Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Code Conversion Requests

1,539 replies to this topic
hall90
  • hall90

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2011

#1471

Posted 27 December 2012 - 04:17 AM

QUOTE (GTASAddict @ Wednesday, Dec 26 2012, 09:39)
I have a better idea! Will someone show me how to convert the codes so I can do it myself?

You have to download maxconvert v0.71 and winrar to convert codes. but if you want some codes like (No Mission Atempt ) and (No Mission passed ) codes or stats codes let me know.

GTASAddict
  • GTASAddict

    0_0

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 24 Dec 2012

#1472

Posted 31 December 2012 - 12:24 AM

What's better: Maxconvert or Omniconvert?

OrionSR
  • OrionSR

    Chain Game Development Team

  • Members
  • Joined: 23 May 2007
  • None

#1473

Posted 31 December 2012 - 02:24 AM

Both have their strengths, although it's been a while and I don't remember all the details. Omniconvert had the ability to write config files for AR-Max that could load huge libraries of codes all at once. However, after finding Omniconvert I still used Maxconvert for several functions, I just don't remember which.

hall90
  • hall90

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2011

#1474

Posted 31 December 2012 - 05:23 AM

GTASAddict, Maxconvert v0.71

ProtoMan
  • ProtoMan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2013

#1475

Posted 15 January 2013 - 10:10 PM Edited by ProtoMan, 15 January 2013 - 10:21 PM.

Hello, I'm new here and I wish to
have this code ported to the Greatest Hits / V2 of San Andreas.

Code Name: L3: Lock Your Door/ R3 Unlock It
Original Format AR2V2/GS2V2
Desired Format: ARMAX NTSC
Code: D0700942 0000FFFD
2016BCB0 14000004
D0700942 0000FFFB
2016BCB0 14620004
Thank you in advance. I really want this code for San Andreas V2. This code is from Skillers CMP page.

hall90
  • hall90

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2011

#1476

Posted 15 January 2013 - 10:56 PM

QUOTE (ProtoMan @ Wednesday, Jan 16 2013, 07:40)
Hello, I'm new here and I wish to
have this code ported to the Greatest Hits / V2 of San Andreas.

Code Name: L3: Lock Your Door/ R3 Unlock It
Original Format AR2V2/GS2V2
Desired Format: ARMAX NTSC
Code: D0700942 0000FFFD
2016BCB0 14000004
D0700942 0000FFFB
2016BCB0 14620004
Thank you in advance. I really want this code for San Andreas V2. This code is from Skillers CMP page.

E82Q-NQUF-H1AFV
JN3R-U1HW-WZ197
4WNK-PRXM-V9G9M
TEER-U4QA-EPTRH
A2PJ-Q3ND-DYFQ2


ProtoMan
  • ProtoMan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2013

#1477

Posted 15 January 2013 - 10:58 PM

Hall90, is this for V2?

hall90
  • hall90

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2011

#1478

Posted 15 January 2013 - 11:06 PM

QUOTE (ProtoMan @ Wednesday, Jan 16 2013, 08:28)
Hall90, is this for V2?

yes

ProtoMan
  • ProtoMan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2013

#1479

Posted 15 January 2013 - 11:13 PM

Hall90, the ARMax accepted the code, but the doors don't lock when L3 is pressed. Could you please help me?

ProtoMan
  • ProtoMan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2013

#1480

Posted 15 January 2013 - 11:23 PM

Hall90, is there something I'm doing wrong? The ArMax accepted it, so I think it's working.I bumped into a cop car and I pressed L3, but he dragged me out of my car and busted me. What do I do?

hall90
  • hall90

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2011

#1481

Posted 16 January 2013 - 01:42 PM

QUOTE (ProtoMan @ Wednesday, Jan 16 2013, 08:53)
Hall90, is there something I'm doing wrong? The ArMax accepted it, so I think it's working.I bumped into a cop car and I pressed L3, but he dragged me out of my car and busted me. What do I do?

Please do not double post

GTASAddict
  • GTASAddict

    0_0

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 24 Dec 2012

#1482

Posted 17 January 2013 - 07:16 PM

QUOTE (ProtoMan @ Tuesday, Jan 15 2013, 23:23)
Hall90, is there something I'm doing wrong? The ArMax accepted it, so I think it's working.I bumped into a cop car and I pressed L3, but he dragged me out of my car and busted me. What do I do?

Protoman, I know you're addressing Hall90 in your post, but I'll reply anyway. Well, for starters there could be many things you're doing wrong. 1st, if the code didn't do what it was intended to, it clearly enabled/disabled something (otherwise it wouldn't have been accepted) and if you don't know what it did, I hope you didn't save the game. If you look at previous posts, you'll see I had a similar problem with other codes. Some codes don't bode well when activated together (such as reuse mission garages & unlock mission interiors) so if you have a similar code enacted in addition to this one, it might be causing problems. Plus (I don't know how true this is) codes can be laced with viruses that can corrupt your game.

Good luck!

ProtoMan
  • ProtoMan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2013

#1483

Posted 17 January 2013 - 08:04 PM

GTASAddict, you're probably right. Skills sent me 3 different versions of that code, and every one of them were accepted by AR. But the doors didn't lock on any of them. I also had a code on that puts a Turismo in my Ganton garage. Yes, other codes might be interfering with it. I'll try the codes again on a new save file and use no other codes with it. I'll keep you posted with the results. If it works, I know many people with V2 who would love this code.

GTASAddict
  • GTASAddict

    0_0

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 24 Dec 2012

#1484

Posted 17 January 2013 - 08:27 PM

Protoman, Skills is highly favored by me. Anytime I encounter a problem, he always has a solution. I've used many codes of his and viruses aren't a possibility with him. If he gives you a code, it's rightfully designed. I have the lock/unlock car doors activated on my V1 and an interesting fact: If your doors are locked, cops and rival gang members won't walk up to your door and try pulling you out, they'll simply shoot at your car or walk up to your car and hit it. I really hope you can get it to work; for it is a splendid code to have. Sadly, I have no other suggestions, so yeah let me know how it goes cause something may arise that I can assist with.

Much luck, homie!

ProtoMan
  • ProtoMan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2013

#1485

Posted 17 January 2013 - 08:41 PM

That's good that you told me that, GTASAddict. I was expecting the cops and rival gangs to do the animation when you try to open a locked door. I had a trainer for my PC version that had that code and they would pull on the door first, then shoot at it. I was looking in the wrong place, I think. Also, skills told me that the offsets used in porting that code to V2 may not be correct. I'll test the codes again and see. Because I think on one of them, they just shot at me and didn't even attempt to pull me out. Many thanks, GTASAddict. I'm adding you to my respect list. Keep it real, playa!

ProtoMan
  • ProtoMan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2013

#1486

Posted 17 January 2013 - 10:20 PM

Hall90, I think your code was actually working. The problem is that I was looking for the wrong effect from the code. I thought that the cops would try to pull me out, but GTASAddict explained to me that when the code is working, the cops and rival gang members won't even try to open the door. I'll try all of the codes again and see if it works.

ProtoMan
  • ProtoMan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2013

#1487

Posted 17 January 2013 - 10:22 PM

Oops, sorry about the double post. My bad.

GTASAddict
  • GTASAddict

    0_0

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 24 Dec 2012

#1488

Posted 17 January 2013 - 10:25 PM

Protoman, there's something I forgot to tell you. The locks can be toggled on/off even if you're not inside a vehicle. Be outside a vehicle and push L3

hall90
  • hall90

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2011

#1489

Posted 17 January 2013 - 10:39 PM Edited by hall90, 18 January 2013 - 12:12 AM.

QUOTE (GTASAddict @ Friday, Jan 18 2013, 07:55)
Protoman, there's something I forgot to tell you. The locks can be toggled on/off even if you're not inside a vehicle. Be outside a vehicle and push L3

That correct what you said

ProtoMan
  • ProtoMan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2013

#1490

Posted 21 January 2013 - 10:01 AM

The codes didn't work.I tested each one of them on a new game. Sorry, guys.

GTASAddict
  • GTASAddict

    0_0

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 24 Dec 2012

#1491

Posted 21 January 2013 - 04:51 PM

I have an idea: Instead of translating the code from v1 to v2, how about just making the code for the v2 from scratch? Unfortunately, I only know how to make gang weapons changer codes plus I don't have the Special edition.

Even if you did get it to work, it may be more a hassle than it's worth. The permanency of the effects are limited. When I 1st activated it on my game, I saved the game, reloaded the game and it was still in effect. I turned the game off, turned it back on and the code wasn't in effect, so I shut the game off, put in my AR-MAX and reactivated it. Having to do that every time gets annoying quick.

hall90
  • hall90

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2011

#1492

Posted 21 January 2013 - 10:04 PM

QUOTE (GTASAddict @ Tuesday, Jan 22 2013, 02:21)

Even if you did get it to work, it may be more a hassle than it's worth.

No I have had this code for 7 years no problem on san andreas v1

GTASAddict
  • GTASAddict

    0_0

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 24 Dec 2012

#1493

Posted 21 January 2013 - 11:13 PM

I think you misunderstood me, hall90. I never said I had any problems with that code either. All I meant was it's not permanent which in my opinion is a shame. That's an opinion, not a fact; facts are arguable, opinions are just that, opinions. Know what I mean?

hall90
  • hall90

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2011

#1494

Posted 22 January 2013 - 12:02 AM

QUOTE (GTASAddict @ Tuesday, Jan 22 2013, 08:43)
I think you misunderstood me, hall90. I never said I had any problems with that code either. All I meant was it's not permanent which in my opinion is a shame. That's an opinion, not a fact; facts are arguable, opinions are just that, opinions. Know what I mean?

Why have all action replay codes permanently for san andreas It would be bad.

GTASAddict
  • GTASAddict

    0_0

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 24 Dec 2012

#1495

Posted 22 January 2013 - 12:18 AM

I've got a great idea! How about for every code there is a permanent version and a temporary version? That way, everyone is happy.

lil weasel
  • lil weasel

    Shoot Looters, Hang Pirates!

  • Members
  • Joined: 25 Dec 2006

#1496

Posted 22 January 2013 - 02:07 AM

You would have to 'burn' a disc to have the codes all the time.

GTASAddict
  • GTASAddict

    0_0

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 24 Dec 2012

#1497

Posted 11 February 2013 - 03:28 PM

Huh? So what exactly is the procedure for enabling temporary codes into permanent codes?

hall90
  • hall90

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2011

#1498

Posted 16 February 2013 - 12:00 PM Edited by hall90, 16 February 2013 - 12:07 PM.

San Andreas v2 action replay max codes for PS2.

No Pedestrians
Z6VX-KNG3-Y646D
V7DR-3WPX-UUZ8Q

More Pedestrians
077Q-1PDY-A8QXJ
HNF7-0B0H-658JC

No Traffic
22C0-0YCW-M7PFG
TGMU-G06J-E0BMA

More Traffic
C4N7-H2K5-VDZ0T
FKCD-B89W-4BRT9

GTASAddict
  • GTASAddict

    0_0

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 24 Dec 2012

#1499

Posted 23 March 2013 - 05:04 PM

When I first joined, I didn't know how to do code conversions; when I first joined, I had others convert for me. But there is one thing I still don't know how to do: make temporary codes permanent. Can anyone assist?

hall90
  • hall90

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2011

#1500

Posted 24 March 2013 - 12:47 PM

QUOTE (GTASAddict @ Sunday, Mar 24 2013, 02:34)
When I first joined, I didn't know how to do code conversions; when I first joined, I had others convert for me. But there is one thing I still don't know how to do: make temporary codes permanent. Can anyone assist?

PM Skills about temporary codes to be permanent but I do not know anybody who can change codes to be permanent but someone might know.




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users