2005

#31

Posted 01 November 2005 - 07:14 AM

can you delete tracks off the custom soundtrack once you've put them on? and how much space does 1 song take (roughly)?

SIP YEK NOD
  • SIP YEK NOD

    I drink and I smash because i love

  • BUSTED!
  • Joined: 22 Dec 2003

#32

Posted 01 November 2005 - 08:07 AM

QUOTE (warrens467 @ Nov 1 2005, 01:14)
can you delete tracks off the custom soundtrack once you've put them on? and how much space does 1 song take (roughly)?

yeah, just delete them out of the folder, and 1 song is about 2 mb

wayne_2005
  • wayne_2005

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2005

#33

Posted 01 November 2005 - 01:59 PM

hey im back people , since everyone has to have legal cd's i doe some reviewing and found out how to upload songs on to your psp without using a cd but you have to have done it at least once with a cd , simply just find the folder which contains the custom soundtracks , should be something like US1223401customtracks thats not really what it is by the way , its under game saves on the psp , find that and get the burnout music convertor which converts the mucis into .toc which requires no cd , simply just change the file format to .gta and it works fine i got this off another tut at psphacks.com biggrin.gif remember to put the files into the custom tracks folder

Alien18
  • Alien18

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 04 Nov 2002

#34

Posted 02 November 2005 - 09:41 AM

Though i haven't got my 1gb memory card or GTA yet (both should be here before the week is out). I have heard that a few people have had success by creating an Audio CD image (rather than burning to CD) then mounting that image with Daemon Tools.

Obviously, i have tried it yet but I'll try anything to get my beautiful iTunes tracks into GTA.

Not sure what will be easier in the long run tho - creating an image and mounting it or doing that .toc rename to .gta thing in the last post.

XschecterX
  • XschecterX

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Oct 2005

#35

Posted 04 November 2005 - 07:00 PM

It wont aknowledge my cds. My itunes pops up, but the RCT program still says there isnt an audio cd in the computer. Wtf?

-Kannon-
  • -Kannon-

    Dark Entity

  • Members
  • Joined: 15 Sep 2003

#36

Posted 04 November 2005 - 07:02 PM

QUOTE (Jérémie Blanc @ Oct 29 2005, 23:32)
I burned music to a rewritable cd, and then I could still convert these songs to the LCS Custom Soundtrack, but it was going really slow (more than 1 hour to convert 1 song)..............can't I normally? (The music I got, I didn't bought it, or bought the cd, or an album, I just burned it with a mix of different music, the music I downloaded were not a music that you can buy at the store nor a music I made.........)

Same, i just burned a CD using Windows Media Player, and inserted it into my CD drive again, and the songs then appeared on the Rockstar Custom Tracks, It takes me roughly 1 minute to write a song, and i've got a 48x CD-RW Optical Drive, (Dell XPS rule inlove.gif )

But i did copy over 1 protected song i got off a CD, so if that effected it or not i don't actually know.

B_da_man
  • B_da_man

    Soca Warrior

  • Members
  • Joined: 01 Nov 2005

#37

Posted 05 November 2005 - 10:32 PM

QUOTE (-Kannon- @ Nov 4 2005, 19:02)
QUOTE (Jérémie Blanc @ Oct 29 2005, 23:32)
I burned music to a rewritable cd, and then I could still convert these songs to the LCS Custom Soundtrack, but it was going really slow (more than 1 hour to convert 1 song)..............can't I normally? (The music I got, I didn't bought it, or bought the cd, or an album, I just burned it with a mix of different music, the music I downloaded were not a music that you can buy at the store nor a music I made.........)

Same, i just burned a CD using Windows Media Player, and inserted it into my CD drive again, and the songs then appeared on the Rockstar Custom Tracks, It takes me roughly 1 minute to write a song, and i've got a 48x CD-RW Optical Drive, (Dell XPS rule inlove.gif )

But i did copy over 1 protected song i got off a CD, so if that effected it or not i don't actually know.

But was it a playlist of a CD or downloaded music?

Also one other thing might work, I don't know if anyone has tried it, what if you buy music off of iTunes and then burn a CD. (Because it has a licence and everything)

-Kannon-
  • -Kannon-

    Dark Entity

  • Members
  • Joined: 15 Sep 2003

#38

Posted 06 November 2005 - 04:07 AM

It was downloaded music, only one of the songs i put on the CD had a license, anyhow, i prefer to have no music when doing missions, but for strolling around, or kicking some you know what, it's all good.

Geolancer
  • Geolancer

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 Nov 2005

#39

Posted 06 November 2005 - 07:00 PM

Hi guys

In order to put your mp3ssssssssssssss on your gta is this (and not wasting any of your cds to burn)

1) your whatever format of musics
2) Alcohol 120% or Daemol(spelling maybe off)
3) Nero Burning (any version will do)
4) GTA Custom Soundtrack (of course)

Example:

1) Open Nero to Burn CD "Make Audio CD"
2) Add your files (whatever *.mp3, *.wav etc.)
3) Pick "Image Recorder" (this will have all your sounds files in nrg format)
pick any name for your file (ie:GTA.nrg) and burn it and should save it on your PC
5) Open Alcohol120% "mount image" gta.nrg
6) Open GTA Custom , and you should see all your soundtrack when you pick
pick your alcohol Extra drive.
7) just connect your PSP and you have all your music port to GTA and no license needed and without acutally buring a cd(s)

Thorpe
  • Thorpe

    Luke

  • Members
  • Joined: 24 Apr 2003

#40

Posted 06 November 2005 - 07:49 PM

Shame Alcohol costs money. I already have Nero though. Is there a way without involving Alcohol?

GTA3Freak-2001
  • GTA3Freak-2001

    Run out of Cake.

  • Members
  • Joined: 25 Nov 2001

#41

Posted 07 November 2005 - 01:42 AM

QUOTE (Thorpe @ Nov 7 2005, 05:19)
Shame Alcohol costs money. I already have Nero though. Is there a way without involving Alcohol?

You can get Alcohol 120% for free its just not the full version, you've also got the choice of Daemon Tools which are totally free and do the exact same thing.

Thorpe
  • Thorpe

    Luke

  • Members
  • Joined: 24 Apr 2003

#42

Posted 07 November 2005 - 07:53 AM

OK, thanks - I'll check it out then.

superhalo
  • superhalo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Nov 2005

#43

Posted 09 November 2005 - 01:33 AM

Hey the Rockstar custom tracks does work with burned CD's I have a whole bunch of music that I listen to while in the game . It does have to be audio files though. no mp3

B_da_man
  • B_da_man

    Soca Warrior

  • Members
  • Joined: 01 Nov 2005

#44

Posted 10 November 2005 - 11:05 PM

QUOTE (superhalo @ Nov 9 2005, 01:33)
Hey the Rockstar custom tracks does work with burned CD's I have a whole bunch of music that I listen to while in the game . It does have to be audio files though. no mp3

What do you mean by audio files? WMA? or files straight off a CD

Thorpe
  • Thorpe

    Luke

  • Members
  • Joined: 24 Apr 2003

#45

Posted 10 November 2005 - 11:24 PM

Files with .cda which can be played in stereos.

Edenane
  • Edenane

    GTA:O =0

  • Members
  • Joined: 28 Oct 2004

#46

Posted 11 November 2005 - 09:45 PM

Dam! Every time I try to start EAC or RCT it keeps saying :

Error at 000000005 -> ACCESS_VIOLATION

Does anyone know what that's about?
It installs but when I click on the program thats what comes up.

Talidan
  • Talidan

    Taliban representative for the GTAF community

  • Members
  • Joined: 07 Mar 2004

#47

Posted 19 November 2005 - 02:57 PM Edited by Talidan, 19 November 2005 - 03:00 PM.

QUOTE
I've read somewhere that you can use the software that enables TOCA 2 to play custom soundtracks (which allows MP3s to be converted).  You would have to move the files to the appropriate GTA folder and rename the *.toc files into *.gta files.

Yes it's true.

There is a much easier way of doing this rather than burning CD's people.

Download the Codemaster's music converter:
DOWNLOAD
1) drag and drop your mp3 files into the program, and it'll attempt to convert it. Save your new tracks with appropriate names.

2) Rename your files from the .toc extension to .gta

3) Place them in psp/savedata/UCUS98603MUSIC


NOTE: If you get an error saying mp3 is not supported, try converting it to WAV first.

i've also tested this for Burnout for PSP (editing the ISO directly) and renamed them appropriately and it worked too

Cali_bound
  • Cali_bound

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Dec 2005

#48

Posted 09 December 2005 - 11:42 AM

[/FONT][/B][SIZE=7] I DOWNLOADED THE CUSTOM TRACKS PROGRAM AND I CANT EVEN OPEN IT UP I EXTRACTED THE FILE AND WHEN I CLICK TO OPEN THE PROGRAM THE ICON DISAPEARS AND IT NEVER OPENS AND THE README IS IN ALIEN. HELP A BROTHA OUT? A XP USER

DJ 623-
  • DJ 623-

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2005

#49

Posted 20 December 2005 - 11:15 PM

cryani.gif How can i get this to work with my mac os x
does anybbody know if theres a mac version
i heard there wasn't
some one help me out

Hell No..
  • Hell No..

    Dad.

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 21 Mar 2003

#50

Posted 26 December 2005 - 08:50 PM

QUOTE (SIP YEK NOD @ Nov 1 2005, 08:07)
QUOTE (warrens467 @ Nov 1 2005, 01:14)
can you delete tracks off the custom soundtrack once you've put them on? and how much space does 1 song take (roughly)?

yeah, just delete them out of the folder, and 1 song is about 2 mb

Which folder? I cant find them anywhere to delete them. In game?

makaveli 7
  • makaveli 7

    rebel

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2005

#51

Posted 27 December 2005 - 10:36 AM

help every time i put the song on for the custom tracks it shows the name then it dissapears andwhen u go back it skips it and ive downloaded the song 4 times allready can somebody tell me what is wrong

Hell No..
  • Hell No..

    Dad.

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 21 Mar 2003

#52

Posted 28 December 2005 - 07:38 AM

QUOTE (Hell No.. @ Dec 26 2005, 20:50)
QUOTE (SIP YEK NOD @ Nov 1 2005, 08:07)
QUOTE (warrens467 @ Nov 1 2005, 01:14)
can you delete tracks off the custom soundtrack once you've put them on? and how much space does 1 song take (roughly)?

yeah, just delete them out of the folder, and 1 song is about 2 mb

Which folder? I cant find them anywhere to delete them. In game?

Any help would be appreciated. smile.gif

Doku-san
  • Doku-san

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Dec 2005

#53

Posted 28 December 2005 - 12:11 PM

I just burnt some music on to a Cd, and they worked straight off. It was pretty easy.
Is there a way to rename them without having to delete and then putting them on again? rahkstar2.gif

umarwazirya
  • umarwazirya

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2005

#54

Posted 29 December 2005 - 08:08 PM

Very helpful. thank u . i hope sum1 finds a way 2 put mp3s on too...

Crackturkey
  • Crackturkey

    Square Civilian

  • BUSTED!
  • Joined: 19 Dec 2005

#55

Posted 29 December 2005 - 09:18 PM

sweet im gonna download some later

PigManDan
  • PigManDan

    Raggo

  • Members
  • Joined: 27 Nov 2004

#56

Posted 05 January 2006 - 12:28 AM Edited by PigManDan, 05 January 2006 - 12:32 AM.

QUOTE (makaveli 7 @ Dec 27 2005, 10:36)
help every time i put the song on for the custom tracks it shows the name then it dissapears andwhen u go back it skips it and ive downloaded the song 4 times allready can somebody tell me what is wrong

I get exactly the same problem, but only with certain songs... but seeing as no one answered you, I won't bother asking anyone if they know why this is.

While I'm in this topic: Someone should make a .gta player for the PSP... all these GTA files are clogging up my memory stick, it's stupid that Rockstar made it so you can't use MP3s... bloody stupid.

Ville.Valo
  • Ville.Valo

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 22 Dec 2005

#57

Posted 14 January 2006 - 08:29 AM

Please, someone tell me you dont have to convert the music you want then re-save ir on the memory stick.
I only have 32mb!

Thorpe
  • Thorpe

    Luke

  • Members
  • Joined: 24 Apr 2003

#58

Posted 14 January 2006 - 03:56 PM

Once converted it actually doesn't take up too much memory.

>PAUL<
  • >PAUL<

    Pivot Makes Stick Animation So Easier!

  • Members
  • Joined: 03 Jan 2006

#59

Posted 14 January 2006 - 06:56 PM

yes same ere 32mb


slighly offtopic but im getting .. 1gb

Ville.Valo
  • Ville.Valo

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 22 Dec 2005

#60

Posted 14 January 2006 - 10:46 PM

Lol quite off topic.

How much room though? The PSP cant play RCT's can it...

My Mother is supposed to be getting me a 512... sad.gif
she hasnt yet.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users