Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[Official] Myriad Install Helper & Booster v1.0

  • This topic is locked This topic is locked
197 replies to this topic
Barton Waterduck
  • Barton Waterduck

    retired modder

  • Members
  • Joined: 12 Feb 2002

#121

Posted 18 April 2004 - 10:56 AM Edited by Barton Waterduck, 18 April 2004 - 10:59 AM.

I don't think this will help, but if you already have mods installed that can't work with Myriad, then:

1. Put your GTA VC install CD into your CD drive and close the drive door.
2. The GTA VC installer should start.
3. Change the default path in the installation dialog to a path you have never ever used to install GTA VC in before.
4. You now have two (or more) installations of GTA VC. The last one is a FRESH / CLEAN unmodified installation of GTA VC. NEVER EVER modify this installation. Use it as a backup installation.
5. Use your windows explorer (or similar file handling tool) and copy the entire last installation to a new place you have never ever installed anything at all.
6. Read the part posted earlier about creating a BWInstaller backup of your GTA VC installation.
7. Run the BWInstaller and point it to the location in 5.
8. The next time you mess up by modifying the files in your first and second (and third) installation, copy the files from your CLEAN installation (that you no longer have 'cause you messed that up too) to wherever you want and run the bwinstaller on all that.

If you do all this, have a cookie.gif

mondo_of_tr2004
  • mondo_of_tr2004

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 16 Apr 2004

#122

Posted 18 April 2004 - 11:17 PM

Hey Barton,i heard that there was an update to the mission script. Is there a link to it?

spaceeinstein
  • spaceeinstein

    巧克力

  • Members
  • Joined: 17 Jul 2003
  • None

#123

Posted 19 April 2004 - 01:24 AM Edited by spaceeinstein, 26 August 2004 - 04:18 AM.

---

Roach
  • Roach

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2003

#124

Posted 19 April 2004 - 02:31 AM

When I used the bwinstaller and try to start a new game, it freezes 1/4 way through loading it. Did I do something wrong that can easily be fixed?

GT-1
  • GT-1

  • Feroci Racing
  • Joined: 21 Nov 2003

#125

Posted 19 April 2004 - 09:37 AM

QUOTE (Roach @ Apr 19 2004, 02:31)
When I used the bwinstaller and try to start a new game, it freezes 1/4 way through loading it. Did I do something wrong that can easily be fixed?

I never use Bartons installer to install blank land, for some reason but did you remove the city. Or does Bartons installer do this you have to remove the city first.

Where are ya having the problem?

Barton Waterduck
  • Barton Waterduck

    retired modder

  • Members
  • Joined: 12 Feb 2002

#126

Posted 19 April 2004 - 10:50 AM

Why should I bother ? I've explained it all before. If it worked the first time you used it (months ago), it should work now. Post the log file.

Roach
  • Roach

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2003

#127

Posted 19 April 2004 - 10:37 PM

I never said it worked before, I've never even used it yet, but there's nothing in the log that says error or hasn't been added that I can find, here's the log, BWInstaller-Log

Barton Waterduck
  • Barton Waterduck

    retired modder

  • Members
  • Joined: 12 Feb 2002

#128

Posted 20 April 2004 - 08:51 AM

QUOTE (Roach @ Apr 19 2004, 23:37)
I never said it worked before, I've never even used it yet, but there's nothing in the log that says error or hasn't been added that I can find, here's the log, BWInstaller-Log

well, it seems to work on the european (I bought it in Norway) and us version, so... can't help you.

Roach
  • Roach

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2003

#129

Posted 20 April 2004 - 10:32 PM

i have the US version, but it was one of the lots that messed it up, when I re-installed it, and used it, it worked. Thanks anyway.

Barton Waterduck
  • Barton Waterduck

    retired modder

  • Members
  • Joined: 12 Feb 2002

#130

Posted 21 April 2004 - 09:19 AM

QUOTE (Roach @ Apr 20 2004, 23:32)
i have the US version, but it was one of the lots that messed it up, when I re-installed it, and used it, it worked. Thanks anyway.

you messed up, reinstalled, and then it worked, sure.

Roach
  • Roach

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2003

#131

Posted 22 April 2004 - 01:32 AM

QUOTE (Barton Waterduck @ Apr 21 2004, 09:19)
QUOTE (Roach @ Apr 20 2004, 23:32)
i have the US version, but it was one of the lots that messed it up, when I re-installed it, and used it, it worked.  Thanks anyway.

you messed up, reinstalled, and then it worked, sure.

it wasn't me that messed up, it was on of the lots that i downloaded that didn't install right, even though it was in the right directory.

metal_scythe
  • metal_scythe

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Apr 2004

#132

Posted 28 April 2004 - 09:20 PM

Can someone please give me a link as to where I can download an installer for this fine mod?

GT-1
  • GT-1

  • Feroci Racing
  • Joined: 21 Nov 2003

#133

Posted 28 April 2004 - 09:55 PM

Link to where you can get the BWInstaller-its named Myriad install helper or somthing simple like that. smile.gif

chucky3456
  • chucky3456

    MI Addict

  • Members
  • Joined: 05 Apr 2004

#134

Posted 02 May 2004 - 10:54 PM

Sorry if this sounds n00bish (I am one), but where can I find install scripts for newer mods (ones that aren't included with the installer)?

Bloop
  • Bloop

    VOAD is NOT cool

  • BUSTED!
  • Joined: 03 May 2004

#135

Posted 06 May 2004 - 11:04 AM

Great program. Everything was quick and easy. I installed the base and the Odie's Berlin Mod, just as a for starters thing, but as soon as it loaded and I got in game, I got blue screen of death and it said "OMIGOSH DUMPING PHYSICEL MEMARY 2 DISC LALWL"

sad.gif


Is this a fault of the program, or have I done something wrong? It was a fresh install of VC.

I'm:


Win XP Pro
1.4ghz Pentium M
256mb ram
32 mb onboard graphics ( cryani.gif )

GTA:LC and GTA:VC have never had this happen...

Ade FX
  • Ade FX

    Developer

  • Members
  • Joined: 14 Apr 2004

#136

Posted 14 May 2004 - 08:15 PM

is there any way to clear the object IDs in the installer because i installed something wrong so i've fixed the file but the installer wont install it because it says there is already an install with the same object id sad.gif

ShadowSam
  • ShadowSam

    Paper Basket

  • Members
  • Joined: 17 Jan 2004

#137

Posted 21 May 2004 - 11:40 PM

biggrin.gif This mod installer is very helpful.. before i wasnt thinking very good.. but now just abit of thinking looking at stuff an stuff it works perfectly.. smile.gif good stuff..

uxybo
  • uxybo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Mar 2004

#138

Posted 23 May 2004 - 08:29 PM

I how walk does the software for the automatic installation does not include/understand it require one of me to repertoir but I indicate to him which ??? sad.gif

jock_mason
  • jock_mason

    Shexy

  • BUSTED!
  • Joined: 25 Apr 2004

#139

Posted 23 May 2004 - 08:38 PM

QUOTE (uxybo @ May 23 2004, 20:29)
I how walk does the software for the automatic installation does not include/understand it require one of me to repertoir but I indicate to him which ??? sad.gif

you know i am the greatest cheese of them all

Xploder
  • Xploder

    Arden City Map Modeller

  • Members
  • Joined: 05 Apr 2004

#140

Posted 24 May 2004 - 03:51 PM

QUOTE (chucky3456 @ May 2 2004, 22:54)
Sorry if this sounds n00bish (I am one), but where can I find install scripts for newer mods (ones that aren't included with the installer)?

<sarcastic>I'd never try looking in the install scripts topic for install scripts, just doens't feel right</sarcastic>

Read next time

jimmy.
  • jimmy.

    ?

  • $outh $ide Hoodz
  • Joined: 08 Feb 2004

#141

Posted 06 June 2004 - 04:17 AM Edited by JIMMY12345678910, 06 June 2004 - 04:19 AM.

QUOTE (GT-1 @ Jan 18 2004, 22:22)
QUOTE (gtakiller @ Jan 18 2004, 19:48)
hi i have this problem :

what did i wrong ? can some1 help ?

This kept happening with me but I fiegured out what was wrong with mine anyway. You have to put the installer in the file where the 'add to img' is placed along with the other files in the lot.
When you extract the file you are usually left with, one file called illcom_c5_r9 as an example. This file contains other files with it such as the 'add to img' folder.

You have to have the BWInstall script and the BWReadme in the same location as the 'add to img' and whatever else is within the file. The install should then work.

This sounds complicated but read it a few times and hopefully you will get it.

I also have this problem. I don't understand you b/c your directions are very confusing. FOLDER and FILE are two different words, for one thing. Can someone please give me an uncomplicated explanation so I can play this game? Here is the log file

Selected game path: E:\GAMES\Vice City
Removing VC and adding Myriad's first island, Illcom ...
Source dir: add_to_img
Reading IMG...
Indexes: 1483
ERROR: BOATCRANELG0.DFF not found

-------------------------------------------
The script failed. The installation failed.
-------------------------------------------


Barton Waterduck
  • Barton Waterduck

    retired modder

  • Members
  • Joined: 12 Feb 2002

#142

Posted 06 June 2004 - 06:51 AM Edited by Barton Waterduck, 06 June 2004 - 06:55 AM.

What's really annoying about this is that the readmes says you must do the opposite of this.

edit: and always reinstall before you use the installer if you get an error about something in the img already removed. It can't remove it twice you know. It just let you know that you broke the rule about installing from a clean install of VC (also covered by the readme).

zyprexia
  • zyprexia

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Jun 2004

#143

Posted 22 June 2004 - 03:02 PM

Hi, I'm new to this forum but I've read a lot of the threads here. As I'm not creative enough to design buildings or vehicles, i can create bwinstaller scripts. So modders, if you need a script, just ask.

In the next few days I will post some bwinstaller scripts fot mods that haven't got one yet.. I noticed that some bwinstaller scripts even contains some incorrect commands (incorrect 'add to img' directory names, deleting entries in a wrong file).

BTW: I'm very lazy, so I like programs that do the work for ME smile.gif


spaceeinstein
  • spaceeinstein

    巧克力

  • Members
  • Joined: 17 Jul 2003
  • None

#144

Posted 22 June 2004 - 05:07 PM Edited by spaceeinstein, 26 August 2004 - 04:19 AM.

---

Barton Waterduck
  • Barton Waterduck

    retired modder

  • Members
  • Joined: 12 Feb 2002

#145

Posted 24 June 2004 - 07:57 AM

QUOTE (zyprexia @ Jun 22 2004, 16:02)
Hi, I'm new to this forum but I've read a lot of the threads here. As I'm not creative enough to design buildings or vehicles, i can create bwinstaller scripts. So modders, if you need a script, just ask.

In the next few days I will post some bwinstaller scripts fot mods that haven't got one yet.. I noticed that some bwinstaller scripts even contains some incorrect commands (incorrect 'add to img' directory names, deleting entries in a wrong file).

BTW: I'm very lazy, so I like programs that do the work for ME smile.gif

And don't create any faulty corrections (please).

U Money $$$$
  • U Money $$$$

    GEMM beta tester,

  • Members
  • Joined: 09 Jul 2004

#146

Posted 18 July 2004 - 02:45 PM

I cant make it work, it says "installation failed"

GT-1
  • GT-1

  • Feroci Racing
  • Joined: 21 Nov 2003

#147

Posted 18 July 2004 - 03:11 PM

Copy and paste the install log with the one that failed or no one can help if you just give that amount of detail.

ViceDog
  • ViceDog

    Boss

  • $outh $ide Hoodz
  • Joined: 21 May 2003

#148

Posted 14 August 2004 - 05:14 PM

Does anybody have a logical answer to this on how to fix it?

Selected game path: C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto Vice City
Removing VC and adding Myriad's first island, Illcom ...
Source dir: add_to_img
Reading IMG...
Indexes: 1578
ERROR: BOATCRANELG0.DFF not found

-------------------------------------------
The script failed. The installation failed.

Ammonia
  • Ammonia

    The "damn noob"

  • Members
  • Joined: 10 Aug 2004

#149

Posted 14 August 2004 - 08:44 PM

QUOTE
Does anybody have a logical answer to this on how to fix it?

Selected game path: C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto Vice City
Removing VC and adding Myriad's first island, Illcom ...
Source dir: add_to_img
Reading IMG...
Indexes: 1578
ERROR: BOATCRANELG0.DFF not found

-------------------------------------------
The script failed. The installation failed.


Did you run the installer on a clean install of Vice City? If not uninstall Vice City, delete the Vice City folder, then reinstall and then run the installer again.

zon
  • zon

    I eat babies

  • BUSTED!
  • Joined: 28 Dec 2003

#150

Posted 17 August 2004 - 06:10 PM

The tool works great! biggrin.gif Little bit confusing at first but I know how to use it.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users