Quantcast

Jump to content

» «
Photo

2.0 to 1.0

  • This topic is locked This topic is locked
35 replies to this topic
thornygravy
  • thornygravy

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Oct 2005

#1

Posted 27 October 2005 - 09:26 PM

My friend said that there is probably a patch you can download to make the game, 1.0 but then again i thought u can install patches to 2.0?

matt27689
  • matt27689

    ....

  • Members
  • Joined: 19 Apr 2005

#2

Posted 27 October 2005 - 09:46 PM

You're likely to get more help in the PC chat or modding area.

Wolf68k
  • Wolf68k

    always howling

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2003
  • None
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Contributor [Technology] 2012

#3

Posted 28 October 2005 - 06:19 AM

Do you have the v2 version? Because if you do I can make you a deal to try something.
If not, what does it matter if there is a patch or not that can do it.

CrissRiot
  • CrissRiot

    Leather Enthusiast

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2005
  • None

#4

Posted 28 October 2005 - 07:05 PM

Cause people like me stuck with V2 would LOVE to be able to actually mod the game.

Wolf68k
  • Wolf68k

    always howling

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2003
  • None
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Contributor [Technology] 2012

#5

Posted 29 October 2005 - 04:22 AM

Fine you help me and I'll help you.
And since you more than likely didn't read my topic asking for help from v2 owners I'll repeat myself for about 20th time here.

Go to the Rockstar Games\GTA San Andreas\data\script\
Zip that whole folder and upload it to yousendit.com or rapdishare.de
Post the link or PM it to me.


Why? Because I want to see if I can use those files on a v1 install and play v2 save games which will help out the increasing number of SNP v2 request.

If it works for me then we can assume the reverse would also be true and I'll zip my same folder which is v1 (not v1.01) and you play enjoy it.
If it doesn't work for me and you still want the files, fine but more than likely my files won't work for you.

CrissRiot
  • CrissRiot

    Leather Enthusiast

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2005
  • None

#6

Posted 30 October 2005 - 05:54 AM

Alright dude:

http://rapidshare.de...Script.zip.html

Boom. Have fun biggrin.gif And find a way to fix Rockstars f*ck up.

ajkhan316`
  • ajkhan316`

    CSMY : Saiko Komon

  • Members
  • Joined: 01 Aug 2005

#7

Posted 30 October 2005 - 08:30 AM

QUOTE (ChrisGuy @ Oct 30 2005, 05:54)
Alright dude:

http://rapidshare.de...Script.zip.html

Boom. Have fun biggrin.gif And find a way to fix Rockstars f*ck up.

Alrite I replaced my script (version 1) with this one (version 2) and loaded a version 2 save game. It worked for me. Can anyone else confirm that? If so, then version 1 script should work with version 2 and hopefully making it moddable.
- FiJiAn 4 LiFe

Wolf68k
  • Wolf68k

    always howling

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2003
  • None
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Contributor [Technology] 2012

#8

Posted 30 October 2005 - 09:22 AM

I've got it downloaded, but I cannot confirm as of yet...too busy at the moment.
That is good to know that it worked for you.

Suggestion; go back to v1 files and play another v1 save. My slight fear is that something might change in the .SET file that could cause problems.

ajkhan316`
  • ajkhan316`

    CSMY : Saiko Komon

  • Members
  • Joined: 01 Aug 2005

#9

Posted 30 October 2005 - 09:42 AM

Alright I did that and I encountered no problems. The game loaded, I went on a rampage and then saved. Nothing out of the ordinary. Version 2 acts just like any major mod. You can replace the script files, play a game with that script and can revert to the original scripts without any problems.
- FiJiAn 4 LiFe

Wolf68k
  • Wolf68k

    always howling

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2003
  • None
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Contributor [Technology] 2012

#10

Posted 30 October 2005 - 10:54 AM

100% confirmed
v2 main.scm and script.img with a v1.x install does infact work just find and allows you to play a v2 save game, then to switch back with no problem.

Here is my v1 main.scm and script.img as promissed for you v2 guys to try and see if it works in reverse.
http://rapidshare.de...cripts.zip.html
Now if memory serves me correctly, the exe change in v1.01 is what makes it block the HC mod. I'm not sure if the exe or these files are what's blocking other mods, but atleast you're one step closer to finding out.

spectre01
  • spectre01

    GTA & MW Lover

  • Members
  • Joined: 11 Jun 2005

#11

Posted 30 October 2005 - 04:12 PM Edited by spectre01, 30 October 2005 - 04:16 PM.

so if u using a v2 main.scm on v1 sa(without update to v1.01), then u can get those effect that v1.01 patch does?(like clearable car, etc.) and because u didnt change the .exe file, so u can using v1 nocd patch?

p.s. i try to do that by myself, but i didnt have an account at that web....(http://rapidshare.de...Script.zip.html), so can some1 email it 2 me, k?

[email protected] , and thanx smile.gif

Wolf68k
  • Wolf68k

    always howling

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2003
  • None
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Contributor [Technology] 2012

#12

Posted 30 October 2005 - 05:29 PM

You don't need an account.
See where it says FREE. Click on it and you can download it.


And I never said you would get the same "effects", I'm guessing you mean the 'car wash effect' {take a dirty car to the paint shop and it's clean}. I have no idea. I didn't try it and I don't care.
The point of this for me was sololy to be able to use the v2 main.scm on a v1 install and be able to play v2 save games. Nothing more.

Using ths v2 main.scm means you cannot play v1 save games with it.


If you're only worry with a v1 install is to able to clean the cars, then just get the 1.01 patch and don't worry about the v2 files.

spectre01
  • spectre01

    GTA & MW Lover

  • Members
  • Joined: 11 Jun 2005

#13

Posted 30 October 2005 - 09:23 PM

yup, tried, v1 with v2's main.scm cant clean cars, so it must be another file that control the "clean car stuff".

CrissRiot
  • CrissRiot

    Leather Enthusiast

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2005
  • None

#14

Posted 30 October 2005 - 09:26 PM

Well ok guys I tried it out and heres the results

V1 scripts + v1 no-cd crack + mods in gta3.img = working with mods

V1 scripts + v2 exe + mods in gta3.img = not working with mods

So the problem lies in the gta_sa.exe for v2. Now you' think Id be happy with the first result but no. No-cd patch makes my game run 100% worse since the DVD somehow makes it magically run amazing, as it has been since I bought it.

But yea, the topic title is correct. 2.0 can be converted back to 1.0. Just without Hot Coffee (I tried just for results).


CrissRiot
  • CrissRiot

    Leather Enthusiast

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2005
  • None

#15

Posted 30 October 2005 - 09:36 PM Edited by GTA3Freak-2001, 01 November 2005 - 02:36 AM.

K heres the bitch file

Thats the V2 exe, which seems to be the big problem. If anyone can see whats up with it.
Anyone try a V1.exe on a V2 game? One that actually requires the DVD?

ajkhan316`
  • ajkhan316`

    CSMY : Saiko Komon

  • Members
  • Joined: 01 Aug 2005

#16

Posted 31 October 2005 - 06:28 AM

Tried to start a new game with v2 exe using v2 scripts on a heavily modded gta3.img. It was a no-go.
Started a new game with v1 exe using v2 scripts on a heavily modded gta3.img. Started without any problems.
Loaded a v2 file with v1 exe using v2 scripts on a heavily modded gta3.img. No problems encountered.

So the problem lies with the v2 exe which makes the game unmoddable.

PS : I didn't use a no-cd crack.
- FiJiAn 4 LiFe

CrissRiot
  • CrissRiot

    Leather Enthusiast

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2005
  • None

#17

Posted 31 October 2005 - 08:27 AM Edited by ChrisGuy, 01 November 2005 - 01:30 AM.

QUOTE (ajkhan316` @ Oct 31 2005, 06:28)
Tried to start a new game with v2 exe using v2 scripts on a heavily modded gta3.img. It was a no-go.
Started a new game with v1 exe using v2 scripts on a heavily modded gta3.img. Started without any problems.
Loaded a v2 file with v1 exe using v2 scripts on a heavily modded gta3.img. No problems encountered.

So the problem lies with the v2 exe which makes the game unmoddable.

PS : I didn't use a no-cd crack.
- FiJiAn 4 LiFe

Awesome sh*t. This is nothing but good news.

So what I need (and every other V2 owner) to mod is simply a V1 exe then. Now to find one. Could anyone post one? Please? lol

GTA3Freak-2001
  • GTA3Freak-2001

    Run out of Cake.

  • Members
  • Joined: 25 Nov 2001

#18

Posted 01 November 2005 - 02:36 AM

Sorry guys but posting links to .exe files are illegal, PM system is your friend in this situation.

thornygravy
  • thornygravy

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Oct 2005

#19

Posted 01 November 2005 - 10:49 PM

party pooper

ronlivings08
  • ronlivings08

    SanAnKing

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2005

#20

Posted 04 November 2005 - 03:41 AM

Yess!!...and No!!!this is wat i have been looking for b/c i just got the v2...but like he said no links to .exe file....so is there any other way someone can get a copy of it to me??....email maybe?


if you need file from v2 im hapy to help if you can get me tha v1 .exe

GTA3Freak-2001
  • GTA3Freak-2001

    Run out of Cake.

  • Members
  • Joined: 25 Nov 2001

#21

Posted 04 November 2005 - 04:54 AM

QUOTE (thornygravy @ Nov 2 2005, 08:19)
party pooper

Rules are rules mate.

ppancak3s
  • ppancak3s

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 04 Nov 2005

#22

Posted 04 November 2005 - 06:08 AM

read this:



my game doesnt need the DVD in the drive, i can burn my game successfully and i dont have the no-DVD crack either anybody want 2 experiment with my files???

BigBadBob
  • BigBadBob

    Crackhead

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 18 Jul 2003

#23

Posted 04 November 2005 - 12:50 PM

QUOTE (ChrisGuy @ Oct 28 2005, 19:05)
Cause people like me stuck with V2 would LOVE to be able to actually mod the game.

so there was a patch? And you can't install mods with the patch?

Wolf68k
  • Wolf68k

    always howling

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2003
  • None
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Contributor [Technology] 2012

#24

Posted 04 November 2005 - 04:12 PM

I'm going to lay this out one last time for those can't seem to read.

If you have Version 2 of Grand Theft Auto: San Andreas and you want to play Version 1 Save Games
Click This Link: http://rapidshare.de...cripts.zip.html
Go to \Rockstar Games\GTA San Andreas\Data\Scripts\
BACK UP THE FILES THAT ARE THERE FIRST!!! If you do not back this up and you screw up and the game doesn't work. Too damn bad, I told you to back them up first.
Now replace those files with the ones from the zip file.


If you have Version 1 (or 1.01) of Grand Theft Auto: San Andreas and you want to play Version 2 Save Games
Click This Link: http://rapidshare.de...Script.zip.html
Go to \Rockstar Games\GTA San Andreas\Data\Scripts\
BACK UP THE FILES THAT ARE THERE FIRST!!! If you do not back this up and you screw up and the game doesn't work. Too damn bad, I told you to back them up first.
Now replace those files with the ones from the zip file.


If you have Verison 2 of Grand Theft Auto: San Andreas and you want to be able to not only play Version 1 Save Games but also mod your game.
You are S.O.L (Sh*t Out of Luck). You should have bought the game sooner. Or you can try and find one on eBay and pay about twice as much for what you already paid for to get V2.
NO ONE from this board is going to give you their Version 1 (or 1.01) EXE. this goes against the rules of the board. And if you don't like the rules of the board, then go find another web board or make your own with your own rules.

Pscitech
  • Pscitech

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Jan 2005

#25

Posted 06 November 2005 - 08:34 PM

QUOTE
Sorry guys but posting links to .exe files are illegal, PM system is your friend in this situation .


Duh! suicidal.gif Like, can't you read?

rkelly
  • rkelly

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Jul 2005

#26

Posted 14 November 2005 - 11:40 PM

so V2 peeps cant even use car mods that make cars look like there real life counter parts?

ronlivings08
  • ronlivings08

    SanAnKing

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2005

#27

Posted 15 November 2005 - 09:45 PM

that right no mods at all-the only way is to get v1 sripts and img file to go with the scriptts and then also a v1 exe

smiler :)
  • smiler :)

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 17 Jul 2005

#28

Posted 16 November 2005 - 12:27 PM

i dont know if its illegal to say this but please delete it if it is but any way check gamecopyworld for the latest no-cd patch and see if you can create a v2 no-cd patch

ronlivings08
  • ronlivings08

    SanAnKing

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2005

#29

Posted 17 November 2005 - 03:28 AM

why?that has nothing to do with the ability to mod v2-wat the point of creating a no-cd patch?

rkelly
  • rkelly

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Jul 2005

#30

Posted 17 November 2005 - 10:22 PM Edited by adamcs, 17 November 2005 - 11:10 PM.

Post edited.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users